Nieuws

Beloften vs Waasland-Beveren: 3-1

Op maandag 10 november 2014 namen de beloften het thuis op tegen Waasland-Beveren. Goed begonnen is half gewonnen dacht men; na amper vijf minuten plaatste Serpieters de bal na een hoekschop door de benen van de keeper in doel: 1-0! Cercle speelde goed en met een sterke organisatie. Waasland-Beveren probeerde tegen te prikken, maar kwam niet tot kansen. Net voor het half uur demonstreerden De Schryver en Van Craeyveld hun kunnen. Na een mooie doorsteekpas van De Schryver kon de laatstgenoemde speler alleen op doel afstormen en koelbloedig de 2-0 scoren. Cercle bleef de wedstrijd onder controle houden en creëerde veel kansen. Vanysacker probeerde ook een doelpuntje mee te pikken, maar zijn schot strandde op de goalie. Kort voor de rust was het dan toch nog eens raak: een Waaslander zette Aaron Dhondt een hak in de zestien, waarop de scheids Groen-Zwart een penalty toekende. Dhondt nam zelf plaats achter de bal en zette de 3-0 op het scorebord. 

Ook in de tweede helft bleef Cercle de betere ploeg, maar het was niet langer heer en meester. Waasland-Beveren probeerde kansen te creëren, maar kon ze niet verzilveren. De Vereniging kreeg het lastiger nadat het werd herleid tot 10. Doelpuntenmaker Serpieters kreef onterecht een rode kaart onder de neus geschoven. De bezoekers profiteerden van hun man-meer-situatie en scoorden al snel de 3-1. Cercle moest nog een kwartier standhouden, maar had daar niet al te veel problemen mee. De pas ingevallen Ryckaert miste op een haar na zelfs nog de vierde treffer. 

Dankzij deze overtuigende 3-1 overwinning spoelden de beloften hun derbykater van vorige week door. De volgende wedstrijd is de bekermatch tegen Sporting Charleroi. Deze wordt afgewerkt op 19 november 2014 om 20u00 op Jan Breydel. 

Voor Cercle speelden: Deriemaecker, Verheyden, Van Craeyveld (75' Verstraete), Dewaele, Serpieters, Deschrijver (84' Ryckaert), Sahnoune (91' Perquy), Iket, Van De Water, Vanysacker, Dhondt (81' Cafmeyer).

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×