Wedstrijd

Cercle Brugge 0 - 1 Antwerp FC
Cercle Brugge KSV - R Antwerp FC
Zo 15-01-2017 / 14:30 / Jan Breydelstadion

Verslag

De topper tussen Cercle en Antwerp eindigde op een 0-1-overwinning voor de bezoekers. Cercle voetbalde zeker in de eerste helft een goede wedstrijd en creëerde de betere kansjes voor de pauze, maar slaagde er niet in te scoren. The Great Old deed dat wel: een doelpunt van Buyl iets na het uur besliste de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers.

Riga kon geen beroep doen op 9 afwezigen en plaatste 3 nieuwe namen in de basiself. Khchab, Bertaccini en Dewaele namen de plaats in van Maertens, Naudts en Kis. De Cercletrainer verraste vooral met zijn tactische plannetje: vanuit een stevige organisatie probeerde het zonder vaste centrale spits snel uit te breken in balbezit.

Beide ploegen startten stevig in deze wedstrijd en maakten er meteen een aangename topper van. Toch resulteerde dit niet meteen in grote kansen, beide doelmannen kenden dan ook een rustig westrijdbegin. Cercle voetbalde verzorgd vanuit een prima organisatie, maar zag pogingen van Dewaele en Bertaccini over en naast het doel van Debaty gaan. Yagan zette zich iets over het half uur goed door, de doelman van Antwerp kwam goed tussenbeide op de doelpoging van de Cerclespeler. Veel doelgevaar werd er voor de pauze niet gecreëerd door de bezoekers, die zich enkel lieten opmerken door schoten buiten het kader van het doel van Nardi.

Na de pauze kwamen de bezoekers stevig uit de startblokken, Antwerp voetbalde al snel enkele mogelijkheden bij elkaar. Een afzwaaier van Dequevy ging in eerste instantie maar net voorbij de rechterbovenhoek. Haroun mikte het leer vervolgens naast en Vleminckx kopte een hoekschop in de handen van Nardi. Groen-Zwart reageerde via Bertaccini: de kwieke flankspeler kon alleen op Debaty kon afgaan maar mikte het leer centimeters naast het doel.

Er kwam meer ruimte voor beide ploegen, en het was Antwerp dat daarvan profiteerde.  Een voorzet van Dierckx belandde bij de vrijstaande Buyl, die de bal maar voorbij Nardi te trappen had. Cercle kon quasi meteen reageren, maar Brebels raakte een vrije trap van Beneddine niet goed. Groen-Zwart probeerde het tij te keren en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar moest oppassen voor snelle tegenstoten van de Great Old. Nardi onderscheidde zich op pogingen van Dierckx en Dequevy, Owusu trapte een kans naast. Het bleef zo 0-1, waardoor een verdienstelijk Cercle met lege handen achterbleef.

Man of the match & Tombola

Man of the match

Benjamin Lambot

Verdedigers

nationaliteit
geboortedatum 02-05-1987
lengte 0 cm
gewicht 0 kg
contract sinds juli 2016
contract tot medio 2016
vorige ploegen

2004 - 2009: AFC Tubize

2009 - 2012: R. Antwerp FC

2012 - 2014: SK Lierse

2014 - 2015: FC Simurq Taqatala

2015 - ...: Cercle Brugge

Selectie

Startende 11

1 -Paul Nardi
5 -Mehdi Khchab
15 -Pierre Bourdin
18 -Mehdi Beneddine
19 -Benjamin Lambot
25 -Niels Coussement
27 -Gilles Dewaele
14 -Sebastiaan Brebels
21 -Amadou Diallo
77 -Yvan Yagan
22 -Paolino Bertaccini

Geselecteerd

42 -Thomas De Bie
17 -Raphaël Diarra
28 -Karel Van Roose
11 -Jessy Galvez-Lopez
12 -Tomislav Kis
10 -Daniel Rodrigo De Oliveira
26 -Alhassane Soumah

Geblesseerd

83 -Gilles Lentz
3 -Wesley Vanbelle
24 -Guillaume De Schryver
91 -Samuel Fabris
9 -Arne Naudts

Geschorst

33 - Mathieu Maertens

Perspraatje

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

1' 0 - 0 Paulino Bertaccini bracht de wedstrijd op gang
1' 0 - 0 Cercle: Nardi, Khchab, Brebels, Bourdin, Beneddine, Lambot, Diallo, Bertaccini, Coussement, Dewaele en Yagan
1' 0 - 0 Antwerp: Debarty, Kone, Dom, Dequevy, Omolo, Acheampong, Lallemand, Corryn, Duplus, Haroun en Dierckx
1' 0 - 0 Op de bank van Cercle: De Bie, De Oliveira, Galvez-Lopez, Kis, Diarra, Soumah en Van Roose
2' 0 - 0 Wedstrijdleiding: Bert Put, Kristof Borms, David Symons en Bert Daemen
2' 0 - 0 Antwerpkapitein Duplus won de toss en besliste om meteen van kant te wisselen. Zo spelen beide ploegen dus eerst naar hun eigen spionkop
4' 0 - 0 Het eerste kansje is voor Cercle. Na een vrijschop kan Diallo voorbrengen vanop rechts. In het centrum kan geen van de meegekomen Cerclespelers koppen.
7' 0 - 0 Owusu speelt de vrijlopende Dequevy aan op links. De winger kan niemand bereiken in het centrum.
12' 0 - 0 We zijn 10 minuten ver en voorlopig is het windstil in de wedstrijd. De Cercleverdediging is het vaakst aan de bal, Antwerp zet alle aanspeelmogelijkheden goed vast.
13' 0 - 0 Applaus op de Cerclebanken na een dubbele poging. Een voorzet van Khchab komt via Bertaccini bij Yagan, zijn inzet wordt weggewerkt. In de herneming begaat diezelfde Yagan een duwfout na een nieuwe voorzet van Diallo.
14' 0 - 0 Dewaele staat vandaag op het middenveld naast Brebels. Hij draaft verticaal door de Antwerpse linies, maar zijn schot is een afzwaaier.
19' 0 - 0 Groen-zwart is de meest voetballende ploeg op dit moment. Antwerp is er nog niet uit gekomen. Nu versiert de Great Old een vrijschop halverwege de speelhelft van Cercle maar Nardi plukt de hoge bal.
20' 0 - 0 Dierckx loopt langs de rechterkant tot bijna aan de achterlijn en legt dan terug, er is geen Antwerpspeler in de buurt van zijn pass.
21' 0 - 0 Dom speelt Lallemand aan die in de 16 kan lopen. De Antwerpspits loopt nogal knullig met de bal over de achterlijn.
24' 0 - 0 Antwerp probeert zich in de wedstrijd te knokken en krijgt nu iets meer balbezit. Dom is daar iets te overhaast mee en knalt van ruime afstand de bal hoog over.
30' 0 - 0 Owusu vertrekt ruim buiten spel voor een aanval. De lijnrechter wacht lang maar vlagt uiteindelijk toch, terwijl de Cercleverdediging al aan de opbouw begonnen was.
33' 0 - 0 Diallo blokt een lange bal van Duplus in het centrum, waardoor Yagan aan een aanval kan beginnen. Uiteindelijk komt de bal bij Bertaccini maar die mikt over.
33' 0 - 0 Joren Dom krijgt het eerste geel na een te late tackle op Beneddine.
34' 0 - 0 In dezelfde actie kon Yagan doorgaan in de rug van de Atnwerpdefensie. De kwieke vleugelspeler zit goed in de wedstrijd en stormt af op doelman Debarty die zijn poging van dichtbij met 1 hand tegenhoudt.
36' 0 - 0 Nieuwe kans voor Cercle. Yagan met een vrije trap van ver. Bourdin verlengt met het hoofd, maar de duikende Debarty moet niet tussenkomen en ziet de bal net naast zijn doel gaan.
42' 0 - 0 Even is er wat twijfel achterin bij Cercle als Owusu de buitenspelva omzeilt. Maar de aanval levert uiteindelijk niks op omdat Dierckx niet voorbij Lambot geraakt.
44' 0 - 0 Bij Antwerp claimen ze een strafschop nadat Corryn neergaat in duel met Khchab. De scheidsrechter wuift het appel weg.
46' 0 - 0 Einde van de eerste helft.
46' 0 - 0 We zijn er weer aan begonnen. 2 wissels tijdens de rust.
46' 0 - 0 Mehdi Khchab is in de kleedkamer gebleven. Kis komt in de spits.
47' 0 - 0 Bij Antwerp gaat Lallemand eruit. Vleminckx komt in zijn plaats.
50' 0 - 0 Dequevy snijdt naar binnen en legt aan vanop zo'n 25 meter. Zijn schot wijkt af op de rug van een verdediger en gaat zo in hoekschop.
55' 0 - 0 Antwerp voert de druk op en zet Cercle vast voor het eigen doel. Dequevy neemt een teruggelegde bal op de slof, maar die gaat ruim naast.
56' 0 - 0 Haroun kan een losse bal oppikken na een duel tussen Lambot en Dequevy, maar de ex-Cerclespeler mikt ruim naast.
57' 0 - 0 Vleminckx kopt een hoekshop in de handen van Nardi.
58' 0 - 0 Bertaccini kan profiteren van slordig uitverdedigen bij Antwerp, maar de vinnige middenvelder schuift zijn bal naast.
59' 0 - 0 Intussen maakt Soumah zich klaar voor een invalbeurt.
59' 0 - 0 Het is Diallo die naar de kant gaat.
60' 0 - 0 Vleminckx zijn invalbeurt was van korte duur. Hij blesseerde zich aan de knie bij een eerdere aanval. Stephen Buyl komt de geblesseerde spits aflossen.
61' 0 - 0 Ook Cercle is wakker geschoten. Na de eerdere druk van Antwerp speelt het spel zich nu af op de speelhelft van de bezoekers.
63' 0 - 0 Beneddine speelt een sterke wedstrijd op de linkerkant. Deze keer is hij sneller op de bal dan Dom. De Fransman kan de bal nog via Dom buiten zetten.
68' 0 - 1 Dierckx zet voor en vindt in het strafschopgebied Stephen Buyl die heel veel ruimte krijgt. Hij plaatst de 0-1 voorbij Nardi.
70' 0 - 1 Beneddine draait een vrijschop perfect tot bij Brebels, maar die kan zijn poging niet kadreren. Dit had de gelijkmaker moeten zijn...
72' 0 - 1 Buyl houdt de schouder vast van Lambot als die met de bal aan de haal gaat. De Antwerpman krijgt geel.
74' 0 - 1 Bertaccini wil een bal terugleggen op Coussement maar speelt Dequevy ideaal in de loop aan. De afwerking is van mindere kwaliteit dan de loopactie.
79' 0 - 1 Buyl en Dierckx dollen met de verdedigers van Groen-Zwart, maar Nardi gooit zich voor de bal van Dierckx en houdt Cercle in de wedstrijd.
82' 0 - 1 Brebels heeft krampen en kan niet verder. Galvez-Lopez komt de middenvelder aflossen.
87' 0 - 1 Dequevy wordt nog eens diepgestoken door Buyl. Nardi is heel attent en sneller op de bal dan Dequevy.
87' 0 - 1 Bij Antwerp gaat Dierckx naar de kant. Hairemans is zijn vervanger.
88' 0 - 1 Voorlopig ligt de wedstrijd in een definitieve plooi. Kan Cercle nog en slotoffensief opzetten?
91' 0 - 1 We krijgen nog 3 extra minuten.
94' 0 - 1 Bij Antwerp hebben ze er genoeg van. Haroun blijft liggen met krampen en wil niet naar de kant. De scheidsrechter heeft even zijn handen vol.
94' 0 - 1 Dequevy krijgt nog een gele kaar voor een professionele fout.
95' 0 - 1 Nardi rukt mee op bij de vrije trap, maar het mag niet meer baten. De wedstrijd zit erop.
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×