Nieuws

Cercle speelt 1-1 tegen Kortrijk

West-Vlaamse derby eindigt op een gelijkspel

Vrijdagavond trok Cercle opnieuw naar Lichtervelde, ditmaal voor een West-Vlaamse oefenmatch tegen KV Kortrijk. Bij Cercle Brugge stonden volgende spelers aan de aftrap: Lentz, Vanbelle, Van de Velde, Naudts, Bourdin, Coussement, Van Roose, Haroun, Maertens, Yagan en Fabris. Bij KV Kortrijk startten: Sifakis, Pavlovic, Barbaric, Kaluanga, De Smul, Verstraete, Van Eenoo, Mercier, Papazoglou, Kis en D’Haene. Met Lukas Van Eenoo en Kristof D’Haene zagen we twee ex-Cerclespelers bij de Kerels.

 

Voor de start van de wedstrijd werd er één minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aanslag in Nice. Na nog geen vijf minuten spelen, maakte Maertens het openingsdoelpunt voor Groen-Zwart op een voorzet vanop links door Vanbelle: 1-0.

Cercle kreeg kansen om de score uit te diepen met onder meer een lob van Yagan, een afstandsschot van Fabris en een knal van Naudts die doelman Sifakis kon vastklemmen.  Na een halfuur werd Fabris onderuit gemaaid door Kis, een gele kaart was het deel voor de Kroaat. Wat later brak Yagan los, maar hij schoot recht op Sifakis.

 

Bij het begin van de tweede helft verving Kortrijk Barbaric door Puype. Kortrijk kwam meer opzetten dan in de eerste helft. Papazoglou kreeg de ruimte en ging voorbij de Brugse doelman: 1-1. Lentz werd zo geklopt tegen zijn ex-ploeg. Haroun kreeg geel na een tackle op Papazoglou. Na het daaropvolgende opstootje kreeg ook Papazoglou geel. De match werd bitsiger. D’Haene moest gekwetst het veld verlaten.

Met nog twintig minuten spelen, brachten de Kerels acht verse krachten. Nog een ex-Cerclespeler, namelijk De Smet behoorde tot de invallers. Er viel nog een volgende gele kaart, ditmaal voor Fabris, die al een paar fouten had gemaakt. Ook Maertens kreeg geel. Euvrard liet de elf basisspelers de volledige wedstrijd uitspelen en deze hielden het gelijkspel vast. De oefenmatch eindigde op 1-1. 

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×