Nieuws

Cercle, Pro League & Damiaanactie redden 2918 levens

Brussel, maandag 2 maart 2015 – Sinds november vorig jaar is Damiaanactie de nieuwe sociale partner van de Pro League. Het partnerschap werd gerealiseerd in twee fasen: door de kerstactie van de Pro League en ter gelegenheid van de jaarlijkse campagne van Damiaanactie.

Op het einde van 2014 heeft de veilingverkoop van unieke truitjes van spelers uit de eerste klasse en van enkele 'specials' (waaronder een Champions league-date met Johan Boskamp) een recordbedrag van 90.000 euro opgebracht.

Intussen bracht Anderlecht-verdediger Chancel Mbemba in zijn geboortestad Kinshasa een bezoek aan Damiaanactie. Zijn bezoek en zijn getuigenis, die ruim aan bod kwamen in de media, hebben vele voetbalfans bewust gemaakt van het werk van Damiaanactie.

Tot slot was er ook een stadionactie in alle voetbalploegen in eerste klasse, vooral via stiftjesverkoop door vrijwilligers en de inzameling van giften. De actie, die van start ging in Westerlo op 18 januari en afgelopen vrijdag eindigde op Sclessin, heeft 26.720 euro opgebracht.

In totaal zal het partnerschap dus €116.720 aan Damiaanactie schenken, waarmee de behandeling van 2918 lepra- en tbc-patiënten kan worden gefinancierd. €40 is immers voldoende om een patiënt te behandelen en te genezen.

Damiaanactie is bijzonder blij met deze cijfers. Ze wil de Pro League, de verenigingen, de spelers en de fans die samen in actie zijn getreden om Damiaanactie te steunen, dan ook heel hartelijk danken. 

Cercle, Pro League & Damiaanactie redden 2918 levens
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×