Nieuws

Beloften: Lierse-Cercle: 3-2

De laatste wedstrijd van de reguliere beloftencompetitie werd afgewerkt op de terreinen aan het Lisp. Cercle kwam goed uit de startblokken en kwam na 7 minuten al op voorsprong dankzij knap samenspel tussen Stael, Dhondt en doelpuntenmaker Sahnoune. Lang kon Groen-Zwart de voorsprong echter niet houden, want op het kwartier scoorde Lierse de gelijkmaker. Cercle creëerde nog enkele mooie kansen via Verheyden, Verstraete en Boi, maar de 1-2 bleef uit. Op slag van rust was het de thuisploeg die de voorsprong verder uitbouwde: 2-1 voor de jonge Pallieters. 

Bij aanvang van de tweede helft zette de Vereniging meteen hoog druk. Verstraete probeerde zich door de verdediging te wanen, maar stootte op de doelman. Ook Stael waagde zijn kans, maar de Geel-Zwarte goalie was er net op tijd bij om de bal met zijn vuisten uit doel te houden en de gelijkmaker te voorkomen. 

Een kwartier voor het einde kwam de langverwachte gelijkmaker er dan toch. Dhondt, die ook al in het eerste doelpunt betrokken was, speelde zich door twee vrije verdedigers en kon de bal langs de grond in het mandje leggen: 2-2! 

Het zag ernaar uit dat de Vereniging een puntje mee zou nemen uit Lierse, maar in de slotfase kreeg Groen-Zwart alsnog het deksel op de neus toen de thuisploeg in de 81e minuut de 3-2 scoorde op een stilstaande fase. Een gelijkspel was verdiend geweest op basis van de kansen die Cercle creëerde. 

De beloften gaan nu de winterstop in en voetballen na nieuwjaar in Play-Off 2. De kalender hiervoor zal eind december of begin januari verschijnen. 

Voor Cercle speelden: Boi (69' Van Craeyveld), Deriemaecker, Verstraete (59' Van De Water), Verheyden, Serpieters, Stael (69' Deschrijver), Sahnoune (79' Cafmeyer), De Bie, Vanysacker, Dhondt, Seron

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×