Nieuws

Cercle verliest oefenwedstrijd van Bergen.

Cercle met 0-3 onderuit tegen Bergen

Met Bergen kreeg Cercle in zijn derde oefenwedstrijd voor het eerst een eersteklasser als tegenstander. In tegenstelling tot Enzo Scifo liet Lorenzo Staelens opnieuw zowat alle beschikbare spelers elk één helft opdraven. Joey Godée, Thomas  Debaene, Michael Uchebo, Karel Van Roose en Gael Etock kwamen om diverse redenen niet in actie.

Cercle begon met volgend elftal: Jo Coppens in doel, achterin Thomas Goddeeris, Koenraad Hendrickx, Gregory Mertens en Niels Mestdagh.  Op het middenveld speelden Thibault Van Acker, Alessio Staelens en Lukas Van Eenoo. Voorin speelden Kristof D'Haene, Junior Kabananga en Stephen Buyl.

Al na vijf mintuten keek Cercle tegen een achterstand aan. Een verre vrije trap bereikte de tweede paal waar Ntambwe maar voor het intikken had. Een dik kwartier later kon Bergen via Jarju de score verdubbelen. Cercle kon daar weinig tegenover stellen. De opbouw verliep stroef en de passing was slordig. Pas rond het halfuur moest doelman Werner een eerste keer zijn kunnen tonen op een mooie vrije trap van Lukas Van Eenoo. Even over het halfuur werd het zelfs 0-3 via Mununga.

Tweede helft:  Bram Verbist in doel.  Achterin stonden nu Hans Cornelis, Stef Wils, Jasper Ameye en opnieuw Niels Mestdagh.  Arnar Vidarsson, Tim Smolders en Gilles De Waele bevolkten het middenveld. Frederik Boi en Jilke Deconinck namen de flanken voor hun rekening en Arne Naudts speelde als diepe spits.

De tweede helft verliep een stuk evenwichtiger maar Cercle kon de opgelopen achterstand niet meer goedmaken. Hans Cornelis met een lage schuiver, Frederik Boi met een gekraakte lob en Arne Naudts na een mooie combinatie met Tim Smolders kwamen nog dicht bij een eerreddend doelpunt. Op het einde noteerden we nog een verdienstelijke poging van de jonge Jilke Deconinck en pakte Arnar Vidarsson terecht de enige gele kaart van de wedstrijd na een iets stevige tackle.

Maandag vertrekt de selectie op stage naar De Kamperduinen in Nederland waar het op woensdag 3 juli oefent tegen Boshuizen en op zaterdag 6 juli ADO Den Haag partij geeft.

 

Cercle verliest oefenwedstrijd van Bergen.
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×