Voorstelling

Cercle Brugge K.SV. verkiest een duurzame renovatie van de huidige Jan Breydelsite boven een nieuwbouwproject aan de Blankenbergse Steenweg. Hier zijn meerdere redenen voor. Zo is Cercle ervan overtuigd dat een kleiner stadion (12.000) op een grote parking en naast een groot stadion van buur Club Brugge ten koste gaat van de identiteit van de Vereniging. Daarnaast is Cercle ervan overtuigd dat de totale investeringskost voor de site op de Blankenberse Steenweg (BBS) onderschat is en dat de kosten van dergelijk project voor Cercle oplopen tot minimaal 35 miljoen euro. Noch Cercle, noch de Stad Brugge kunnen een budgettair evenwicht realiseren bij investering op BBS. 

Om bovengenoemde redenen verkiest Cercle Brugge een renovatie van het huidige Jan Breydelstadion. Maar het stadion wordt niet zomaar gerenoveerd. Nee, het vernieuwde Jan Breydelstadion moet een multifunctionele trekpleister worden die zowel sportieve als sociaal-culturele functies bundelt en bewoners en bezoekers van alle leeftijdscategorieëren en sociale klassen samenbrengt. 

Belangrijk hierbij is dat de noodzakelijke aanpassingen gebeuren met een duurzame toekomstvisie. De bestaande stedelijke infrastructuren worden verder benut, maar worden geherwaardeerd op een maatschappelijk verantwoorde manier. 

Een verminderde capaciteit (12.000), verhoogde kwaliteit en nieuwe functionaliteiten leiden tot een betere verenigbaarheid met de omgeving. Het vernieuwde stadion zal ook meer ruimtes en mogelijkheden bieden om gezellig in de stad te wonen. Het project is er tevens op voorzien om voldoende middelen te genereren om beide stadionprojecten te ondersteunen, zonder de inbreng van extra belastingsgeld. 

Dit alles leidt tot een verrijking en meerwaarde voor onze supporters enerzijds, de stad en de buurtbewoners anderzijds. 

Meer weten? Download onderstaand visiedocument en verdiep je in onze ambitieuze plannen. 

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×