Wedstrijd

Cercle Brugge 0 - 5 Lommel United
Cercle Brugge KSV - Lommel United
Zo 26-03-2017 / 14:30 / Jan Breydelstadion

Verslag

Op de openingsspeeldag van de play-downs leed Cercle een zware nederlaag tegen Lommel. Ondanks een goed wedstrijdbegin van Groen-Zwart stond een efficiënt Lommel halfweg 0-2 voor. In de tweede helft kon Cercle niet meer voor de kentering zorgen, terwijl de bezoekers hun voorsprong verder uitbouwden.

José Riga kon Lambot recupereren voor deze wedstrijd, Beneddine viel dan weer uit tijdens in de aanloop naar de play-downs. Door de onbeschikbaarheid van Vanbelle kwam Bourdin zo op de linksachterpositie aan de aftrap. Voorts verscheen Mboyo voor het eerst aan de aftrap.

Cercle nam de wedstrijd meteen in handen: het liet de bal goed rondgaan en gaf Lommel niet de kans in de wedstrijd te komen. Via Mboyo kwam de Vereniging twee keer dicht bij een doelpunt, maar eerst Lenaerts en vervolgs Bertrams hielden de spits van een doelpunt. Bij een discutabele fase in de Lommelse zestien kreeg Diallo geel voor een schwalbe, terwijl de middenvelder na deze fase geblesseerd het veld moest verlaten.

Cercle moest haar greep wat lossen en toen de bal tegen de arm van Lambot ging na een hoekschop van Lommel, aarzelde scheidsrechter Scroyen niet de bal op de stip te leggen. Scheelen klaarde de klus.
Groen-Zwart leek van slag en toen opnieuw Scheelen balverlies genadeloos afstrafte, zag het er helemaal benard uit voor de Vereniging. Cercle vond geen raad meer met de goede organisatie van de bezoekers, en verder dan enkele discutabele fases die niet tot een strafschop leidden kwam Cercle niet meer voor de pauze.

De tweede helft was amper op gang gefloten toen de bezoekers een reuzenkans kregen. De Bruyn slaagde er evenwel nog in om de bal van in de kleine rechthoek over het doel van Nardi te tikken. Lommel speelde in een zetel en kon vanuit de organisatie mikken op snelle omschakelingen. Groen-Zwart probeerde om een opening te vinden, maar de kwaliteit van de passing was onvoldoende om de bezoekers uit verband te spelen. Aan de overzijde lukte dat wel. Bertjens was sneller op de bal dan Diarra en vloerde Nardi. 0-3 met nog een half uur op de klok.

De pil werd enkel nog bitterder in het vervolg van de wedstrijd. Op enkele kleine kansjes na bleef Cercle onmachtig in het offensieve compartiment. Lommel daarentegen voetbalde vol vertrouwen en diepte de voorsprong nog verder uit via Platje en invaller Gaethofs. 

Man of the match & Tombola

Man of the match

Arne Naudts

Aanvallers

nationaliteit
geboortedatum 27-11-1993
lengte 0 cm
gewicht 0 kg
contract sinds juli 2016
contract tot medio 2016
vorige ploegen

Selectie

Startende 11

1 -Paul Nardi
5 -Mehdi Khchab
15 -Pierre Bourdin
17 -Raphaël Diarra
19 -Benjamin Lambot
6 -Christophe Vincent
21 -Amadou Diallo
33 - Mathieu Maertens
77 -Yvan Yagan
7 -Ilombe Mboyo
9 -Arne Naudts

Geselecteerd

83 -Gilles Lentz
25 -Niels Coussement
27 -Gilles Dewaele
14 -Sebastiaan Brebels
8 -Tafsir Chérif
12 -Tomislav Kis
26 -Alhassane Soumah

Geblesseerd

16 -Miguel Van Damme
3 -Wesley Vanbelle
18 -Mehdi Beneddine
11 -Jessy Galvez-Lopez
24 -Guillaume De Schryver
91 -Samuel Fabris
22 -Paolino Bertaccini

Geschorst

Niemand

Perspraatje

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

1' 0 - 0 Cercle heeft zijn eerste wedstrijd van de play-downs zonet afgetrapt.
1' 0 - 0 Cercle: Nardi, Khchab, Vincent, Mboyo, Naudts, Bourdin, Diarra, Lambot, Diallo, Maertens en Yagan
1' 0 - 0 Lommel: Bertrams, Goossens, Cauwenberg, Bertjens, Scheelen, Lenaerts, Gueroui, De Bruyn, Deferm, Corstjens en Platje
1' 0 - 0 Bank Cercle: Lentz, Cherif, Kis, Brebels, Coussement, Soumah en Dewaele
1' 0 - 0 Wedstrijdleiding: Scroyen, Vanpoucke, Geerolf en Mesotten
3' 0 - 0 Eerste aanval van groen-zwart. Mboyo verlegt het spel tot bij Diallo die aflegt voor Maertens. De pass van Mathieu is net te hard voor Naudts die wel goed doorgelopen was.
4' 0 - 0 Cercle moet het vandaag stellen zonder Beneddine op links. Daardoor heeft Bourdin op de linksback post gevat met naast hem Lambot en Diarra die de verdediging centraal voor zich nemen.
6' 0 - 0 Maertens ziet Diallo vrij lopen op rechts. De voorzet komt perfect in de rug van de Lommelse verdediging maar het hoofd van Naudts is net te kort om een snelle voorsprong op het bord te zetten.
7' 0 - 0 Bourdin kopt een vrije trap van Khchab in het pak. Bij Lommel krijgen ze de bal niet weg maar Lenaerts kan zich nog net voor het schot van Mboyo gooien.
9' 0 - 0 Voorlopig komt Lommel er niet aan te pas. Mboyo neemt een lange bal van Bourdin perfect op de borst tussen twee belagers. De actie strand jammer genoeg bij de voorzet van Diallo die weggewerkt wordt.
12' 0 - 0 Naudts kan doorspelen naar Mboyo die na een flink duel maar half op doel kan schieten. De bal gaat in hoekschop via een Lommels been.
15' 0 - 0 Lommel krijgt de bal niet weg uit de eigen zestien. Lambot kan vanop links laag voorzetten op Mboyo die op de rand van de kleine rechthoek kampeert. De poging gaat net naast het doel van Bertrams.
16' 0 - 0 Diallo springt in duel met zijn belager. Hij krijgt geel omdat ref Scroyen de sprong als een schwalbe beoordeelt. Bizar want de middenvelder hinkt wel voor verzorging naar de bank.
18' 0 - 0 De middenvelder probeert het nog even, maar doet teken naar de bank dat het niet meer gaat.
19' 0 - 0 Kis is zich intussen aan het opmaken voor een vroege invalbeurt.
20' 0 - 0 Wissel: Diallo gaat zoals verwacht naar de kant. Kis komt in zijn plaats.
24' 0 - 0 Door de blessurebehandeling en de wissel is de aanvalsgolf van de thuisploeg wat gaan liggen en krijgen de bezoekers wat ademruimte.
27' 0 - 0 Ref Scroyen legt de bal op de stip voor Lommel. Lambot krijgt een kopbal tegen zijn arm...
27' 0 - 1 Scheelen twijfelt niet en zet de bezoekers op voorsprong.
29' 0 - 1 Naudts zet een aanval in op de rechter flank. De Bruyn loopt de aanvaller aan en krijgt een logische gele kaart.
31' 0 - 1 De vrijschop van Khchab levert niets op, hoewel Maertens flink vastgehouden ward in zijn duel. Dat is geen strafschop waard voor de scheidsrechter.
33' 0 - 1 Bij Lommel claimen ze een nieuwe strafschop na een scrimmage voor het doel van Nardi. Deze keer gaat de ref er niet op in, hij geeft een hoekschop die dan weer voor woede zorgt bij de Cerclespelers die een doeltrap willen.
34' 0 - 2 De verdediging van Cercle verspeelt de bal en staat even niet goed opgesteld. Scheelen profiteert optimaal en ramt de bal vanop 25 meter in de kruising.
37' 0 - 2 Cercle is het even kwijt en het verliest zich wat in discussie met de scheidsrechter. Platje krijgt een nieuwe kans vanop de rand van de 16. Hij treft de vuisten van Nardi.
38' 0 - 2 Deferm komt veel te laat in op Naudts en krijgt geel.
43' 0 - 2 Kis glipt door de verdediging en is als eerste bij de bal. Bertrams tikt hem aan, maar de bal gaat niet op de stip, het is een doeltrap.
46' 0 - 2 Kis gaat zijn kans vanop ruime afstand. Het hobbelende schot gaat ook ruim naast het doel. Kan Cercle nog iets forceren in de 2 minuten toegevoegde tijd?
48' 0 - 2 De scheidsrechter is geen zieltjes aan het winnen. Hij heeft Vincent geel nadat hij de bal tegen de arm krijgt bij een blok op een Lommels schot.
49' 0 - 2 We gaan rusten na een eerste helft waarin Cercle heel sterk begon maar na een niet gefloten strafschop op Diallo inzakte en aan de overkant het deksel op de neus kreeg toen de bal wel op de stip ging.
49' 0 - 2 We zijn er weer aan begonnen. Cercle heeft nog 45 minuten om iets uit de brand te slepen.
51' 0 - 2 Bertjens ontglipt aan de buitenspelval en kan via een tussenstation trappen. Nardi kan de bal maar half afweren waarna Platje in de kleine rechthoek een leeg doel voor zich heeft. De Nederlander slaag er echter in om de bal er nog over te zetten.
60' 0 - 2 De 2de helft heeft nog niet veel opgeleverd. Van de goede balcirculatie uit het begin van de wedstrijd schiet voorlopig weinig over. Ook bij Lommel staan ze achterin nochtans op knikkende knieën als de bal in de buurt komt.
63' 0 - 3 Bertjens is sneller dan Diarra en vloert ook Nardi. Hij lijkt de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen met de 0-3.
66' 0 - 3 Gueroui blokkeert de looplijn van Maertens en krijgt geel.
67' 0 - 3 Schotje van Naudts. Maertens speelt de Cerclespits vrij op de rand van de 16 maar het schot gaat een paar meters naast.
68' 0 - 3 Maertens kan aanleggen vanop 20 meter. De vuisten van Bertrams voorkomen een tegentreffer voor Lommel.
71' 0 - 3 Een voorzet van Naudts wordt maar half weggekopt. In de herneming kraakt Yagan zijn schot dat naast het doel gaat.
74' 0 - 4 Ook Platje pikt zijn doelpunt mee. Hij laat Nardi kansloos op een laag schot.
75' 0 - 4 Het was meteen de laatste actie van de Nederlandse spits. Molenberghs komt in zijn plaats.
78' 0 - 4 Bij Lommel gaat De Bruyn naar de kant. Berben komt in zijn plaats.
79' 0 - 4 We hebben nog een kwartier te gaan, maar alle spankracht is uit de wedstrijd verdwenen.
80' 0 - 4 Tafsir Cherif mag in vrij ondankbare omstandigheden zijn debuut maken voor Cercle. Yagan gaat naar de kant.
83' 0 - 4 Laatste wissel bij Lommel. Wouter Scheelen gaat naar de kant voor Gaethofs.
85' 0 - 4 Mboyo mikt een bal in het zijnet.
89' 0 - 4 Christophe Vincent gaat rusten. Gilles Dewaele mag nog 5 minuten het middenveld voor zijn rekening nemen.
95' 0 - 5 Gaethofs maakt nog een vijfde voor Lommel.
97' 0 - 5 Einde van de wedstrijd
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×