Nieuws

Cercle-Westerlo: 0-1

Cercle verliest voor het eerst tijdens de voorbereiding

Het nieuwe seizoen nadert, dat bewijst het feit dat de voorlaatste oefenmatch al afgerond is (galamatch van zondag niet meegerekend uiteraard). Cercle ontving deze keer Westerlo op het veld van Eernegem. Groenzwart begon het best aan de wedstrijd, maar echt dreigen konden ze niet. In minuut 10 werd op het middenveld een mooie actie op poten gezet, maar de daaruit volgende voorzet van Bourdin werd vakkundig weggewerkt. Daarna was het Westerlo dat zijn neus aan de ruit stak: een bal belandde via een groenzwarte voet in het zijnet en even later kon Aoulad een voorzet van Cools niet controleren. Hij trapte ver over.

Cercle kon ook nog eens dreigen, maar Dussenne kopte de voorzet van Bacelic-Grgic nipt over. Rond het halfuur was het dan plots prijs: Cools verlengde een voorzet van Aoulad met het hoofd in doel. Werner geklopt, 0-1 Westerlo. Amper 2 minuten later was het alweer bijna van dat wanneer Vervoort een vrijetrap mooi richting de verste hoek krulde. Werner keepte echter aandachtig en kon de bal klemmen. De rest van de eerste helft was voor Cercle, maar niemand kwam tot afwerken. Godee kapte zich mooi vrij en zette enkele verdedigers in de wind, maar besloot uiteindelijk met een zwak schot op doelman Van Langendonck. Een inglijdende Bacelic-Grgic kwam net te laat om een goeie voorzet van Kabananga binnen te werken en Smolders knalde een aflegger van Bourdin loeihard op de deklat. Op slag van rust kopte Dussenne nog voorlangs en kon ook Bacelic-Grgic niet scoren op een door Kabananga goed meegegeven bal.

Cercle begon dus aan de tweede helft met een 0-1 achterstand. Toch waren in het begin van die tweede helft de beste kansen opnieuw voor de bezoekers, buiten een knal van Bourdin die via doelman Van Langendonck tegen de paal afketste. Cercle probeerde nog, maar niemand kwam tot scoren. N’Diaye en Dussenne stootten op de doelman, Bacelic-Grgic besloot tot tweemaal toe over en Kabananga vond nog een Westelse voet op zijn weg. Vlak voor het laatste fluitsignaal was er nog een vrijetrap voor Cornelis, die goed voorbij de muur ging, maar jammer genoeg ook net voorbij de verste paal.

Cercle kon geen doelpunt maken en leed zo de eerste nederlaag in een oefenmatch dit seizoen. Foto's kan u hier bekijken. Morgen staat de laatste oefenpot op het programma, dan komt Eendracht Aalst op bezoek op het veld van Jabbeke. Zondag is er dan nog de galamatch tegen Al-Shabab naar aanleiding van de fandag.

 

Opstelling Cercle: Werner, Bourdin, Wils, Dussenne, Cornelis, N'Diaye, Smolders, Bacelic-Grgic, Godee, Sukuta-Pasu, Kabananga.  

Cercle-Westerlo: 0-1
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×