Nieuws

Cercle en Gent delen de punten

Cercle opent seizoen met een punt

Cercle trapte vandaag seizoen 2014-2015 op gang thuis tegen AA Gent. De nieuwe ploeg van Hein Vanhaezebrouck kwam met veel vertrouwen afgezakt naar Jan Breydel, maar toch was het de thuisploeg die het sterkst aan de wedstrijd begon. In de 7de minuut was er een verre inworp van Cornelis. Dussenne kopte al duikend voorlangs. Even later kon D'Haene vanop links voorzetten, maar de bal was net te hoog voor de voor doel vrijstaande Bacelic-Grgic. 

Daarna hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. De match ging goed heen en weer, zonder al te veel noemenswaardig doelgevaar. Rond de 20ste minuut werd Raman diep gestuurd, maar Werner kwam goed tussen nog vooraleer het echt gevaarlijk werd. Op het halfuur was het nog eens Cercle dat kon doorbreken, met een goeie loopactie van Bacelic-Grgic. Hij gaf de bal mee met D'Haene, die zijn schot in hoekschop zag verdwijnen. Vijf minuten later kwam er nog een goeie kans voor Dejaegere, maar hij krulde zijn schot over het doel van Werner. 

2 minuten voor rust kreeg N'Diaye de bal in de voet vlak buiten de zestien. Hij kon aanleggen en trapte niet onaardig op doel. Sels moest zich volledig uitstrekken om de bal over zijn doel te kunnen tikken. Dat was meteen het laatste schot op doel van de eerste helft. We gingen rusten met de 0-0 nog op het bord.


Aan het begin van de tweede helft bracht Vanhaezebrouck Asare en Lepoint. Die kwamen Zolotic en Oussalah vervangen. Dat bleken goeie wissels, want Gent begon sterk aan die tweede helft. Lepoint kopte een voorzet nipt naast. Na een minuut of 10 spelen vond ook Cercle zijn ritme terug. Zo kon D'Haene Bacelic-Grgic bedienen vlak voor doel, maar die besloot héél nipt naast. Even later ging D'Haene zelf zijn kans met een hard schot, maar dat werd afgeblokt. 

Cercle profiteerde van het momentum en bleef drukken. In de 63ste minuut kreeg Kabananga nog een gele kaart voor een schwalbe, maar luttele seconden later was het bijna 1-0. Bacelic-Grgic kreeg zijn kopbal echter niet tussen de palen geplaatst. In minuut 73 was er aan de overkant nog gevaar op een hard schot van Raman, maar zijn poging ging over en naast. Daarna was het alweer Bacelic-Grgic die aan het kanon stond. Sels kon zijn bal niet controleren en maar half wegwerken, maar Kabananga kon niet profiteren en besloot op de doelman.

Ruim 10 minuten voor affluiten mocht Bacelic-Grgic gaan rusten, Valcke kwam hem vervangen. Aan de overkant ging even later Pollet naar de kant voor Depoitre. Het was echter de groenzwarte wissel die het meest leek te gaan renderen: een verre uittrap van Werner werd verlengd door Kabananga en kwam bij Valcke terecht, die vanuit een scherpe hoek Sels toch nog tot een redding dwong. 

De wedstrijd bleef boeien, maar een doelpunt viel er niet meer te rapen. Raman probeerde het nog, maar trapte alweer over. Ook de voor Godee ingevallen Buyl kon niets meer aan de score veranderen. Dussenne pakte op het einde nog een gele kaart voor protest. 

Cercle en AA Gent verdeelden de punten dus netjes op deze eerste speeldag van seizoen 2014-2015. De beste kansen waren voor de thuisploeg, maar tot scoren kwam niemand. Foto's kan u hier bekijken. De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen KRC Genk op zaterdag 2 augustus om 20u.     

Cercle en Gent delen de punten
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×