Wedstrijd

Cercle Brugge 0 - 0 OH Leuven
Cercle Brugge KSV - Oud-Heverlee Leuven
Vr 14-04-2017 / 20:30 / Jan Breydelstadion

Verslag

Groen-Zwart speelde met veel engagement in de thuiswedstrijd tegen OH Leuven en creëerde de beste kansen voor de pauze. In de tweede helft kregen de bezoekers enkele grote mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Zo blijft het razendspannend in de play-downs.

José Riga moest noodgedwongen op 4 posities sleutelen aan de basiself: Coussement, Khchab en Mboyo waren niet fit, Vincent was geschorst. In hun plaats kwamen Beneddine, Brebels, Bertaccini en Kis aan de aftrap.

Na een korte studieronde nam Groen-Zwart het heft resoluut in handen. De bezoekers werden teruggedrongen en bouwden een witte muur op rond hun zestien, dus probeerden Bertaccini en Yagan het met pogingen uit de tweede lijn. Henkinet stond echter steeds paraat. Ook Naudts kreeg twee kansjes, maar die misten kracht of richting. Op een schaarse uitbraak van Leuven dwong Storm aan de overzijde doelman Nardi tot een tussenkomst. Het slotwoord van de eerste helft was opnieuw voor Cercle. Een gekrulde vrije trap van Beneddine leverde het grootste gevaar op van de eerste helft, maar doelman Henkinet zweefde het leer knap in hoekschop. We gingen de rust dus in met een brilscore.

Na de pauze bleef Cercle op zoek gaan naar het doelpunt, terwijl Leuven de aanwezige ruimte in de rug probeerde te benutten via snelle tegenstoten. Op aangeven van Tabekou kon Schoofs afwerken, Nardi bracht redding met een voetveeg. Diezelfde Tabekou en Loemba slaagden er evenmin in opgelegde kansen om te zetten in een doelpunt. Het Groen-Zwarte gevaar kwam van Yagan, die er tot twee keer toe niet in slaagde het leer laag te houden. Al het engagement van Cercle ten spijt bleven de bezoekers heel gevaarlijk in de omschakeling. Toen Nardi kansloos was op een schot van Storm bracht een alerte Lambot echter redding op de lijn. De laatste kans was voor Kis, die zijn gekruiste schot door Henkinet en Horemans gered zag. Zo bleef het bij een scoreloos gelijkspel, en staat Cercle voor een cruciaal tweeluik tegen Lommel en Tubeke.

Man of the match & Tombola

Man of the match

Paul Nardi

Doelmannen

nationaliteit
geboortedatum 18-05-1994
lengte 0 cm
gewicht 0 kg
contract sinds januari 2017
contract tot medio 2017
vorige ploegen

Selectie

Startende 11

1 -Paul Nardi
15 -Pierre Bourdin
17 -Raphaël Diarra
18 -Mehdi Beneddine
19 -Benjamin Lambot
14 -Sebastiaan Brebels
33 - Mathieu Maertens
77 -Yvan Yagan
9 -Arne Naudts
12 -Tomislav Kis
22 -Paolino Bertaccini

Geselecteerd

83 -Gilles Lentz
27 -Gilles Dewaele
10 -Armani-Rochas Decock
24 -Guillaume De Schryver
2 -Niels Vancraeyveld
11 -Jessy Galvez-Lopez
26 -Alhassane Soumah

Geblesseerd

16 -Miguel Van Damme
3 -Wesley Vanbelle
25 -Niels Coussement
21 -Amadou Diallo
91 -Samuel Fabris

Geschorst

6 -Christophe Vincent

Perspraatje

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

1' 0 - 0 Scheidsrechter Alen heeft de wedstrijd op gang gefloten.
1' 0 - 0 Opstelling Cercle: Nardi, Diarra, Bourdin, Lambot, Beneddine, Bertaccini, Brebels, Maertens, Naudts, Yagan en Kis.
1' 0 - 0 Opstelling OHL: Henkinet, Kocabas, Reynaud, Ngawa, Le Postollec, Tabekou, Monteyne, Schoofs, Horemans, Loemba en Storm.
1' 0 - 0 Bankzitters Cercle: Lentz, Vancraeyveld, Decock, Galvez-Lopez, De Schryver, Soumah en Dewaele
1' 0 - 0 José Riga moet noodgedwongen op 4 posities sleutelen aan de basiself: Coussement, Khchab en Mboyo zijn niet fit, Vincent is geschorst. In hun plaats komen Beneddine, Brebels, Bertaccini en Kis aan de aftrap.
3' 0 - 0 Nardi moet een eerste keer tussenkomen. Een vrije trap van Loemba gaat voorbij het pak maar draait gevaarlijk in. De Cercledoelman is echter attent.
9' 0 - 0 Beide ploegen zijn nerveus gestart aan deze wedstrijd. Van zodra Cercle in balbezit komt plooien de bezoekers bovendien massaal terug.
11' 0 - 0 De negende minuut is aangebroken en die staat vandaag in het teken van Josip Weber. De ex-Cerclespeler vecht tegen kanker en via een indrukwekkende steunbetuiging willen de supporters de Kroaat een hart onder de riem steken.
12' 0 - 0 Bertaccini ziet een gaatje en haalt een eerste keer uit. Henkinet gaat goed plat.
15' 0 - 0 Na een inworp kan Yagan centraal doorlopen en op doel trappen. Het schot is te centraal om de bezoekende doelman te verrassen.
16' 0 - 0 Le Postollec komt te laat en haalt Maertens onderuit. Het levert hem een eerste verwittiging op, terwijl het thuispubliek op een gele kaart rekende.
17' 0 - 0 Opnieuw probeert Bertaccini het met een opportunistisch schot die ruim over gaat. Jammer, de Cerclespeler had verschillende andere opties.
19' 0 - 0 Cercle heeft de wedstrijd stevig in handen genomen maar botst op een witte muur. Verder dan afstandsschoten geraakt de thuisploeg voorlopig niet.
22' 0 - 0 Naudts kan zijn hoofd plaatsen tegen een voorzet op maat van Bertaccini. Henkinet duikt de bal uit de hoek. De kansen zijn voor Cercle!
23' 0 - 0 Nu is het Kis die net niet bij de bal kan in de zestien, de rebound van Naudts gaat een metertje naast.
25' 0 - 0 Diarra gaat stevig in duel en krijgt geel. Een erg strenge straf, de verdediger had immers enkel de bal mee.
26' 0 - 0 Monteyne ondergaat het zelfde lot als Diarra na een fout op Bertaccini.
30' 0 - 0 OHL speelt nu toch enkele minuten op de helft van Cercle. De actie eindigt met een schot van Loemba die een metertje naast gaat.
38' 0 - 0 De druk van Cercle is verminderd, Leuven schuift zo wat op. Zo komt er wel ruimte voor Groen-Zwart in de omschakeling.
41' 0 - 0 Na balverlies kan Storm oprukken. Het schot van de bezoeker gaat via de vingertoppen van Nardi in Hoekschop.
42' 0 - 0 Reynaud loopt Diarra omver en krijgt een logische gele kaart.
43' 0 - 0 Bertaccini wordt net buiten de zestien gehaakt. Cercle krijgt een vrije trap op een interessante plaats, al ligt de bal niet zo centraal.
44' 0 - 0 Beneddine draait de bal perfect rond de muur, Henkinet zweeft het leer knap uit zijn doel.
47' 0 - 0 Einde van de eerste helft.
47' 0 - 0 We zijn er opnieuw aan begonnen. Er werd halfweg niet gewisseld.
51' 0 - 0 Tabekou kan zich doorzetten op de rechterflank en Schoofs centraal aanspelen. Met een voetveeg duwt Nardi de bal in hoekschop.
55' 0 - 0 Le Postollec gaat wild in op Maertens, die verzorging nodig heeft. De bezoeker krijgt terecht geel.
57' 0 - 0 De vrije trap volgend op de gele kaart wordt door Beneddine genomen. De verdediger haalt uit, maar zijn streep zakt te laat.
58' 0 - 0 Na balverlies wil OHL snel omschakelen. Beneddine haalt Tabekou echter meteen onderuit, het levert hem geel op.
60' 0 - 0 De zenuwen lijken beide ploegen in hun greep te hebben. Er is veel goede wil, maar dikwijls is het net te onzuiver.
61' 0 - 0 De grootste kansen zijn voor OHL na de pauze. Loemba heeft de bal maar in doel te plaatsen, maar plant zijn voet helemaal verkeerd tegen de bal.
63' 0 - 0 Yagan krijgt geel voor een schwalbe. De beelden geven de scheidsrechter gelijk.
65' 0 - 0 Ook Tabekou krijgt een niet te missen kans, maar trapt veel te zacht. Cercle kruipt opnieuw door het oog van de naald.
65' 0 - 0 Aan de overzijde kan Yagan uithalen. Hij krult het leer net over.
68' 0 - 0 Diezelfde Yagan mag een vrije trap nemen net buiten het halve maantje. Hij mikt het leer op het dak van het doel.
69' 0 - 0 Cercle duwt het gaspedaal opnieuw in. Een poging van Naudts gaat echter in de handen van Henkinet.
73' 0 - 0 Opnieuw Leuven: Tabekou legt de bal perfect terug op Schoofs, maar de middenvelder duwt de bal over het doel.
75' 0 - 0 Storm krijgt ruimte en haalt uit. Nardi is verslaan, maar Lambot kan de bal op de doellijn wegkoppen.
76' 0 - 0 De wederoptredende Beneddine zit stikkapot. Galvez-Lopez komt hem aflossen.
78' 0 - 0 Bij OHL gaat Storm naar de kant. Azevedo vervangt hem.
78' 0 - 0 Ook Mathieu Maertens wordt naar de kant gehaald. In zijn plaats komt De Schryver.
84' 0 - 0 Er zijn nog 8 minuten te spelen. Kan Cercle het laken nog naar zich toetrekken?
85' 0 - 0 Cercle zal het in de slotfase zonder Diarra moeten doen. De verdediger kreeg een tweede gele kaart onder de neus geschoven.
87' 0 - 0 Gilles Dewaele komt de slotfase volmaken. Bertaccini mag gaan rusten.
90' 0 - 0 Een prima poging van Kis wordt door Henkinet gered. Hoekschop.
91' 0 - 0 El Banouhi komt Loemba aflossen bij Leuven.
92' 0 - 0 We krijgen minstens 3 extra minuten.
94' 0 - 0 Einde van de match.
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×