Wedstrijd

Cercle Brugge 1 - 1 Tubize
Cercle Brugge KSV - A FC Tubize
Vr 28-04-2017 / 20:30 / Jan Breydelstadion

Voorbeschouwing

Morgenavond staat de allerlaatste wedstrijd van het seizoen 2016-1017 in de Proximus League op het programma. Door de overwinning op Lommel en het resultaat in de andere wedstrijd van de play-downs, wordt het een wedstrijd zonder sportieve belangen. Ook bij AFC Tubize was er vorige week al vreugde nadat les Sang et Or op eigen veld Leuven klopten. 

Voor de wedstrijd morgen selecteerde José Riga 19 spelers. Mathieu Maertens is de meest opmerkelijke afwezige. De middenvelder zat vorige week de hele wedstrijd op de bank, hoewel hij in eerste instantie in de basis was voorzien. Zijn seizoen zit er bijgevolg op. Ook Niels Coussement, Wesley Vanbelle, Miguel Van Damme en Samuel Fabris liggen nog in de lappenmand. Soumah, Chérif, Dildick en De Bie zitten niet in de selectie.

Deze spelers haalden de selectie wel: 

Paul Nardi, Mehdi Khchab, Christophe Vincent, Pelé Mboyo, Arne Naudts, Jesse Galvez-Lopez, Tomislav Kis, Sébastiaan Brebels, Pierre Bourdin, Raphaël Diarra, Mehdi Beneddine, Benjamin Lambot, Amadou Diallo, Paulino Bertaccini, Guillaume De Schryver, Gilles Dewaele, Yvan Yagan, Gilles Lentz en Mathieu Vanderschaeghe.

José Riga gaf ook zijn kijk op het afgelopen seizoen en de wedstrijd morgen.

Na een intens en moeilijk verloop van de play-downs vielen vorige week alle puzzelstukken in elkaar. Na een sterke collectieve prestatie nam Groen-Zwart vorige vrijdag de drie punten mee uit Lommel. Het resultaat in Tubeke-OHL zorgde er een dag later voor dat Cercle definitieve zekerheid had over een verlengd verblijf in 1B. 

“Nadat we de openingswedstrijd van de play-downs volledig gemist hadden, hebben we elke wedstrijd gebouwd naar dit resultaat. Hoewel het resultaat niet altijd volgde, kregen we elke week wat meer vertrouwen. We hebben alles goed gepland zodat de spelers met een goede frisheid, ook mentaal, de strijd konden aangaan. In dat opzicht is het resultaat geen toeval."

"Vorige week hebben we de wedstrijd goed aangevat. We verdienden in mijn ogen al voor de rust op voorsprong te komen, maar de spelers leverden gedurende de volledige wedstrijd een uitstekende collectieve prestatie en voerden het plan perfect uit. De mentaliteit was prima bij iedereen: bij de spelers op het veld, iedereen op de bank leefde intens mee en ook de supporters schreeuwden de ploeg vooruit. In dat opzicht is het resultaat er gekomen door heel Cercle. Ik wil die supporters hiervoor expliciet bedanken: sommigen moesten tot vier uur reizen om erbij te zijn in Limburg, maar ze zorgden voor een goede sfeer en dat hadden we nodig!”

Hoe kijk je nu terug op het eerste jaar in 1B, met een competitieformule die voor iedereen nieuw was?

“Nadat er in de eerste ronde iets opener gespeeld werd, werd er in de terugronde veel meer gerekend. Wij hebben elke wedstrijd heel serieus voorbereid en werden, ondanks het feit we nooit over de volledige kern konden beschikken, derde in die terugronde. Velen dachten toen dat de spreekwoordelijke buit al binnen was terwijl ik besefte dat Lommel, mede door de halvering van de punten, nog mee zou strijden voor de veilige plaatsen in de play-dows. Ik heb toch al wat ervaring als trainer, maar voor mij was het de eerste keer dat de impact van een negatief resultaat op de toekomst van een vereniging zo groot zou zijn. Dat is een hele verantwoordelijkheid en dan is het nodig rustig te blijven. Uiteindelijk hebben we de klus vorige week definitief geklaard, en daar ben ik heel blij om.“

Nu volgt een wedstrijd tussen twee ploegen die niets meer te verliezen hebben. Wat verwacht je van je spelersgroep?

“De belangrijkste taak is inderdaad vervuld, maar vrijdag krijgen we de kans om in eigen huis de supporters een mooie wedstrijd aan te bieden. Natuurlijk is er geen druk meer na vorig weekend, maar we spelen een competitiewedstrijd en als professionals moeten we die met de goede ingesteldheid aanvatten. Over het resultaat wil ik me niet uitspreken, Tubeke is een moeilijk te bekampen tegenstander die ook bevrijd kan spelen, maar ik verwacht dat mijn spelers met een even goede mentaliteit en gedrevenheid op het veld komen als vorige week in Lommel. Als profspeler hebben ze een job te vervullen en mogen ze hun wedstrijden er niet zomaar uitpikken. Ik zal uiteraard geen risico’s nemen bij blessures, maar ga een zo sterk mogelijke ploeg op het veld brengen. En dan spreek ik over individuele kwaliteiten, een goede mentaliteit en fysieke frisheid.”

Laatste 5 recente onderlinge resultaten
Za 10-02-2018 Cercle Brugge KSV  Cercle Brugge KSV 0 - 0 A FC Tubize A FC Tubize
Vr 24-11-2017 A FC Tubize A FC Tubize 1 - 1 Cercle Brugge KSV Cercle Brugge KSV
Zo 29-10-2017 A FC Tubize A FC Tubize 1 - 1 Cercle Brugge KSV Cercle Brugge KSV
Za 23-09-2017 Cercle Brugge KSV  Cercle Brugge KSV 4 - 0 A FC Tubize A FC Tubize
Vr 28-04-2017 Cercle Brugge KSV  Cercle Brugge KSV 1 - 1 A FC Tubize A FC Tubize

Verslag

Er is nog geen verslag van de wedstrijd beschikbaar.

Man of the match & Tombola

Selectie

Startende 11

1 -Paul Nardi
15 -Pierre Bourdin
19 -Benjamin Lambot
27 -Gilles Dewaele
6 -Christophe Vincent
11 -Jessy Galvez-Lopez
14 -Sebastiaan Brebels
24 -Guillaume De Schryver
77 -Yvan Yagan
7 -Ilombe Mboyo
22 -Paolino Bertaccini

Geselecteerd

83 -Gilles Lentz
5 -Mehdi Khchab
17 -Raphaël Diarra
18 -Mehdi Beneddine
21 -Amadou Diallo
12 -Tomislav Kis
9 -Arne Naudts

Geblesseerd

16 -Miguel Van Damme
3 -Wesley Vanbelle
25 -Niels Coussement
33 - Mathieu Maertens
91 -Samuel Fabris

Geschorst

Niemand

Perspraatje

Live Verslag

Live verslaggeving via CercleBrugge.be

1' 0 - 0 We zijn vertrokken.
1' 0 - 0 Cercle: Nardi, Vincent, Mboyo, Galvez-Lopez, Brebels, Bourdin, Lambot, Bertaccini, De Schryver, Dewaele en Yagan
1' 0 - 0 Tubize: Rausin, Deville, Hamzaoui, Dudouit, Garlito Y Romo, Oh, Kose Halil, Amallah, Ha, Garcia Fernandez en Lee
1' 0 - 0 Wedstrijdleiding: Lothar D'hondt, bijgestaan door Tom Vanpoucke, Quentin Blaise en Bert Daemen
2' 0 - 0 Cercle start met dezelfde 11 als op Lommel. Bij Tubize staan heel wat nieuwe namen op het blad.
8' 0 - 0 Voorlopig zijn we bezig met een gezonde avondwandeling. Christophe Vincent wil met een knappe pas een versnelling inzetten maar Galvez-Lopez kan geen vervolg breien aan zijn inspelen.
10' 0 - 0 De eerste hoekschop is voor Tubize, maar die levert geen gevaar op. Groen-Zwart kan een tegenaanval opzetten, maar de verdediging zet de buitenspelval goed open en Mboyo wordt terecht afgevlagd.
12' 0 - 0 De Groen-Zwarte spionkop zorgt wel voor een fijne sfeer in Jan Breydel en ook in de oost zijn heel wat mensen opgedaagd.
13' 0 - 0 Uitstekende kans voor Cercle. Brebels dribbelt zo tussen 3 verdedigers in en legt dan af op De Schryver die op een Tubeekse rug besluit.
16' 0 - 0 Vincent moet even alle zeilen bijzetten. Hij brengt Hamzaoui net genoeg uit evenwicht zodat die de lijn niet kan afgaan. De Franse middenvelder van Cercle krijgt een verwittiging van de ref.
17' 0 - 0 Nardi kan na de vrijschop een tegenaanval lanceren. Hij gooit het leer in de voeten van Yagan die vanop zijn rechter flank Mboyo wil diep steken, maar die loopt opnieuw buiten spel.
19' 0 - 0 Nieuw kansje voor Cercle. Dewaele en de Schryver zetten de actie op touw. De Schryver speelt Yagan aan die nu op links post vatte. De voorzet komt op het hoofd van Dewaele, maar de kopbal gaat ruim naast.
20' 0 - 0 Bertaccini heeft iets mooi in gedachten. Met een grote poort probeert hij Hamzaoui te omspelen, maar die ziet dat niet zitten en trekt Bertaccini neer net buiten de zestien maar tegen de achterlijn.
22' 0 - 0 De vrijschop levert niets op. De halve hoekschop belandt makkelijk in de handen van doelman Rausin.
23' 0 - 0 De doelman van Tubeke keept voorlopig heel attent. Mboyo is dan toch eens ontsnapt aan zijn verdedigers, maar Rausin is er als de kippen bij en jaagt de bal in de Westtribune.
24' 0 - 0 Brebels begint aan een dribbel, deze keer neemt Hamzaoui geen risico's, hij zet de bal in hoekschop.
25' 0 - 0 Guillaume De Schryver is de man voor de stilstaande fasen. Zijn hoekschop wordt weggewerkt door de rood-gouden defensie.
26' 0 - 0 Bescheiden poging van Tubize nu. Lee vindt niet meteen een medespeler in zijn buurt. De Koreaanse spits probeert dan maar zelf uit te halen. Zijn afstandsschot gaat mijlenver over het doel van Nardi.
29' 0 - 0 Dewaele gaat in duel met Ha Seung-Joon. Ref D'hondt vindt zijn inkomen te fel en geeft de rechtsachter een gele kaart.
30' 0 - 0 Lambot wil ineens Mboyo lanceren. Deze keer is er geen sprake van buitenspel, maar Rausin is eerst bij de bal en duikt het leer uit de voeten van Mboyo.
35' 0 - 0 De Schryver en Mboyo komen er samen doorheen maar ze raken er niet uit wie gaat aanleggen. Weg kans.
36' 0 - 0 Quasi dezelfde situatie, maar deze keer zijn het Yagan en Mboyo die schuin voor Rausin komen. Het is Yagan die zijn kans gaat, maar hij vertrok uit buitenspel. Jammer want zijn spitsmaatje stond wellicht wel on-side.
39' 0 - 0 Mboyo besluit de rollen eens om te draaien, hij geeft zelf de dieptepas op De Schryver die de verdediging omzeilt en voorzet. De bal is net te ver voor Mboyo.
40' 0 - 0 Groen-Zwart heeft de wedstrijd volledig in handen. Vincent wordt er wat overmoedig van en legt van ver aan, het schot van de middenvelder gaat ruim naast.
43' 0 - 0 Ook een gele kaart voor Tubize. Het is Kose-Halil die met een hooggeheven been Mboyo onderuit haalt.
46' 0 - 0 We krijgen er nog een minuutje bij op Jan Breydel.
47' 0 - 0 Einde van een genietbare eerste helft waarin Cercle de betere was van Tubize, zonder het overwicht in doelpunten om te zetten.
48' 0 - 0 Start van de 2de helft. Bij Tubize is D'Errico op het veld gekomen. Garcia Fernandez bleef in de kleedkamer.
53' 0 - 0 Bourdin zorgt in zijn afscheidsmatch voor opwinding. Hij zet een dubbele een-twee op en komt zo voor doelman Rausin te staan, maar die steekt net zijn hand uit en verhindert het schot van de verdediger.
54' 0 - 0 Nu krijgt Bourdin geel. Tubize wil een tegenaanval opzetten, Bourdin neemt zijn mannetje vast en voorkomt zo een tegenaanval. Hij pakt een logische gele kaart na de professionele fout.
55' 0 - 0 Langs de lijn maakt Arne Naudts zich klaar voor een invalbeurt.
56' 0 - 0 Mboyo herovert een bal van Deville in de 16. Daarna begaat hj zelf de overtreding op Dudouit.
57' 0 - 0 Daar is Naudts! De aanvaller komt Guillaume De Schryver aflossen.
58' 0 - 0 Lee wil een counter opzetten voor de bezoekers. Zijn wil is echter nog sneller dan zijn benen, de Cercleverdediging vangt de bal rustig op.
61' 0 - 0 Cercle combineert goed, maar het creëert voorlopig iets minder gevaar dan in de eerste helft.
62' 0 - 0 Wissel bij Tubize. Oh gaat naar de kant, Azzouzi komt in zijn plaats.
65' 0 - 0 Goeie kans voor de bezoekers. Dudouit bereikt de achterlijn op rechts. Zijn voorzet is perfect voor Amallah die zijn volley net naast het doel van Nardi ziet vliegen.
66' 0 - 0 Aan de overkant is er Bertaccini die het van buiten de 16 probeert op de rechterkant. het schot gaat enkele meters over.
66' 1 - 0 GOAL!! Bertaccini met de dribbel, hij bereikt Naudts die hard voorbij Rausin trapt.
69' 1 - 0 Het gaat plots snel. Galvez-Lopez bereikt Mboyo met zijn voorzet vanop links. De Cerclespits wordt flink vstgehouden door Hamzaoui en kan niet afwerken. Geen strafschop volgens de ref.
69' 1 - 0 Meteen daarna een flinke kans voor Yagan, maar Rausin gaat goed plat.
71' 1 - 0 Mboyo juicht als hij een voorzet via de paal in doel kopt, maar de vlag ging in de lucht en dus gaat het feest niet door.
71' 1 - 0 Bertaccini wil niet achter blijven en gaat zijn kans vanop de rand van de 16. De boogbal gaat over het doel van Rausin.
73' 1 - 0 Weer net niet! Mboyo dolt met Deville die de spits niet wil neerhalen. De voorzet komt bij de vrijstaande Yagan, maar die treft Rausin die zich heel breed maakt. De bal gaat net over de lat.
75' 1 - 0 Het staat nog maar 1-0 en dus gaat ook Tubize er nog voor. Lee wil Azzouzi lanceren, maar Nardi is attent en klemt de bal voor de neus van de spits.
77' 1 - 0 Laatste wissel bij de bezoeker. Kose Halil gaat naar de kant voor Lisot.
82' 1 - 0 Wissel bij Cercle. Het applaus op de tribunes is voor Bertaccini die naar de kant wandelt. Beneddine is zijn vervanger.
87' 1 - 0 Galvez-Lopez haalt nog eens de achterlijn en zet laag voor tot bij Mboyo die aflegt op Yagan. Het schot van Yagan strandt op een rood been.
88' 1 - 0 Nog eens Mboyo. De spits wordt centraal aangespeeld. Hij controleert en tikt ineens voorbij Rousin, maar het balletje mist kracht en de verdediging is op tijd terug om te ontzetten.
90' 1 - 0 Wissel: ook voor Yagan zit de wedstrijd erop. Hij krijgt applaus vanop de Cercletribune. Kis komt in zijn plaats voor de laatste minuten.
90' 1 - 0 Er resten ons nog 2 minuten plus toegevoegde tijd in het seizoen 2016-17.
91' 1 - 0 Meer dan voldoende denkt Beneddine die een lage voorzet krijgt van Galvez-Lopez. Hij mikt naar de verste hoek, maar zijn trap gaat net over.
92' 1 - 0 We krijgen nog 2 minuten toegevoegde tijd.
93' 1 - 1 Dudouit maakt Tubize blij. Hij kopt een vrijschop achterwaarts naast Nardi in doel.
95' 1 - 1 Einde van de wedstrijd. Het leek lange tijd in kannen en kruiken voor Groen-Zwart na het doelpunt van Naudts, maar Dudouit zette de bordjes in de toegevoegde tijd nog gelijkt in een verder volstrekt overbodige wedstrijd.
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×