Nieuws

Cercle verliest met 2-1 van Antwerp

Penalty en laattijdig doelpunt nekken Cercle

Op zaterdagavond trok Cercle Brugge naar het Bosuilstadion voor de wedstrijd van de achtste speeldag tegen Royal Antwerp FC. De match eindigde op 2-1 na een late tegentreffer van Dierkcx. Voorts scoorden in de tweede helft Dequevy (via penalty) en Kis.

  

Beide ploegen kwamen gretig aan de aftrap en zorgden voor gevaar in de eerste helft. Bij Cercle kreeg Yagan de beste kans, maar zijn schot knalde op de dwarsligger. Bij Antwerp kwamen de pogingen van Camus, Vleminckx en een bedrijvige Remacle. Er vielen veel gele kaarten, waardoor één voor Cerclekapitein Haroun.

Na de eerste helft viel er één wissel te noteren. Hairemans kwam in de plaats van Colpaert bij Antwerp. Antwerp jaagde achter een doelpunt, maar de Cercleverdediging was goed wakker. Antwerp voerde een tweede vervanging door: Limbombe ging naar de kant voor Dierckx. Met nog minder dan een halfuur te gaan kreeg Diarra geel na een fout op Dequevy en De Great Old kreeg een strafschop. Dequevy kende geen moeite en zette Antwerp zo op voorsprong: 1-0. 

Cercle bleef niet bij de pakken zitten. Kis kreeg een reuzekans om Cercle terug op gelijke hoogte brengen. Hij kwam alleen voor Kudimbana, maar trapte de bal over doel. Euvrard greep in en verving Yagan door Galvez-Lopze en Dewaele door Soumah. Dit rendeerde meteen. Een schot van Soumah werd opgevangen door de Antwerpse doelman, maar in de rebound trapte Kis voorbij Kudimbana: 1-1. 

Met nog 10 minuten op de klok kwam Bertaccini Vanbelle vervangen. Bij Antwerp mocht Lallemand invallen voor doelpuntenmaker Dequevy. Haroun kreeg in de 85e minuut een tweede gele kaart en moest vroegtijdig douchen. Antwerp bleef druk zetten en na een onterechte hoekschop bracht Dierckx Antwerp in de extra tijd de winning goal: 2-1. Kis kreeg nog een grote mogelijkheid om gelijk te maken, maar Kudimbana stond paraat. Cercle keerde zo ontgoocheld huiswaarts met een nieuwe nederlaag. 

Cercle verliest met 2-1 van Antwerp
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×