Nieuws

Cercle speelt 1-1 tegen Gent

Cercle speelt gelijk tegen Gent in een aangename oefenpot

Onder de warme avondzon speelde Cercle Brugge tegen AA Gent zijn vierde oefenwedstrijd te Lichtervelde. Bij Groen-Zwart stonden volgende spelers aan de aftrap: Lentz, Vanbelle, Jutten, Bourdin, De Schryver, Coussement, Dewaele, Van Roose, Yagan, Tchité en Simoens. Voor Tchité was het zijn eerste match als tester bij Cercle. Gent startte met Rinne, Ozkan, Mitrovic, Cerovec, Horemans, R. Schoofs, L. Schoofs, Saief, Simon, Coulibaly en Raman.

 

Cercle begon gretig aan de wedstrijd. We zagen een mooi opgezette actie van De Schryver en Yagan, maar er kon geen Brugse spits bij de voorzet. Ook Tchité toonde zich in de eerste helft. Gent kreeg kansen via Raman en Coulibaly. Na 20 minuten spelen kwamen de Buffalo’s op voorsprong dankzij Raman. Met een doelpunt op zak kwam Gent meer in de wedstrijd.

Cercle jaagde op de gelijkmaker. Yagan kon los doorbreken, maar werd teruggefloten wegens randje buitenspel. Coussement bracht een mooie voorzet tot bij Tchité, maar hij kopte net naast. Vlak voor rust kregen de Buffalo’s via Simon en Raman nog kansen.

De tweede helft werd gedomineerd door wissels. Haroun en Tchibuabua kwamen Dewaele en Tchité aflossen. Van Roose werd centrale verdediger. Bij Gent kregen we in de tweede helft Thoelen, Elton, Burssens, Foket, Cerovec, L. Schoofs, Ozkan, Saief, Ndongala Raman en Coulibaly. Na 60 minuten spelen bracht Euvrard opnieuw wijzigingen: Naudts, Van de Velde, Fabris, Galvez-Lopez en Janssens kwamen in de plaats van De Schryver, Simoens, Jutten, Yagan en Coussement. Perbet verving Coulibaly bij Gent.

Net daarna bracht Haroun Cercle op gelijke hoogte via een vrije schop: 1-1. Gent voerde nog enkele nieuwe vervangingen door: Saief door Beridze en Raman door Adilson. Bij Cercle kwam Dildick het veld op voor Vanbelle. Galvez-Lopez, Naudts en Van de Velde zorgden voor de volgende Brugse doelpogingen. Cercle bleef standhouden en eindigde met een gelijkspel tegen AA Gent.

 

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×