Nieuws

Beloften halen 9 op 9 in bekerpoule

De beloften hebben in de bekerwedstrijd hun poulewedstrijd tegen OH Leuven gewonnen. Thuis werd het 3-0. Dankzij deze overwinning halen de groen-zwarte beloften 9 op 9 in hun bekerpoule en stoten ze probleemloos door naar de volgende ronde. Eerder wisten ze Woluwe-Zaventem en Gent overtuigend opzij te zetten. 

Het eerste doelgevaar in deze wedstrijd kwam van Brugse kant, maar een voorzet van Van Caelenberg geraakte net niet tot bij Dhondt. Daarna was het uitkijken voor de Leuvenaers, maar de groen-zwarte verdediging kon de bal nog wegwerken. Verder waren er nog kansen voor Maertens en Sahnoune, maar deze verzilveren lukte niet. Cercle trok het laken duidelijk naar zich toe, maar de beloning bleef uit. 

Na de koffie waren het de bezoekers die het best aan de tweede speelhelft begonnen, maar na 70 minuten kantelde de wedstrijd volledig toen Niels Van De Water Cercle op voorsprong kopte: 1-0. Het eerste doelpunt was nog maar net gevierd, toen Van De Water zijn tweede doelpunt van de avond achterwaarts binnenkopte. De dieselmotor bij Cercle begon op volle kracht te draaien. Dhondt probeerde het van ver, de bal scheerde het doelhout. Een kwartier voor affluiten was het dan toch nog eens prijs: Vandamme met de 3-0, Cercle op rozen. Het laatste kwartier leverde geen bijzonderheden meer op, de beloften konden hun wedstrijd rustig uitspelen.


Zo sluit Cercle de bekerpoule af met een derde verdiende overwinning en een knappe 9 op 9. Volgende maandag, 20 oktober, spelen ze op Standard voor de competitie. 

Voor Cercle speelden: De Kegel, Verheyden, Van Caelenberg, Maertens, Vandamme, Sahnoune ('74 Perquy), Cafmeyer ('62 Vermeulen), Van De Water, Vanysacker ('66 Deschryver), Penny, Dhondt

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×