Wedstrijd

Cercle Brugge - Lommel United
Cercle Brugge KSV - Lommel United
Zo 26-03-2017 / 14:30 / Jan Breydelstadion

Voorbeschouwing

Morgen start Groen-Zwart aan de nacompetitie. Op de openingsspeeldag van de play-downs ontvangt Cercle meteen Lommel United in eigen huis.

In deze nacompetitie komt het erop aan niet op de laatste positie te eindigen. De rode lantaarn van de play-downs degradeert immers naar de amateurliga. De punten uit het algemene klassement werden voor aanvang van de nacompetitie gehalveerd.
Aangezien OH Leuven en Tubeke gisteren de punten deelden in de openingswedstrijd, ziet het klassement er momenteel als volgt uit:

1. Tubeke 18ptn*
2. Cercle 17 ptn
3. OH Leuven 16 ptn*
4. Lommel 9 ptn

*deze ploegen speelden 1 wedstrijd meer.

Lommel eindigde de competitie met wedstrijden tegen Lierse en Antwerp en presteerde hierin sterk. Tegen de Pallieters behaalden de Limburgers een punt, terwijl Lommel op de Bosuil slechts in de absolute slotfase de boot inging tegen promovendus Antwerp.

Bij de Vereniging kan men terugblikken op een sterke terugronde, waarin het als derde eindigde na Antwerp en Lierse. Tijdens de laatste vier wedstrijden van de reguliere competitie werd er drie keer gewonnen, en het zijn net die drie tegenstanders die samen met Cercle de play-downs zullen spelen. Groen-Zwart eindigde de heenronde op de laatste plaats, maar door de kentering in de terugronde kan het aan de nacompetitie starten met een voorsprong van 8 punten op hekkesluiter Lommel.

Selectie

Cercle kan morgen geen beroep doen op 7 spelers. Naast Van Damme, Vanbelle en Fabris zijn ook Galvez-Lopez, Bertaccini, Deldick en Beneddine onbeschikbaar.

Volgende 19 spelers behoren tot de wedstrijdselectie:
Nardi, Lentz, Vanderschaeghe, Khchab, Bourdin, Coussement, Lambot, Diarra, Dewaele, Vincent, Brebels, Maertens, Diallo, Yagan, Chérif, Naudts, Mboyo, Soumah en Kis.

Voorbeschouwing van José Riga

Hoe hebben jullie de break van 4 weken aangepakt?
Zo een lange break is natuurlijk ongewoon, maar we kunnen niks veranderen aan de organisatie van het kampioenschap. Enerzijds waren we goed op dreef en zaten we in een positieve spiraal, anderzijds gaf de break ons de kans om enkele geblesseerde spelers te recupereren. Na een vrije week hebben we een mini-voorbereiding georganiseerd. Ik ben tevreden over de attitude van de spelers en de trainingsintensiteit: we hebben gedaan wat we moesten doen.

Op de openingsspeeldag speelt Cercle meteen thuis tegen Lommel. Is dat een voordeel of een nadeel?
De kalender wordt door anderen bepaald, daar hebben we zelf niks aan te zeggen. We kunnen er morgen zelf voor zorgden dat we na de wedstrijd kunnen zeggen dat de kalender goed was voor ons. De nacompetitie duurt echter 6 wedstrijden en morgen valt er sowieso geen definitieve beslissing. Als we winnen tegen Lommel zetten we natuurlijk een belangrijke stap, als het resultaat minder gunstig zou zijn is dat echter niet het einde van de wereld. We starten de wedstrijd dan ook met een positieve druk. Op basis van de terugronde weten we dat we een goed resultaat bij elkaar kunnen voetballen, en dat we met een goede mentaliteit kunnen rekenen op onze collectieve kwaliteiten.

Het zal de vijfde keer zijn dat Lommel en Cercle tegen elkaar uitkomen dit seizoen. Heeft een tegenstander nog geheimen?
Sowieso zijn er kleine verschillen tussen de verschillende wedstrijden. Door blessures, schorsingen en nieuwe spelers wijzigen de namen op het veld altijd wel wat. Daarnaast zijn er doorheen de competitie ook altijd wat tactische evoluties. Maar het klopt natuurlijk dat de ploegen elkaar intussen goed kennen. We kunnen de ervaringen van de vorige ontmoetingen gebruiken bij de voorbereiding van deze nieuwe wedstrijd. Op het veld gaan de goede resultaten van de laatste periode ons echter niet helpen, we zullen met de goede mentaliteit en een goed plan aan de aftrap moeten verschijnen om tot een gunstig resultaat te komen.

Laatste 5 recente onderlinge resultaten
Vr 03-02-2017 Lommel United Lommel United 0 - 1 Cercle Brugge KSV Cercle Brugge KSV
Zo 20-11-2016 Cercle Brugge KSV  Cercle Brugge KSV 1 - 0 Lommel United Lommel United
Vr 14-10-2016 Cercle Brugge KSV  Cercle Brugge KSV 3 - 1 Lommel United Lommel United
Za 03-09-2016 Lommel United Lommel United 1 - 1 Cercle Brugge KSV Cercle Brugge KSV
Za 30-04-2016 Lommel United Lommel United 0 - 2 Cercle Brugge KSV Cercle Brugge KSV

Ticket info

 

 

Volwassenen

Jeugd (13-16)
&
Andersvaliden
Kind (t/m 12)

 
Business Seat € 65 € 65 € 65
West-boven (123/124) € 30 € 30 € 30
West-boven (122/125) € 25 € 15 € 15
West-boven (121/126) € 25 € 15 € 10
West-beneden (113/114) € 15 € 10 € 5
West-beneden (112/115) € 15 € 10 € 5
West-beneden (111/116) € 15 € 10 € 5
Noord-beneden (212/213) € 10 € 5 € 5
Noord-beneden (211/214) € 10 € 5 € 5
Zuid-boven bezoekers (422/421) € 15 € 10

€ 5

 

 

Online ticketing

Vanaf heden is het ook mogelijk om tickets online te bestellen. Alle informatie kunt u terugvinden via onderstaande link:

http://www.cerclebrugge.be/nl/kaartenverkoop/hoe-tickets-bestellen/page/23

 

Catering

Reserveer uw tafel

Neem deel aan onze cateringpromotie!

Reserveren kan via deze link uiterlijk tot 23 maart 2017!

Menu Cercle Brugge - Lommel United

Champagne de Venoge, Blanc de Noirs Brut

***

Wachtbordje

***

Belgische AA asperges, skrei gebakken, mousseline met citrus en kruidenolie

***

Kalfswangetjes zoals een pot-au-feu, seizoensgroentjes en aardappelpuree ‘Robuchon’

***

Tarte citron, meringue en vodka/limoen ijs

***   

Koffie van Koffie Kàn & versnaperingen

Selectie

Hier vindt u de dag voor de wedstrijd vanaf 14u de selectie.

Locatie

Jan Breydelstadion

Olympialaan 74, 8200 Sint-Andries (Brugge)


Routebeschrijving

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×