Nieuws

BK12-lid in de kijker: Koffie Kan

Maak kennis met BK12-lid Koffie Kan

Geregeld gaat BK12-secretaris Frans De Vos op bezoek bij één van de vele BK12-leden. Deze maand: Koffie Kàn! Maak kennis met de sympathieke koffiebranders uit Wenduine. 

In de onlangs vernieuwde zaak word ik hartelijk ontvangen door Marjolein Vermeersch, de derde generatie koffiebranders, met roots in Langemark. Getrouwd met Frederik, een patissier die zijn ervaring als banketbakker niet alleen liet varen voor Marjolein, maar ook voor koffiebonen uit Latijns-Amerika; blijkbaar het werelddeel bij uitstek waar de beste Arabica-bonen vandaan komen. Daarnaast zijn er ook de Robusta-bonen, weliswaar goedkoper, maar bij Koffie Kàn kiezen ze voor het beste, Arabica dus! Waarom nog? Het zijn de bonen die het resultaat én de koffie geven die zij willen: zacht en met weinig cafeïne. Ze worden inhuis gebrand en met de meeste zorg omringd door Frederik. Hij is de productieman. Marjolein, met een MBA-diploma in haar binnenzak, is sinds 1999 zaakvoerder en commerciële motor achter Koffie Kàn. Tot slot is er Céline, de all round medewerkster, zodat we het volledige team hebben voorgesteld van één van de oudste koffiebranderijen in België.

Er zijn er nog steeds 100 actief, van groot naar klein, maar bij Koffie Kàn wordt de ambacht, en dus de kwaliteit, hoog in het vaandel gedragen. Ze hebben trouwens een patent op hun DYCOLOTE aanpak (Dynamic Controled Low Temperature proces). Hun product wordt verdeeld via 5 grossiers aan meer dan 1.000 gespecialiseerde verkooppunten over gans België. Ze gaan, eigen aan hun generatie, niet voorbij aan de sociale media, die ze gretig en met succes hebben ingeschakeld in hun commerciële strategie, inclusief een zeer toegankelijke en leuke website. Zeker eens een kijkje gaan nemen!

Het gedetailleerde businessplan voor 2015 hangt achter haar aan de muur! Er is over nagedacht. Tevens zullen we binnenkort, eveneens via de media, Marjolein kunnen bewonderen als een van de gezichten van de Bio Week (6-14 juni). Stilzitten is niets voor West-Vlamingen, dat mocht ik ook bij mijn bezoeken aan de andere BK12-leden ondervinden.

Wat zijn nu de USP’s van hun koffie? 1. Zachtheid 2. Laag cafeïne gehalte 3. Ambachtelijk gemaakt en 4. Licht verteerbaar. Meer moet dat niet zijn.

En Cercle? We vinden ze op iedere thuismatch terug in blok 124 op plaatsen 18 en 19. Misschien mettertijd samen met hun kinderen, Jona, die 7 is en Lukas, nu 9. Een familietraditie ? Neen, maar Bernt (Evens, weet je wel), wist hen een 3-tal jaar geleden te overtuigen om lid te worden van BK12, een kring waar eigenlijk alle West-Vlaamse ondernemers lid zouden moeten van zijn.

Een gezellig gesprek met een dynamische jongedame bij, wat dacht u, een lekker kopje koffie!

BK12-lid in de kijker: Koffie Kan
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×