Nieuws

CERCLE-BK12 voor één dag BK14-18

Op zondag 1 juni rond half elf draaide een dubbeldekbus van Sima Tours de parking op aan de vernieuwde fanshop. N Niet de aangekondigde Cerclebus, want die bleek te klein voor het groot aantal enthousiastelingen dat het slotevent van BK12 niet wilde missen.

Dat de zetels van de bus de “foute” kleur hadden, kon de deelnemers niet deren, want ze werden onmiddellijk verwend met het juiste gidsenboekje en koekje van Jules Destrooper.

Dat was een eerste van tal van kleine en grote verrassingen die BK12 die dag voor haar leden in petto had.

Het thema van de daguitstap naar de Westhoek was de herdenking van 100 jaar ‘den Grooten Oorlog’, waarvan historicus en gids van dienst PVDD de belangrijkste feiten, wreedheden en absurditeiten op een aangename wijze in herinnering bracht.

Het eigenlijke programma van de dag werd bij wijze van verrassing slechts bij mondjesmaat vrijgegeven.

Aan het sluizencomplex De Ganzepoot in Nieuwpoort was een waar mini-Cercle dorp opgericht door Sonja en Wilfried, traditioneel met behulp van de mobilhome van onze voorzitter Piet en eega Mieke, en werd bij een schitterend zonnetje volop genetwerkt bij een glaasje Cercle-Champagne en heerlijke belegde broodjes.

Aan de oevers van de IJzer in Diksmuide werd de Dodengang bewandeld, een netwerk van meer dan 1 km loopgraven en bunkers, waarin onze Belgische voorouders 3 jaar lang vochten in mensonterende omstandigheden.

Ingetogen momenten op de militaire begraafplaatsen in Houthulst ,  Langemark en Passendale (Tyne Cot) werden afgewisseld met uitgelaten momenten wanneer de emoties werden weggespoeld met de beste likeuren en whisky ’s van het hoogste niveau, aangeboden door ons BK12-lid LUCA-VINS uit Oostkamp.

Het pas gerenoveerde Memorial Museum Zonnebeke bleek een absolute must voor iedereen.

De “Last Post” aan de Menenpoort werd ingetogen bezocht en onze tocht ging over de Grote Markt richting Stadhuis van Ieper waar ons een unieke receptie werd aangeboden door Schepen Dehaene, met dank aan Ere Gouverneur Paul Breyne voor dit mooie gebaar.  Pastoor Bonny (Cercle-supporter nr. 1 in Ieper was enorm blij met onze aanwezigheid)

Het programma werd vlekkeloos afgewerkt en zelfs onverwachte hindernissen, de privé standplaats in Nieuwpoort, de onverwachte braderie in Zonnebeke of het verlies van de smartphone van Piet, konden de ijzersterke organisatie niet ontwrichten.  Na uiteindelijk zoeken via satelliet en attennee van Anne-Mie werd de smartphone toch gevonden en was iedereen tevreden.

De dag werd afgesloten met een heerlijk maal in Restaurant 'De Lissewal' in Elverdinge, waar, na een ingewikkelde hoofdrekeningoefening de winnares van een exclusieve kristallen fles Cercle Champagne, aangeboden door LUCA-VINS, gewonnen werd door Marjolein Vermeersch van ons BK12-lid KOFFIE KAN uit Wenduine.

Rond 24.00u was iedereen terug thuis, na even oponthoud van een hert die maar niet wilde wijken in het licht van de verstralers van onze bus .

 

Bedankt John, Anne-Mie, Sonja,  Wilfried; Mieke en Piet voor deze onvergetelijke dag !

Lang Leve Cercle en Nooit Meer Oorlog!

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×