Nieuws

Cercle - Antwerp eindigt op 1-1

Cercle en Antwerp delen de punten op de eerste speeldag

Op zondagnamiddag speelde Cercle tegen Antwerp zijn eerste wedstrijd in Eerste Klasse B (1B). Miguel Van Damme gaf de aftrap en werd onder luid applaus van Cercle- én Antwerpsupporters gesteund. Lentz, Galvez-Lopez, Coussement en Fabris stonden in de basis en speelden hun eerste officiële wedstrijd in Groen-Zwarte kleuren. 

Antwerp begon gedreven aan de wedstrijd en dit leverde meteen iets op voor de Great Old. Dequevy tikte de 0-1 binnen na tien minuten spelen. Cercle raakte in het eerste kwartier moeilijk doorheen de Antwerpse verdediging. Na twintig minuten kwam de eerste echte kans voor de Bruggelingen dankzij Maertens. De Antwerpse keeper Kudimbana kon zijn schot wegknallen. Verdere doelpogingen kwamen opnieuw van Maertens en van Naudts. 

Na een halfuur kreeg Ndiaye terecht rood voor een tackle op Maertens. Vlak voor de rust ging Antwerp opnieuw in de fout, ditmaal in de zestien. Bourdin werd onderuitgehaald. Scheidsrechter Virant twijfelde niet en legde de bal op de stip. Yagan trapte koelbloedig binnen en bracht Cercle zo op gelijke hoogte met Antwerp: 1-1. 

Tijdens de rust verving Antwerp Buyl door Omolo. Bij Cercle stonden nog steeds dezelfde elf spelers op het veld. Ondanks de numerieke minderheid gingen de Antwerpenaren op zoek naar een tweede doelpunt, onder meer met een bal van Dequevy die - vanuit buitenspel - op de lat belandde.  Ook Cercle kreeg kansen tot scoren. Haroun had op aangeven van Yagan de mogelijkheid om Cercle op voorsprong te brengen, maar zijn schot ging rechts van de tweede paal. Ook Yagan en Fabris kregen doelpogingen. 

We zagen veel wissels op korte tijd. Limbombe loste Lallemand af. Dequevy ging naar de kant voor Dierickx. Euvrard voerde bij Cercle een dubbele wissel door. Galvez-Lopez  en de licht geblesseerde Vanbelle werden vervangen door Diallo en Khchab. Meteen ook voor deze twee spelers hun Cercledebuut. 

Het kon bij dit gelijkspel nog alle kanten uitgaan. Zowel Cercle als Antwerp wilden voor de overwinning gaan. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Haroun een tweede gele kaart en moest Cercle de match met tien uitspelen. In de toegevoegde tijd verving Simoens Yagan. De wedstrijd eindigde op een gelijkspel, net als alle andere wedstrijden in 1B eerder dit weekend.

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×