Nieuws

Oostende - Cercle (Cofidis Cup)

Cercle naar halve finale beker van België

Cercle Brugge is het voetbaljaar 2013 goed begonnen. Groen-Zwart plaatste zich immers voor de halve finale van de Cofidis Cup.

In een ijskoud maar sfeervol Albertparkstadion had de eerste helft maar weinig om het lijf. De thuisploeg probeerde het een drietal keer vanop afstand, maar de bal ging steeds ruim over of naast. Cercle kreeg via Bakenga een uitstekende mogelijkheid, maar hij besloot van dichtbij op doelman Demusnil. De blanco ruststand was logisch.

Meteen na rust kwam Cercle op voorsprong dankzij een heerlijk getrapte vrije schop van Lukas Van Eenoo. Cercle kreeg daarna meteen 3 hele goede kansen om Oostende knock-out te slaan. Smolders schoot tegen de paal, Rudy knalde voorlangs en Bakenga vergat een snelle counter af te werken.

Oostende putte moed uit de vele missers en knokte zich terug in de wedstrijd. Mertens redde eerst nog een bal op lijn maar even later kopte Schmisser de gelijkmaker binnen.

Dichter kwam Oostende niet, het was integendeel Cercle dat nog op penalty scoorde in blessuretijd. Mertens trapte een strafschop binnen na een overtreding van Janssens.

In de halve finale ontmoet Cercle Brugge KV Kortrijk dat STVV uitschakelde.

Oostende - Cercle (Cofidis Cup)
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×