Nieuws

Cercle Brugge wint met 4-1 van AFC Tubeke

Yagan en Kis bezorgen Cercle de eerste thuisoverwinning

Op de derde speeldag van de Proximus League ontving Cercle Brugge AFC Tubize (Tubeke). De Bruggelingen versloegen de bezoekers met 4-1. Kis en Yagan scoorden elk twee doelpunten. Voor Cercle was het de eerste overwinning van het seizoen.

Haroun startte na zijn schorsing terug in de basis. Nieuwkomer Kis stond net als vorige week aan de aftrap. Na amper 24 seconden kon Kis Cercle op voorsprong brengen, maar zijn schot ging voorlangs. Maertens en Naudts hadden in de openingsminuten doelpogingen. Een vrije trap werd voorbij de tweede paal gedraaid door Vanbelle. Ook Tubeke was naar het Jan Breydelstadion afgezakt om punten te sprokkelen. Lefaix kon vrij op Lentz afgaan, maar de Brugse doelman redde. Kis kreeg de grootste mogelijkheid toen keeper Beunardeau de bal in zijn handen trapte. De Kroaat schoot onbegrijpelijk naast het doel.

De wedstrijd was open en de kansen stapelden zich langs beide kanten op. De Cercleverdediging moest goed opletten voor Lefaix. Maar het was Kis die Groen-Zwart op voorsprong kon brengen na 37 minuten spelen: 1-0. Bij Tubeke schoot Fabre op de lat, maar net erna bracht Lefaix de bezoekers op gelijke hoogte: 1-1. Zijn vele aanvalspogingen werden beloond. Vlak voor de rust werd Kis neergehaald in de zestien. Yagan, onze penaltyspecialist, trapte feilloos binnen: 2-1.

Tubeke ging op zoek naar de gelijkmaker via Schengelia en Amallah. Cercle probeerde de score uit te diepen met Vanbelle, Haroun en Maertens. Het tempo was lager dan de eerste helft. Met nog een halfuur op de klok, bracht Euvrard Galvez-Lopez in de plaats van Naudts. Vijf minuten voor tijd viel De Schryver in voor Maertens.

Zowel Cercle als Tubeke bleven een doelpunt najagen. Yagan zorgde in de 88e minuut eindelijk voor de geruststellende 3-1. Met een applausvervanging kwam Kchhab in zijn plaats. In de toegevoegde tijd maakte Kis het helemaal af met zijn tweede doelpunt: 4-1. Cercle wint verdiend van Tubeke en staat in het klassement op de vierde plaats met evenveel punten als Antwerp. 

Cercle Brugge wint met 4-1 van AFC Tubeke
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×