Wedstrijd

Tubize 1 - 3 Cercle Brugge
A FC Tubize - Cercle Brugge KSV
Zo 26-02-2017 / 16:00 / Stade Leburton

Verslag

Op de slotspeeldag van de reguliere competitie haalde Cercle de volle buit op het veld van Tubeke. Met een vroeg doelpunt zette Diarra de Vereniging al snel op rozen. De thuisploeg bracht de bordjes voor de pauze in evenwicht, maar met 2 perfect uitgespeelde omschakelingen trok een efficiënt Cercle het laken definitief naar zich toe in de slotfase. Dankzij deze 6 op 6 eindigt Groen-Zwart de terugronde op een knappe derde plaats en start Cercle de Play-Downs met een voorsprong van 8 punten op Lommel.

De wedstrijd kon niet beter starten voor Cercle. Na goed voorbereidend werk van Maertens kreeg Groen-Zwart in de vijfde minuut een hoekschop. Diarra klom het hoogst en kopte de Vereniging meteen op voorsprong. Bij winst maakte Tubeke nog kans op Play Off II, de Waals-Brabanders trokken dan ook meteen ten strijde. Via snelle omschakelingen voetbalde de thuisploeg verschillende kansen bij elkaar: tot twee keer hield Nardi Zenke van een doelpunt, Megan Laurent plaatste een enorme mogelijkheid net naast. Cercle had intussen een prima kans gekregen de voorsprong te verdubbelen, maar de poging van Diallo (C) ging in het zijnet. Net wanneer de druk van Tubeke leek te gaan liggen, sloeg de thuisploeg toe: Diallo (T) kreeg de bal perfect aangespeeld en knikte de gelijkmaker iets na het halfuur tegen de touwen. Kort voor het einde van een intense eerste helft moest Nardi zich nog eens onderscheiden op een poging van de Koreaan Lee, halfweg stond het bijgevolg 1-1.

Na de pauze wijzigde het spelbeeld. Het tempo lag lager en het was even wachten op een kans. Net voor het uur deed Zenke de netten trillen, maar de spits van Tubeke stond buitenspel. Toen de Koreaan Lee een flankvoorzet van dichtbij devieerde, was een prima reflex van Nardi nodig. Door de tussenstand in OH Leuven-Union was Tubeke virtueel geplaatst voor PO II, en de thuisploeg leek steeds minder haast te maken naar mate de wedstrijd vorderde.

Cercle speelde uit een goede organisatie en probeerde snedig uit te breken. Met nog tien minuten op de klok speelden Diallo en invaller Mboyo een snelle tegenaanval perfect uit. Diallo behield het overzicht en vond Yagan voor doel, die de bal maar binnen te tikken had. Via powerplay zette Tubeke nog alles op alles, maar het was in tegendeel Cercle dat nog scoorde. Groen-Zwart profiteerde van de aanwezige ruimte en Naudts nam de laatste twijfel weg: de drie punten gingen mee op de bus naar Brugge!

Doelpuntenmaker Arne Naudts blikte na de wedstrijd tevreden terug op de overwinning:
“We wisten op voorhand dat het een moeilijke wedstrijd ging worden: Tubeke had nog alles te winnen. Het is een krachtige tegenstander, ze hanteren vaak de lange bal en gaan stevig in duel. Dan weet je dat het niet gemakkelijk voetballen is. Als je dan 1-3 wint is dat een mooi resultaat.”

In een intense eerste helft was er al snel veel ruimte voor beide ploegen.
“Inderdaad. De trainer had ons tijdens de rust ook aangemaand niet constant over en weer te gaan en het tempo wat te proberen drukken wanneer dat mogelijk was, wat we zo goed als mogelijk proberen uitvoeren hebben. In de tweede helft hebben we op de omschakeling gespeeld. Ik denk dat we het goed opgelost hebben en het resultaat is ernaar: 1-3, we kunnen tevreden terug naar huis.”

Toonde Cercle vandaag op Tubeke de efficiëntie die het de afgelopen maanden soms ontbrak?
“Dat klopt, er is denk ik niks mis mee om dat te zeggen. Vandaag waren we efficiënter. Nu is het hopen dat we dit kunnen meenemen naar de Play-Downs.”

Dankzij de twee recente overwinningen starten jullie de nacompetitie met 8 punten voorsprong op Lommel.
“Die voorsprong geeft ons een gerust gevoel, maar we moeten geconcentreerd blijven, dat spreekt voor zich. Nu hebben we een weekje vrij. Het zal deugd doen om de batterijen even op te laden, het waren intense maanden.”

Man of the match & Tombola

Man of the match

Arne Naudts

Aanvallers

nationaliteit
geboortedatum 27-11-1993
lengte 0 cm
gewicht 0 kg
contract sinds juli 2016
contract tot medio 2016
vorige ploegen

Selectie

Startende 11

1 -Paul Nardi
5 -Mehdi Khchab
15 -Pierre Bourdin
17 -Raphaël Diarra
18 -Mehdi Beneddine
6 -Christophe Vincent
14 -Sebastiaan Brebels
21 -Amadou Diallo
33 - Mathieu Maertens
77 -Yvan Yagan
9 -Arne Naudts

Geselecteerd

83 -Gilles Lentz
25 -Niels Coussement
27 -Gilles Dewaele
98 -Francis Cathenis
7 -Ilombe Mboyo
12 -Tomislav Kis
26 -Alhassane Soumah

Geblesseerd

1 -Mathieu Vanderschaeghe
16 -Miguel Van Damme
3 -Wesley Vanbelle
19 -Benjamin Lambot
23 -Neil Dildick
91 -Samuel Fabris
8 -Tafsir Chérif
22 -Paolino Bertaccini

Geschorst

Niemand

Perspraatje

Binnenkort meer!

Ons webteam werkt aan deze pagina

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

1' 0 - 0 We zijn eraan begonnen in Tubize.
1' 0 - 0 Cercle: Nardi, Khchab, Vincent, Naudts, Brebels, Bourdin, Diarra, Beneddine, Diallo, Maertens en Yagan
1' 0 - 0 Tubize: Beunardeau, Laurent, Garlito, Diallo, Laurent, Zenke, Betsch, Nirisarike, Toure, Pires da Graca en Lee
1' 0 - 0 Scheidsrechters: Christian Mulder, Michael Osseweijer, Martijn Beijer en Bert Damen
2' 0 - 0 Bank Cercle: Lentz, Mboyo, Kis, Coussement, Soumah, Dewaele en Cathenis
3' 0 - 0 Tubize dacht een eerste keer aan aanvallen, maar al vallend kon Bourdin nog net zijn voet tegen de bal zetten voor M. Diallo er vandoor kon gaan.
4' 0 - 0 Aan de overkant kan A. Diallo een eerste voor doel brengen vanop de rechter flank. Beunardeau plukt de voorzet.
5' 0 - 1 Diarra kopt een hoekschop perfect in de verste hoek in doel. Perfecte start voor Cercle.
7' 0 - 1 Goede kans voor Tubize. Lee kan voorzetten naar Zenke, maar Nardi gaat goed plat op de trap van dichtbij.
8' 0 - 1 Bij Tubize willen ze er snel uitkomen. Mamadou Diallo legt af op Megan Laurent, maar Beneddine heeft de pass goed doorzien en kan de angel uit de aanval halen.
8' 0 - 1 Bij Tubize willen ze er snel uitkomen. Mamadou Diallo legt af op Megan Laurent, maar Beneddine heeft de pass goed doorzien en kan de angel uit de aanval halen.
11' 0 - 1 Tubize maakt het Cercle moeilijk en komt er regelmatig uit. Nardi lanceert een tegenaanval die via enkele stationnetjes bij Amadou Diallo komt. Hij kan doorgaan en trappen vanuit een scherpe hoek. De bal landt in het zijnet.
13' 0 - 1 Garlito speelt een bal vooruit in de loop van Megan Laurent, die even moeite heeft met de controle en dan oog-in-oog met Nardi naast trapt.
14' 0 - 1 Garlito haalt Maertens onderuit nadat de bal al weg was. Hij krijgt geel. Ook Mamadou Diallo krijgt bij dezelfde fase geel voor protest.
15' 0 - 1 Garlito haalt Maertens onderuit nadat de bal al weg was. Hij krijgt geel. Ook Mamadou Diallo krijgt bij dezelfde fase geel voor protest.
14' 0 - 1 Garlito haalt Maertens onderuit nadat de bal al weg was. Hij krijgt geel. Ook Mamadou Diallo krijgt bij dezelfde fase geel voor protest.
18' 0 - 1 Het gevaar van Cercle komt er altijd via Amadou Diallo. Zijn voorzet komt op het hoofd van Maertens die verlengt, maar de bal gaat ruim naast.
18' 0 - 1 Het spel lag daarvoor een tijdje stil na een botsting tussen Zenke en Nardi. De Cercledoelman moest even verzorging krijgen, maa kan wel verder.
21' 0 - 1 Het blijft warm voor het doel van Nardi. De doelman communiceert wel goed met Bourdin die in duel met Zenke de bal buiten zet.
21' 0 - 1 Nieuwe kans voor Zenke. Nu is hij wel sneller dan Bourdin, maar Nardi zet er zijn vuisten tegen en bokst de bal in hoekschop.
23' 0 - 1 Groen-Zwart komt er nog eens uit via Maertens en Naudts die Vincent aanspeelt. De trap van de Corsicaan zweeft in de armen van Beunardeau die er weinig moeite mee kent.
24' 0 - 1 Nieuw trapje van Cercle. Yagan kan van net buiten het strafschopgebied aanleggen. Zijn krul gaat eveneens in de armen van Beunardeau.
25' 0 - 1 Het blijft snel gan in deze wedstrijd. Aan de overkant gaat Zenke er weer vandoor. Hij loopt de zestien in en speelt breed op Diallo die naast zet.
29' 0 - 1 Cercle zit in een betere periode en bij Tubize is het ook even uitkijken. Pires de Graca heeft dat nog niet door en wil rustig uitvoetballen in zijn eigen 16. Diallo snoept hem de bal af maar raakt niet verder dan een hoekschop.
31' 0 - 1 Diallo gaat iets te fel in duel en krijgt geel.
34' 1 - 1 Na een vrije trap kan Nardi wegboksen. In de herneming mag Zenke voorzetten tot bij Diallo die de bal binnenkopt in de verste hoek. De bordjes hangen weer gelijk.
40' 1 - 1 Yagan onderschept een bal van de Tubeekse verdediging en speelt Naudts aan die gehinderd wordt en neergaat vlak buiten het halve maantje. Vrijschop op een interessante plaats...
41' 1 - 1 Beneddine en Yagan staan beide achter de bal, maar het is de Fransman die mag trappen. De bal eindigt in de Tubeekse muur.
46' 1 - 1 Lee kan in de toegevoegde tijd nog eens uitbreken langs de rechter flank. Nardi werkt de bal in hoekschop.
47' 1 - 1 We gaan rusten met 1-1 na een harde eerste helft waarin Cercle snel voor kwam, en Tubeke daarna op zoek ging naar de gelijkmaker die het uiteindelijk ook maakte.
47' 1 - 1 De tweede helft is van start gegaan. Er zijn geen wissels.
53' 1 - 1 We zien voorlopig nog geen uitgespeelde kansen in de 2de helft die zich voornamelijk op het middenveld afspeelt.
56' 1 - 1 Vincent ziet Yagan goed diep lopen en dropt de bal op de borst van de flankspeler. De 2de controle is moeilijker en Tubize kan uitverdedigen.
58' 1 - 1 Khchab gebruikt iets te nadrukkelijk zijn arm in duel met Megan Laurent en krijgt geel.
60' 1 - 1 Zenke werkt een afgeweken trap van Lee tegen de netten, maar de vlag stak al omhoog. Het blijft 1-1.
60' 1 - 1 Intussen lopen Kis, Dewaele en Mboyo zich warm.
62' 1 - 1 Beneddine kan niet bij een voorzet van Pires da Graca. Lee kan intikken maar legt de bal zo in de handen van Nardi die met 1 hand klemt.
62' 1 - 1 Eerste wissel: bij de thuisploeg gaat Pires da Graca naar de kant voor Dudouit.
63' 1 - 1 Mboyo maakt zich stilaan klaar langs de lijn.
64' 1 - 1 Voor Brebels zit de match erop. Mboyo komt in zijn plaats, terwijl Maertens een rij achteruit positie vat.
70' 1 - 1 Tweede wissel bij Tubize. Doelpuntenmaker Diallo gaat naar de kant. Babic vervangt hem.
72' 1 - 1 Na een zoveelste duel met Zenke is Diarra blijven liggen. Hij heeft verzorging nodig.
73' 1 - 1 Hij kan wel weer verder na een korte behandeling.
74' 1 - 1 Tubize staat voorlopig op de 4de plaats en maakt stilaan aanspraak op play-off 2. Union staat 2-0 achter op Leuven. Het blijft natuurlijk opletten voor Tubize.
75' 1 - 1 Brouard gooit zijn laatste kaarten op tafel. Hij brengt Camargo in plaats van Lee.
78' 1 - 1 Mboyo gaat voorbij zijn verdediger en zoekt dan aanspeelmogelijkheden, maar Naudts is nog te ver en zo is de kans verkeken.
80' 1 - 1 Quentin Laurent krijgt geel voor een fout.
81' 1 - 1 Mboyo haalt Toure onderuit en krijgt geel.
82' 1 - 1 Tomislav Kis staat intussen klaar om in te vallen. Bij Tubize weten ze dat ze er goed voor staan en nemen ze stilaan hun tijd om het spel op gang te brengen.
83' 1 - 2 Diallo mag het halve veld oversteken en bereikt Yagan na een een-twee met Mboyo. Die kan ongehinderd de 1-2 op het bord zetten.
84' 1 - 2 Nu moet Tubize dus wel vol aan de bak, want voorlopig komt Union weer op plaats 4.
85' 1 - 2 Het doelpunt heeft ook gevolgen voor Kis die nog even moet wachten op zijn invalbeurt.
89' 1 - 2 Het blijft een erg nerveuze wedstrijd. Khchab maakt een fout waarna Babic een vrijschop mag nemen. Hij dropt de bal in het pak, maar scheidsrechter Mulder fluit Tubize terug na handspel van Dudouit.
91' 1 - 2 De 90 minuten zijn om. We krijgen er nog 3 minuten bij.
92' 1 - 2 Wissel bij Cercle. Diallo gaat eraf voor Coussement.
94' 1 - 2 Naudts en Mboyo lopen de longen uit hun lijf bij een tegenaanval, maar de pass van Yagan is niet goed en Beunardeau kan plukken.
94' 1 - 2 Naudts gaat lopen met de bal en wordt onderuit gehaald door Camargo die geel pakt.
96' 1 - 3 Mboyo legt breed op Naudts die via de paal de wedstrijd beslist voor Cercle.
97' 1 - 3 Einde! Cercle veroordeelt Tubize tot de play-downs met een 1-3 overwinning.
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×