Wedstrijd

Lommel United 0 - 1 Cercle Brugge
Lommel United - Cercle Brugge KSV
Vr 21-04-2017 / 20:30 /

Verslag

Cercle moest op de voorlaatste speeldag van de play-downs op zoek naar punten op bezoek bij Lommel. Ondanks de enorme druk, overtuigden de mannen van José Riga met een sterke collectieve die leidde tot de broodnodige overwinning. Een dag later is, na de overwinning van Tubize tegen OH Leuven, het behoud een feit. 

Na de wedstrijd op Lommel spraken we met matchwinnaar Yvan Yagan en voorzitter Frans Schotte. Beiden waren erg tevreden en opgelucht na de overwinning. Vooral de sterke collectieve prestatie werd aangehaald als de drijfveer.

Yvan Yagan

We hebben super goed gespeeld en de hele match gedomineerd. Lommel kwam er in de eerste helft helemaal niet aan te pas. In de tweede helft zijn zij wat beter uit de kleedkamer gekomen en waren wij even wat minder, maar alles samen genomen hadden wij de wedstrijd echt in handen. We verdienden deze overwinning! 

We hebben echt alles gegeven. Enkel het eerste kwartier van de 2de helft hebben we niet gedomineerd, maar het is normaal dat je niet de volle 90 minuut heerst. In de eerste minuten hebben we 2 reuzenkansen afgedwongen met Pelé en ikzelf. 

Ik vind dat we ook goed gereageerd hebben na de afgelopen weken. We hebben niet altijd even goed gespeeld in de play-downs. De afgelopen week hebben we heel veel gepraat met trainers en de spelers. We hebben alles doorgenomen, wat we zouden doen, hoe we het zouden aanpakken enzovoort. De hele ploeg was goed vandaag en iedereen is er vol voor gegaan. Dat zag je op het terrein, we waren een team vandaag. 

Dit resultaat is ook mee te danken aan de mogelijkheden en de omkadering die we hebben gekregen. Lommel is een verre verplaatsing, en het feit dat we op hotel gegaan zijn en hier heel rustig konden naartoe leven is een ongelooflijke meerwaarde geweest voor ons. De directie heeft echt geen enkele moeite gespaard. We hadden 2 kinesisten bij. Al die inspanningen hebben er mee voor gezorgd dat we vandaag die teamspirit getoond hebben.

Frans Shotte

We hadden dit gehoopt. We hebben vandaag de kansen gekregen, terwijl Lommel er amper had. Ik denk dat we de zege verdienden, maar dan moet je het natuurlijk nog afmaken en dat is moeilijk naar het schijnt. 

We hebben zeker moeilijke momenten gehad de voorbije weken, er hangt ook enorm veel van af. Nu moeten we afwachten wat er morgen en eventueel volgende week volgt. De spelers hebben een goede mentaliteit getoond. Het viel voor ons uiteindelijk nog tegen dat Mathieu niet kon starten (Maertens stond origineel in de basis maar haakte na de opwarming nog af en bleef de hele wedstrijd op de bank, n.v.d.r.). 

De trainer heeft de hele week gewerkt op het collectief, en de groepsmentaliteit. Dat is ook gelukt. Je ziet dat in voetbal geluk en ongeluk heel dicht bij elkaar kunnen liggen. 

Perspraatje met José Riga

Man of the match & Tombola

Man of the match

Yvan Yagan

Middenvelders

nationaliteit
geboortedatum 11-10-1989
lengte 0 cm
gewicht 0 kg
contract sinds juli 2016
contract tot medio 2016
vorige ploegen

2008 - 2010: WS Woluwe

2010 - 2011: Sporting Lokeren

2011 - 2012: Sporting Charleroi

2012 - 2014: WS Woluwe

2014: KSK Heist

2014 - 2015: Racing Mechelen en Sint-Truidense VV

2015 - ...: Cercle Brugge

Selectie

Startende 11

1 -Paul Nardi
15 -Pierre Bourdin
19 -Benjamin Lambot
27 -Gilles Dewaele
6 -Christophe Vincent
11 -Jessy Galvez-Lopez
14 -Sebastiaan Brebels
24 -Guillaume De Schryver
77 -Yvan Yagan
7 -Ilombe Mboyo
22 -Paolino Bertaccini

Geselecteerd

83 -Gilles Lentz
18 -Mehdi Beneddine
33 - Mathieu Maertens
21 -Amadou Diallo
9 -Arne Naudts
12 -Tomislav Kis
26 -Alhassane Soumah

Geblesseerd

16 -Miguel Van Damme
3 -Wesley Vanbelle
25 -Niels Coussement
91 -Samuel Fabris

Geschorst

17 -Raphaël Diarra

Perspraatje

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

1' 0 - 0 De wedstrijd is net afgetrapt.
3' 0 - 0 De opstellingen volgen zo dadelijk. Door onze late aankomst zijn we nog even alles aan het opzetten.
4' 0 - 0 Vincent met een goede loopactie. Via Mboyo krijgt hij de bal terug en stuurt Yagan in de diepte. Die wil Bertrams lobben maar de bal gaat ruim naast.
5' 0 - 0 Opstelling Cercle: Nardi, Dewaele, Lambot, Bourdin, Galvez-Lopez, Vincent, De Schryver, Bertaccini, Brebels, Yagan en Mboyo
6' 0 - 0 Lommel: Bertrams, Goossens, Cauwenberg, Bertjens, Scheelen, Lenaerts, Gueroui, Deferm, Corstjens, Molenbergs en Platje.
7' 0 - 0 Mathieu Maertens stond origineel in de basis, maar in laatste instantie is het Brebels die gestart is in zijn plaats. We weten op dit moment niet de oorzaak van de late wissel.
9' 0 - 0 Dewaele knokt zich op rechts voorbij 2 Lommelenaren. Hij kan voorzetten maar de Yagan kan de bal niet richting doel koppen.
10' 0 - 0 Er zijn al redelijk wat Cerclesupporters ter plaatse, maar de bussen liepen door het drukke verkeer ook veel vertraging op en niet iedereen is er op tijd geraakt.
12' 0 - 0 Lommel heeft Nardi nog niet kunnen bedreigen. Een vrije trap vanuit het middenveld komt bij Lenaerts, maar die kan er niets mee doen en de bal gaat in doeltrap.
14' 0 - 0 Uitgelezen kans voor Groen-Zwart. Galvez-Lopez krijgt heel wat ruimte op links en slingert een bal perfect op het hoofd van Mboyo, maar die kopt helemaal vrij over het doel. Hier zat meer in!
20' 0 - 0 Er is duidelijk veel spanning in de wedstrijd, en dat leidt niet tot het meest academische voetbal. Nu is er een actie van Molenberghs op de linker flank. De defensie van Cercle werkt de voorzet weg.
21' 0 - 0 Lambot verstuurt een lange bal op Galvez-Lopez die in de hoek van het veld aanneemt en voor doel brengt. Mboyo moet deze keer achteruit lopen en mikt de moeilijke kopbal over doel.
22' 0 - 0 Halfweg de eerste helft versiert Lommel zijn eerste hoekschop terwijl het Cerclevak stilaan vol loopt.
23' 0 - 0 Mboyo ramt de bal na de hoekschop vooruit.
25' 0 - 0 Lommel geeft de bal in deze fase nadrukkelijk aan Cercle, maar het is zoeken naar een vrijstaande man. Daardoor zijn het vooral de verdedigers die in balbezit zijn.
26' 0 - 0 Een lange bal moet dan maar de oplossing bieden denkt De Schryver. Mboyo loopt goed in de bal, maar vertrok uit buitenspelpositie.
28' 0 - 0 Het thuispubliek voelt dat de ploeg het moeilijk heeft en moedigt de spelers aan. Yagan met een dribbel die ook voor Cercle de eerste hoekschop oplevert.
29' 0 - 0 De hoekschop komt van de voet van Vincent en blijft via Bourdin en Mboyo even hangen. Lommel werkt half weg maar net buiten de 16 mist Yagan zijn controle waardoor de kans verloren gaat.
33' 0 - 0 Bertjens wil er vandoor gaan op een hoge bal van Scheelen. Lambot is goed gevolgd en ruimt op.
33' 0 - 0 Corstjens gaat nadrukkelijk aan Mboyo hangen in een duel. Hij krijgt er meteen geel voor.
34' 0 - 0 Na de vrije trap komt de afvallende bal in de voeten van Mboyo die niet aarzelt. Bertrams zweeft in hoekschop.
35' 0 - 0 Vincent geeft de hoekschop kort naar Yagan die voor doel brengt. Aan de 2de paal staat alweer Mboyo, maar Bertrams zit er bovenop en klemt zijn poging.
40' 0 - 0 Kansje voor Lommel. Platje kan een kopbal niet richten, maar de bal is nog niet helemaal weg. Gueroui legt vanuit de 2de lijn aan, maar zijn knal zeilt ver naast.
42' 0 - 0 Nieuwe kans voor Lommel. Scheelen onderschept een bal van Galvez-Lopez en bedient Platje, maar die is te onstuimig en schiet een gat in de Limburgse buitenlucht.
46' 0 - 0 Rust! Het is nog 0-0 na een nerveuze eerste helft waarbij Cercle het balbezit kreeg. Lommel kwam op het eind nog even opzetten, maar meer dan een hoekschop puurde het niet uit de aanvalsdrift.
46' 0 - 0 We zijn begonnen aan de 2de helft.
46' 0 - 0 Geen van beide ploegen heeft gewisseld.
49' 0 - 0 Cauwenberg met een drieste tackle, het levert hem geel op.
51' 0 - 0 Voorlopig is er nog niets gebeurd in de 2de helft. Platje probeert het van buiten het strafschopgebied, maar Nardi kan makkelijk vangen.
53' 0 - 0 Brebels houdt Bertjens vast en die gaat gewillig liggen. Geel voor de middenvelder van Cercle.
53' 0 - 0 Langs de lijn lopen Beneddine, Naudts en Kis zich intussen warm.
58' 0 - 0 Lommel heeft de wedstrijd meer onder controle dan in de 1ste helft. Cercle is nog niet kunnen uitbreken. Bertjens kan wel eens ontsnappen. Hij loopt diep en legt af voor Molenberghs die de vuisten van Nardi viseert met zijn schot.
59' 0 - 0 Tweede kans voor Lommel. Opnieuw is het Bertjens die aan de Cercleverdediging ontsnapt. Nardi zet er zijn been tussen en werkt in hoekschop. Bourdin is blijven liggen na de corner. De verdediger tast naar de nek.
61' 0 - 0 Langs de zijlijn staan Bourdin intussen weer klaar. Hij gaat nog even in discussie met de 4de man en maakt hem duidelijk dat hij een elleboog in het gezicht kreeg.
62' 0 - 0 Lommel komt opnieuw piepen in de 16 van Cercle. Scheelen geraakt niet voorbij Nardi. Op de daaropvolgende hoekschop kan Corstjens een ingekopte bal verlengen, maar de kans gaat naast.
63' 0 - 0 Cercle trekt nu wel vooruit. Galvez-Lopez versiert een hoekschop.
65' 0 - 0 Corstjens haalt Bertaccini onderuit op 25 meter centraal voor doel. Een uitstekende plaats voor Cercle.
67' 0 - 0 Op de paal! Yagan met de vrijschop, maar die treft de buitenkant van de paal.
67' 0 - 0 Bij Lommel gaat Scheelen naar de kant. Gaethofs is zijn vervanger.
71' 0 - 0 Cauwenberg trekt Bertaccini onderuit en pakt geel. We dachten dat hij eerder ook al geel kreeg, maar toen was het zijn maatje op rechts, Molenberghs.
72' 0 - 0 Een vrije trap van Yagan gaat richting Mboyo die wat ruimte lijkt te krijgen, maar de vlag stond al in de lucht.
74' 0 - 0 Vincent en De Schryver lopen de longen uit hun lijf om een aanval op te zetten. De bal komt bij Mboyo maar zijn pass op Yagan is niet gericht en zo levert het balverlies op.
76' 0 - 0 Tweede wissel bij de thuisploeg. Deferm gaat naar de kant voor Neven.
77' 0 - 1 GOALLLLLLL!!!! Yagan neemt aan en schiet perfect in de hoek voorbij de kansloze Bertrams.
78' 0 - 1 Langs de lijn staat Arne Naudts klaar voor een invalbeurt.
82' 0 - 1 Bij Lommel gaan ze nu op zoek naar een strafschop. Molenberghs gaat theatraal neer. Geen strafschop, maar ook geen (2de) gele kaart voor de Lommelenaar.
83' 0 - 0 2 wissels intussen. Mboyo is naar de kant, Arne Naudts kwam op het veld. Bij Lommel zette Van Imschoot met Maletic een extra aanvaller op het veld voor Gueroui
85' 0 - 1 2de wissel bij Cercle. Bertaccini gaat eruit voor Soumah. Nog 6 minuten!
88' 0 - 1 Lambot redt de meubelen op een kopbal van Platje. In de herneming kan Molenberghs nog trappen, maar zijn schot gaat in het zijnet.
90' 0 - 1 bij Lommel proberen ze alles om het tij nog te keren. Platje laat zich vallen, maar krijgt geen penalty.
91' 0 - 1 We krijgen nog 3 minuten bij.
91' 0 - 1 Het spel ligt lang stil. De Schryver blijft liggen met krampen.
92' 0 - 1 De Schryver kan niet verder. Kis komt hem vervangen.
93' 0 - 1 Eerder kwam ook al Soumah tussen de lijnen voor Bertaccini. De website lag even plat en dus is dat ons ontgaan.
94' 0 - 1 Cercle houdt de bal nu weg van het doel, Lommel geraakt er even niet meer uit.
94' 0 - 1 Cercle houdt de bal nu weg van het doel, Lommel geraakt er even niet meer uit.
95' 0 - 1 Einde!!! JAAAAAAAAA!
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×