Nieuws

Cercle Brugge is echt

Een nieuwe campagne voor Cercle Brugge

Cercle Brugge is sinds de oprichting in 1899 een vaste waarde in de voetbalwereld. Het is een ploeg met een visie, met een duidelijk geëngageerd beeld op de samenleving. Om die betrokkenheid nog beter in de verf te zetten, werkte de vereniging de voorbije maanden hard aan een nieuwe uitstraling, een nieuwe slogan en een nieuw label. Op 27 september stelden ze hun nieuwe identiteit voor aan hun supporters.

Frans Schotte, voorzitter van de vereniging, is terecht fier: “echt Cercle, echt Brugge”! Zo schreeuwen alle supporters voortaan hun spelers naar de overwinning. We kozen heel bewust voor een slogan in het Nederlands die authentiek en lokaal verankerd is, in tegenstelling tot de Engelstalige en makkelijk te kopiëren slogans van andere clubs. Cercle slaat een duidelijke richting in: die van menselijkheid, samenhorigheid en sociale verbinding.”

Daadkracht bottom-up

Er schuilt meer achter de uitgekiende marketingcampagne. Frans Schotte: “Cercle wil de supporters maximaal waarderen én inzetten om een gedragen groep te creëren waarin communicatie, respect en drive centraal staan. Dat doen we via een ambassadeurschap onder onze supporters.”

Momenteel werden 20 ambassadeurs geselecteerd, maar er is plaats voor 100 geëngageerde zielen. Zij krijgen een limited edition sjaal van Cercle Brugge en maken kans om tot een jaar lang rond te rijden met een wagen van hun favoriete voetbalploeg. Hun engagement en inzet om mensen naar het stadion te brengen en hen de liefde voor Cercle over te brengen, zal dus beloond worden.

Supporters kunnen op nog veel meer rekenen: 4 keer per jaar een sfeervolle meeting met het bestuur en de spelers, en creatieve brainstorms waarin ze hun ideeën voor vooruitgang kunnen delen en waarmaken.

Herkenbaarheid in en buiten het stadion

Cercle Brugge creëert in het stadion een unieke beleving voor iedereen. Dankzij een nieuw ontwikkeld teken – een C gevormd door de rechterhand, die je tegen je hart houdt – drukken liefhebbers hun waardering en trots uit. Frans Schotte: “Bereid je dus voor op een golf van ceetjes bij een goal, bij de start van de wedstrijd, bij een strafschop. Kortom, wie zich Cercle voelt, maakt een C!”

Maar ook buiten het stadion zal Cercle leven: ze worden dé ploeg van Brugge. Spelers lieten zich fotograferen bij belangrijke plekken in de stad, winkeliers worden via ludieke acties betrokken bij het voetbalgebeuren. Kortom, hun bezieling zal iedereen beroeren!

Gratis naar de match

Wie wil proeven van de nieuwe energie van de ploeg en de supporters kan gratis naar de match op 6 oktober. Surf naar www.cerclebrugge.be/6oktober, vul je gegevens in en ontvang een gratis toegangsticket!

Cercle Brugge is echt
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×