Nieuws

Beloften Cercle-Genk: 0-0

Amper drie dagen na de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi, moesten onze groen-zwarte beloften alweer aan de slag. Tegenstander van dienst: KRC Genk. De eerste zege van het seizoen tegen de zebra's had deugd gedaan en zorgde voor een gemotiveerde ploeg. Minstens een punt halen was de doelstelling. 

De avond begon nochtans niet al te best. Dylan Verstraete moest de opwarming noodgedwongen verlaten na een blessure aan de linkerhamstring. Tim Van Caelenberg kwam in zijn plaats. 

Het was Genk dat de eerste grote kans bijeen speelde. Een Limburgse aanvaller stiftte de bal over onze goalie, maar Niels Van De Water kon de bal nog net van de doellijn in hoekschop trappen. Genk bleef druk zetten, maar Cercle kwam steeds beter in de wedstrijd en na een twintigtal minuten begon de Vereniging haar draai te vinden en steeds beter te combineren. Camil Sahnounes voorzet van aan de cornervlag en het daaropvolgende schot op de paal van Guillaume De Schryver zorgden voor dé kans om op voorsprong te komen, maar de bal spatte uiteen op de lat. De rebound, opnieuw door De Schryver, werd afgeblokt door een verdediger. Net voor rust kwam Cercle dan weer goed weg, wanneer een Genkse aanvaller net miste. 

De tweede helft was opnieuw een aangename partij met kansen langs beide kanten. Na tien minuten zag Racing Genk een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel en geraakte Cercle niet voorbij de Genkse doelman die tot twee keer toe een bal met zijn hand over doel kon wegwerken. 

Zo delen Cercle en Genk de punten na een onderhoudende partij. Groen-zwart had even tijd nodig om in de wedstrijd te komen, maar naarmate de match vorderde creëerden beide ploegen kansen. Het bleef 0-0, maar het beoogde punt tegen de Limburgers werd behaald en was een juiste uitslag na deze wedstrijd. 

Voor Cercle speelden: Verheyden, Van Caelenberg, Serpieters, Deschryver ('73 Perquy), Sahnoune, Cafmeyer, Iket, Van De Water, Vanysacker, Dhondt ('46 Deriemaecker), Seron ('69 Vandamme). 

 

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×