Nieuws

Cercle en OHL delen de punten

Strijdend Cercle pakt een punt tegen OH Leuven

Groen-Zwart speelde met veel engagement in de thuiswedstrijd tegen OH Leuven en creëerde de beste kansen voor de pauze. In de tweede helft kregen de bezoekers enkele grote mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Zo blijft het razendspannend in de play-downs.

José Riga moest noodgedwongen op 4 posities sleutelen aan de basiself: Coussement, Khchab en Mboyo waren niet fit, Vincent was geschorst. In hun plaats kwamen Beneddine, Brebels, Bertaccini en Kis aan de aftrap.

Na een korte studieronde nam Groen-Zwart het heft resoluut in handen. De bezoekers werden teruggedrongen en bouwden een witte muur op rond hun zestien, dus probeerden Bertaccini en Yagan het met pogingen uit de tweede lijn. Henkinet stond echter steeds paraat. Ook Naudts kreeg twee kansjes, maar die misten kracht of richting. Op een schaarse uitbraak van Leuven dwong Storm aan de overzijde doelman Nardi tot een tussenkomst. Het slotwoord van de eerste helft was opnieuw voor Cercle. Een gekrulde vrije trap van Beneddine leverde het grootste gevaar op van de eerste helft, maar doelman Henkinet zweefde het leer knap in hoekschop. We gingen de rust dus in met een brilscore.

Na de pauze bleef Cercle op zoek gaan naar het doelpunt, terwijl Leuven de aanwezige ruimte in de rug probeerde te benutten via snelle tegenstoten. Op aangeven van Tabekou kon Schoofs afwerken, Nardi bracht redding met een voetveeg. Diezelfde Tabekou en Loemba slaagden er evenmin in opgelegde kansen om te zetten in een doelpunt. Het Groen-Zwarte gevaar kwam van Yagan, die er tot twee keer toe niet in slaagde het leer laag te houden. Al het engagement van Cercle ten spijt bleven de bezoekers heel gevaarlijk in de omschakeling. Toen Nardi kansloos was op een schot van Storm bracht een alerte Lambot echter redding op de lijn. De laatste kans was voor Kis, die zijn gekruiste schot door Henkinet en Horemans gered zag. Zo bleef het bij een scoreloos gelijkspel, en staat Cercle voor een cruciaal tweeluik tegen Lommel en Tubeke.

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×