Nieuws

Cercle - KVO: 2-0

Cercle maakt verschil in eerste helft

Tegen promovendus KVO haalde Cercle voor ruim 8000 supporters zijn eerste driepunter van dit seizoen binnen. Met twee doelpunten in de eerste helft nam groenzwart de maat van de kustploeg.

Staelens koos in deze belangrijke thuiswedstrijd opnieuw voor zijn vaste basisploeg. De kustploeg startte met veel enthousiasme en creëerde in een uitgebreide studieronde via Bouckaert en de sterke Lepoitre enkele kansen. 
Halfweg de eerste helft nam Cercle het heft in eigen handen. Een hoekschop van Cornelis belandde bij de vrijstaande Mertens. De kopbalsterke verdediger knikte de bal in doel. Oostende was van slag en Cercle duwde de gaspedaal in. Na sterk voorbereidend werk van Kabananga kon Boi de voorsprong verdubbelen. Kabananga en Wils (2x) waren dicht bij een derde treffer.

Na de pauze ging Oostende op zoek naar de aansluitingstreffer, al leverde dat maar sporadisch doelgevaar op. Schmisser kopte recht op Verbist, Cornelis was net op tijd terug om Siani het scoren te beletten en ook Van Imschoot stuitte op de Cerclekapitein. Verbist stond alert te keepen en neutraliseerde veel flankvoorzetten. Aan de overzijde was Cornelis ook bij groenzwart gevaar betrokken: Kudimbana zweefde zijn vrije trap uit doel.
Cercle kon ook een strafschop claimen nadat een trap op doel van Kabananga via een Oostendse hand van richting veranderde, maar de scheids gaf een hoekschop.

Oostende gaf de moed op en Cercle kon de wedstrijd verstandig uitspelen.


 

Cercle - KVO: 2-0
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×