Wedstrijd

Tubize 2 - 2 Cercle Brugge
A FC Tubize - Cercle Brugge KSV
Vr 31-03-2017 / 20:30 / Stade Leburton

Verslag

Op de 2de speeldag van de Play-Offs moest Cercle op bezoek bij Tubize. De Bruggelingen hadden goede herinneringen aan de laatste confrontatie op Le Leburton, maar kregen al na 10 minuten een strafschop tegen. Diallo zette die in 2 tijden om. Mboyo kon even later alweer gelijkmaken maar het was Tubize dat met een 2-1 voorsprong de rust in trok via Nirisarike. Na de rust ging Groen-Zwart op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er via Yagan.

Door de afwezigheid van Diallo, kwam Niels Coussement in de basis op links. Zo schoof Pierre Bourdin weer naar het centrum dat hij samen met Lambot en Diarra voor zijn rekening nam.

De wedstrijd begon gelijkopgaand, maar na 10 minuten kreeg Tubize een strafschop in wat een vrij onschuldig duel tussen Khchab en Zenke leek. Nardi kon de bal van Diallo eerst redden maar in de herneming zette hij de thuisploeg wel op voorsprong.

Groen-Zwart liet de schouders niet zakken en bleef voetballen. Na 18 minuten leverde het positieve spel al iets op. Mboyo recupereerde een bal in de aanval en speelde meteen Yagan aan die teruglegde tot bij zijn spitsmakker. Mboyo twijfelde niet en zette de gelijkmaker hoog in het dak van het doel van Beunardeau. Daarna waren het vooral de hoekschoppen van de thuisploeg die voor gevaar zorgden. In de 38ste minuut kopte Nirisarike zo'n hoekschop voorbij Nardi nadat de Cercledoelman eerder al eentje van Diallo tegen de lat gebokst had.

José Riga stuurde bij aan de rust. Coussement bleef in de kleedkamer en Brebels kwam naast Vincent op het middenveld staan. Cercle kwam beter in de wedstrijd door die ingreep. Al mocht het wel van geluk spreken dat Zenke zich heel theatraal liet vallen toen Diarra aan zijn shirt ging hangen. Geel voor de aanvaller besloot de scheidsrechter.

Hoewel Cercle meer grip op de wedstrijd kreeg, kon het de thuisploeg maar met mondjes maat achteruit drukken. In de 68ste minuut toonde Yagan zijn klasse. Na een een-twee met Maertens zette hij twee verdedigers in de wind en frommelde de bal vervolgens voorbij Beunardeau in de verste hoek van het doel.

De gelijkmaker stond pas op het bord toen Nardi zich aan de overzijde voor de voeten van Megan Laurent moest gooien. Hij hield het leer wel uit zijn netten met de knappe save. Riga moest alweer bijsturen want de ingevallen Brebels moest 20 minuten na zijn invalbeurt alweer naar de kant. Gilles Dewaele kwam in zijn plaats. 7 minuten voor het einde ging ook Mboyo rusten en kwam Alhassane Soumah de wedstrijd nog volmaken. Er volgden geen grote kansen meer en zo sprokkelde de Vereniging een belangrijk punt op verplaatsing bij Tubize.

Man of the match & Tombola

Man of the match

Paul Nardi

Doelmannen

nationaliteit
geboortedatum 18-05-1994
lengte 0 cm
gewicht 0 kg
contract sinds januari 2017
contract tot medio 2017
vorige ploegen

Selectie

Startende 11

1 -Paul Nardi
5 -Mehdi Khchab
15 -Pierre Bourdin
17 -Raphaël Diarra
19 -Benjamin Lambot
25 -Niels Coussement
6 -Christophe Vincent
33 - Mathieu Maertens
77 -Yvan Yagan
7 -Ilombe Mboyo
9 -Arne Naudts

Geselecteerd

83 -Gilles Lentz
27 -Gilles Dewaele
98 -Francis Cathenis
14 -Sebastiaan Brebels
24 -Guillaume De Schryver
12 -Tomislav Kis
26 -Alhassane Soumah

Geblesseerd

16 -Miguel Van Damme
3 -Wesley Vanbelle
18 -Mehdi Beneddine
23 -Neil Dildick
11 -Jessy Galvez-Lopez
21 -Amadou Diallo
91 -Samuel Fabris
22 -Paolino Bertaccini

Geschorst

Niemand

Perspraatje

Binnenkort meer!

Ons webteam werkt aan deze pagina

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

1' 0 - 0 Scheidsrechter Van Damme heeft de wedstrijd op gang gefloten.
1' 0 - 0 Opstelling Cercle: Nardi, Khchab, Bourdin, Diarra, Lambot, Coussement, Vincent, Maertens, Yagan, Mboyo en Naudts.
1' 0 - 0 Bankzitters : Lentz, Kis, Brebels, De Schryver, Soumah, Dewaele en Cathenis.
1' 0 - 0 Opstelling Tubeke: Beunardeau, Q. Laurent, Diallo, M. Laurent, Zenke, Betsch, Ba, Nirisarike, Toure, Pires en Lee.
3' 0 - 0 Bij Cercle is Diallo er niet bij. Coussement komt zo in de ploeg.
6' 0 - 0 Quentin Laurent gaat veel te wild in op Yagan en krijgt een vermaning van de scheidsrechter. Cercle krijgt een vrije trap halfweg de helft van Tubeke.
8' 0 - 0 Yagan heeft iets moois in gedachten bij die vrije trap: hij speelt de vrijlopende Mboyo slim aan, maar de spits schuift de bal een metertje naast.
9' 0 - 0 Ook de thuisploeg krijgt een grote kans. Na een hoekschop krijgen eerst Toure en vervolgens Ba een schietkans. Toure mikte het leer op Bourdin, Ba trapte van dichtbij over.
12' 0 - 0 Penalty voor Tubeke: Zenke krijgt een schouderduw en gaat gretig neer, tot eenieders verbazing gaat de bal op de stip.
13' 1 - 0 In eerste instantie redt Nardi de penalty van Diallo, maar de Cercledoelman is kansloos in de rebound.
17' 1 - 0 De wedstrijd gaat gelijk op met 2 ploegen die om beurt in de aanval trekken.
19' 1 - 1 GOAAAAAAAL! Mboyo brengt Cercle met een heerlijk doelpunt op gelijke hoogte.
20' 1 - 1 Het gaat snel. Aan de overzijde vindt Tubeke de nodige ruimte in de zestien. Een alerte Vincent kan de bal ontzetten voor iemand op doel kan besluiten.
21' 1 - 1 Het zijn de Cerclesupporters die voor de nodige sfeer zorgen in het Stade Leburton.
25' 1 - 1 Megan Laurent komt in schietpositie maar wordt meteen opgejaagd door 2 Cerclespelers. Het schot van de offensieve middenveder van Tubeke gaat ruim naast.
27' 1 - 1 Cercle komt met de schrik vrij: na een hoekschop kopt Diallo op de lat, Quentin Laurent kopt de rebound over.
31' 1 - 1 De kansen zijn voor Tubeke: Diallo glipt door de buitenspelval en biedt Zenke een doelpunt aan op een schoteltje, maar de spits schuift het leer onbeholpen naast.
37' 1 - 1 De thuisploeg is de betere ploeg, Cercle rekent op snelle tegenstoten. Via Naudts kan de Vereniging dreigen, zijn voorzet bereikt Mboyo echter net niet.
38' 2 - 1 Het kon niet uitblijven. Elke hoekschop van Tubeke is levensgevaarlijk. Deze keer kan Nirisarike de bal binnenkoppen.
43' 2 - 1 De wedstrijd blijft zich hoofdzakelijk afspelen op de helft van Cercle, al blijft het doelgevaar voorlopig uit. Bij Cercle is Brebels zich aan het warmlopen.
46' 2 - 1 Naudts kan zich doorzetten en de bal voor doel gooien. De kopval van Yagan gaat echter naast het kader.
47' 2 - 1 Einde van de eerste helft.
47' 2 - 1 De bal rolt opnieuw in het Stade Leburton.
48' 2 - 1 Riga grijpt halfweg in: Coussement is in de kleedkamer gebleven, Brebels komt tussen de lijnen.
51' 2 - 1 Na een vrije trap voor Tubeke blijft Brebels liggen. Hij grijpt naar de schouder en heeft verzorging nodig.
51' 2 - 1 Brebels komt opnieuw tussen de lijnen.
55' 2 - 1 Door de wissel speelt Cercle na de pauze met een nieuwe veldbezetting. De Vereniging neemt meteen ook het initiatief na de pauze, al is het wachten op een doelkans.
57' 2 - 1 Diarra wil een foutje rechtzetten en wil de bal heroveren van Zenke. De speler van Tubeke gaat gretig neer in de zestien, maar krijgt geel voor een schwalbe.
58' 2 - 1 Toure houdt Yagan opzichtig tegen. Geel voor de verdediger, Cercle krijgt een vrije trap net buiten de zestien.
59' 2 - 1 Op de lat: de vrije trap van Yagan gaat rechtstreeks richting doel, het leer gaat via de handen van Beunardeau en de lat in hoekschop.
60' 2 - 1 Ook Diarra gaat in het boekje van Van Damme na een fout op Zenke.
61' 2 - 1 Cercle zit beter in de wedstrijd, maar Beunardeau beleeft voorlopig een rustige avond.
63' 2 - 1 Via Mboyo en Naudts komt de bal door een bos van verdedigers bij het penaltypunt, waar Yagan te verrast is om te kunnen besluiten.
66' 2 - 1 Lambot komt met de schrik vrij. De verdediger wil een lage voorzet ontzetten, maar door een rare stuit van de bal devieert hij het leer bijna in eigen doel. Hoekschop voor Tubeke.
69' 2 - 2 GOAAAAAAL! Na mooi samenspel met Maertens schuift Yagan de gelijkmaker net naast de paal in doel.
72' 2 - 2 Plots staan er 3 spelers van Tubeke moederziel alleen voor Nardi, die de poging van Megan Laurent knap redt. Ook in de volgende fase zit de Cercledoelman er prima tussen.
73' 2 - 2 De schouder van Brebels bezorgt de middenvelder te veel last. Zo wordt de invaller zelf gewisseld. Dewaele komt op het veld.
74' 2 - 2 Vanop ruim 25 meter probeert Zenke de Cercledoelman te verrassen. Het schot gaat een heel eind over.
76' 2 - 2 Yagan blijft Tubeke verrassen bij stilstaande fases. Deze keer speelt hij meteen Mboyo aan. Beunardeau is wel attent. De doelman kan de bal in 2 tijden over de zijlijn werken.
77' 2 - 2 Dubbele wissel bij de thuisploeg: Megan Laurent en Betsch maken plaats voor Babic en Garlito.
80' 2 - 2 De hoekschoppen van Tubeke zijn keer voor keer levensgevaarlijk. Deze keer kan Toure met een omhaal op doel trappen, Nardi staat echter goed opgesteld.
82' 2 - 2 Vincent gaat te stevig door op invaller Garlito. Het levert hem geel op. Tubeke neemt het heft weer in handen.
83' 2 - 2 Vanop ruime afstand haalt Mboyo uit. De bal is goed geplaatst, maar dat was Beunardeau ook. De doelman klemt de bal.
84' 2 - 2 Mboyo doet teken naar de bank dat hij niet verder kan. Nog voor Soumah op het veld staat verlaat de spits het veld af. Hopelijk geen blessure?
85' 2 - 2 Wissel: Soumah is het veld opgekomen voor Mboyo.
91' 2 - 2 We zitten in de absolute slotfase van de wedstrijd en het beste lijkt er bij beide ploegen af te zijn. Valt er toch nog een doelpunt uit de lucht?
92' 2 - 2 We krijgen 3 minuten extra tijd.
93' 2 - 2 Nardi gaat goed plat op een kopbal van Zenke. Nog een goede minuut te spelen.
95' 2 - 2 Cercle krijgt nog een hoekschop.
96' 2 - 2 De hoekschop levert niks op. Scheidsrechter Van Damme maakt een eind aan de wedstrijd.
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×