Wedstrijd

OH Leuven 1 - 0 Cercle Brugge
Oud-Heverlee Leuven - Cercle Brugge KSV
Vr 07-04-2017 / 20:30 / Stadion Den Dreef

Verslag

Aan Den Dreef stond op de derde speeldag van de play-downs voor beide ploegen veel op het spel. Ondanks de druk werd aan beide kanten met lef gevoetbald. Leuven gaf het balbezit aan de bezoekers, maar toonde zich dodelijk efficiënt toen Casagolda op slag van rust de 1-0 op het bord zette. Cercle ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar die ging er niet in. 

José Riga rekende voor de tweede week op rij op dezelfde basiself. De Cercletrainer had op vlak van positionering wel enkele verrassingen in petto met Khchab die rechts op het middenveld begon. Na 5 minuten was die line-up al achterhaald toen Mehdi Khchab bleef liggen na een spurtduel met Tabekou. Sebastiaan Brebels was zijn vervanger. 

Groen-Zwart kreeg het balbezit in een felle eerste helft. De Vereniging speelde ondanks de druk met veel lef. Lambot gleed de eerste poging van Tabekou in hoekschop, daarna volgde nog amper gevaar van OHL. Na 25 minuten kon Naudts een knappe actie van Coussement inkoppen, maar de kopbal strandde op de lat. Even later stuurde Naudts Yagan de diepte in. De flanaanvaller kwam oog-in-oog met Henkinet maar miste het kader met zijn schot.

Aan de overkant toonde Casagolda zich wel dodelijk efficiënt. Hij nam na een spelhervatting de bal meteen op de slof. Het vluchtschot verdween achter Nardi perfect in het hoekje. De Leuvense aanhang vierde feest. 

De 2de helft begon zonder Mboyo, die geblesseerd in de kleedkamer bleef. Bertaccini kwam de spits vervangen. De Cerclespelers lieten de nieuwe opdoffer niet aan hun hart komen en startten fel aan de 2de periode. Naudts rukte meteen op naar het doel van Henkinet maar Kocabas gooide zich er met gevaar voor lijf en leden tussen. Diezelfde Naudts was dan weer net te klein om de voorzet bij de daaropvolgende hoekschop binnen te koppen. 

Het bleef een fysieke uitputtingsslag. Beide ploegen speelden met het mes tussen de tanden. Hoewel het vaak net op of over het randje was, liet ref D'hondt veel doorspelen, waardoor er het tempo in de wedstrijd bleef. Leuven moest gaandeweg achteruit en de meegereisde fans van Groen-Zwart verzorgden de sfeer in het stadion. 

De muur die OHL optrok vertoonde dan wel barsten, maar het bleef een stugge vesting. Pas in de laatste 10 minuten kon Naudts nog eens dreigen na een afgelegde bal van Maertens. Zijn schot ging naast het doel van Henkinet. Intussen was Kis de moegestreden Vincent komen vervangen. Cercle ging vol voor de gelijkmaker. Dat gaf ook de ruimte aan Tabekou om een lange rush op te zetten. Zijn voorzet kwam perfect in de loop van de pas ingevallen El Banouhi, maar diens voeten hadden nog te koud. Hij verkwanselde de mogelijkheid om Cercle helemaal af te maken. Zo bleef het spannend tot het einde, maar het leverde niets meer op voor Cercle dat na een enorme veldslag thuis op zoek moet naar een overwinning.

Man of the match & Tombola

Man of the match

Arne Naudts

Aanvallers

nationaliteit
geboortedatum 27-11-1993
lengte 0 cm
gewicht 0 kg
contract sinds juli 2016
contract tot medio 2016
vorige ploegen

Selectie

Startende 11

1 -Paul Nardi
5 -Mehdi Khchab
15 -Pierre Bourdin
17 -Raphaël Diarra
19 -Benjamin Lambot
25 -Niels Coussement
6 -Christophe Vincent
33 - Mathieu Maertens
77 -Yvan Yagan
7 -Ilombe Mboyo
9 -Arne Naudts

Geselecteerd

83 -Gilles Lentz
27 -Gilles Dewaele
11 -Jessy Galvez-Lopez
14 -Sebastiaan Brebels
24 -Guillaume De Schryver
12 -Tomislav Kis
22 -Paolino Bertaccini

Geblesseerd

16 -Miguel Van Damme
3 -Wesley Vanbelle
18 -Mehdi Beneddine
23 -Neil Dildick
21 -Amadou Diallo
91 -Samuel Fabris

Geschorst

Niemand

Perspraatje

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

1' 0 - 0 OHL heeft de wedstrijd afgetrapt.
1' 0 - 0 Cercle: Nardi, Khchab, Vincent, Mboyo, Naudts, Bourdin, Diarra, Lambot, Coussement, Maertens en Yagan
1' 0 - 0 OH Leuven: Henkinet, Kocabas, Reynaud, Ngawa, Tabekou, Monteyne, Kostovski, Schoofs, Horemans, Loemba en Storm
1' 0 - 0 Bank Cercle: Lentz, Galvez-Lopez, Kis, Brebels, Bertaccini, De Schryver en Dewaele
1' 0 - 0 Scheidsrechters: D'Hondt, Becquet, Symons en Mesotten
3' 0 - 0 Meteen een vrije trap voor Cercle maar de bal van Yagan is niet meer dan een opwarmertje voor Henkinet die makkelijk uit de lucht plukt.
5' 0 - 0 Khchab en Coussement zetten een goede actie op op rechts. Yagan glijdt een voorzet van Coussement richting doel, maar Henkinet zweeft de poging net over zijn lat.
6' 0 - 0 Bij beide ploegen ligt er een speler op de grond. Khchab blesseerde zich bij de voorgaande fase en lijkt gewisseld te moeten worden. Bij Leuven is Reynaud blijven liggen.
7' 0 - 0 Khchab kan inderdaad niet verder. Brebels is zijn vervanger.
8' 0 - 0 In tegenstelling tot Khchab kan Reynaud wel verder, hij loopt weer tussen de lijnen.
10' 0 - 0 Na een slechte pass van Maertens wordt de aalvlugge Loemba de diepte in gestuurd. Lambot kan de bal met een ultieme tackle in hoekschop glijden.
11' 0 - 0 De hoekschop gaat perfect richting Reynaud, die het leer in de vlucht op doel afwerkt. Zijn ploegmakker Kocabas staat echter in de loop van de bal. Weg kans.
13' 0 - 0 Cercle is goed gestart aan deze wedstrijd en combineert vlot. OHL speelt veel directer: het gaat meteen diep. Een voorzet van Tabekou gaat echter wel ruim over.
20' 0 - 0 Ook OHL moet snel wisselen. Kostovski viel geblesseerd uit, Casagolda is zijn vervanger.
24' 0 - 0 Mboyo wil de bal wegtikken maar plant zijn noppen op de voet van Schoofs. Hij krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.
27' 0 - 0 Grote kans Cercle: Naudts kopt een voorzet van Coussement tegen de paal. Leuven komt goed weg.
31' 0 - 0 Het wil niet lukken. Yagan wordt perfect in de diepte gestuurd en kan alleen op Henkinet afgaan. De topschutter van Groen-Zwart plaatst het leer echter te wild over en naast.
36' 0 - 0 Storm wordt vrijgespeeld tussen Coussement en Nardi. Beiden lijken wat te aarzelen, maar uiteindelijk gaat Nardi net op tijd plat.
37' 0 - 0 De voorzetten van Coussement zijn levensgevaarlijk vandaag. Naudts wil de bal vervolgens terugleggen richting het penaltypunt, maar tikt de bal zo over Yagan en Mboyo richting niemandsland.
38' 0 - 0 Reynaud krijgt geel voor een fout op Mboyo. Bij Cercle balen ze, want bij de fout kon Maertens richting Henkinet oprukken.
39' 0 - 0 De daaropvolgende vrije trap wordt door Yagan genomen. De krul is goed maar net niet goed genoeg: de bal gaat enkele decimeters naast.
41' 1 - 0 Wat bij Cercle maar niet wil lukken, lukt bij OHL bij de eerste kans. Casagolda haalt verwoestend uit, Nardi is kansloos.
47' 1 - 0 Einde van de eerste helft. De kansen waren voor Groen-Zwart, maar het was OHL dat het enige doelpunt tot dusver maakte.
48' 1 - 0 De tweede helft is zonet op gang gefloten.
49' 1 - 0 Mboyo is halfweg in de kleedkamer gebleven. Bertaccini is zo in de ploeg gekomen.
50' 1 - 0 Cercle gaat stevig van start na de pauze. Naudts wordt de diepte in gestuurd, Kocabas kan de bal nog net in hoeschop werken.
53' 1 - 0 Vincent meent dat er een fout op hem begaan is en neemt de bal met de hand. Het levert hem een gele kaart op, want scheidsrechter D'hondt liet doorspelen.
54' 1 - 0 Storm haalt uit van net buiten de zestien. De bal zwabbert, Nardi neemt geen risico en duwt het leer in hoekschop.
56' 1 - 0 Voor de pauze haalde Cercle een balbezit van 67%. Ook nu neemt Groen-Zwart weer het initiatief.
58' 1 - 0 Bertaccini kan zijn dikke teen nog tegen de bal zetten in de zestien, maar dat is onvoldoende om Henkinet het leven zuur te maken.
65' 1 - 0 Bij Leuven spelen ze in een zetel. Ze hoeven geen initiatief te nemen en rekenen op de snelle tegenstoot. Cercle blijft zoeken naar een oververdiende gelijkmaker.
66' 1 - 0 Aanvaller Storm gaat naar de kant. De thuisploeg brengt met Le Postollec een extra middenvelder tussen de lijnen.
74' 1 - 0 Het spelbeeld blijft ongewijzigd terwijl de klok ongenadig verdertikt. Wie bij Cercle kan de wedstrijd terug in evenwicht brengen?
80' 1 - 0 Loemba mag een vrije trap nemen buiten de zestien. De Leuvense aanvaller gaat voor eigen succes, maar mikt de kans vervolgens ruim over.
80' 1 - 0 Riga moet risico's nemen. Hij brengt met Kis een extra aanvaller tussen de lijnen. Vincent gaat naar de kant.
83' 1 - 0 Na een opstootje krijgen zowel Loemba als Diarra geel.
84' 1 - 0 Loemba wordt naar de kant gehaald, Verdediger El Banouhi mag de slotfase volmaken.
85' 1 - 0 Ondanks het balbezit creëert Cercle amper doelrijpe kansen na de pauze. Een poging van Naudts gaat een metertje naast.
87' 1 - 0 Tabekou kan razendsnel uitbreken en speelt de vrijlopende El Banouhi centraal aan. De invaller mist zijn schot compleet: hier komt Cercle goed weg.
91' 1 - 0 Ngawa werkt Bertaccini tegen de grond en krijgt geel.
92' 1 - 0 Er komen minstens 3 extra minuten bij.
95' 1 - 0 Ook Naudts krijgt nog geel.
96' 1 - 0 Einde van de wedstrijd. Voetbal kan verdomd oneerlijk zijn.
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×