Nieuws

Cercle wint ook tweede oefenpot

FC Gullegem - KSV Cercle Brugge 0-1

Voor deze tweede oefengalop moest Lorenzo Staelens het stellen zonder Gael Etock, Michael Uchebo, Joey Godee en Thomas Debaene.  Net zoals tegen SVV Damme kwamen de spelers elk slechts 1 helft in actie.

Cercle begon met volgend elftal: Jo Coppens in doel, achterin Hans Cornelis, Stef Wils, Koenraad Hendrickx en Niels Mestdagh.  Op het middenveld speelden Thibault Van Acker, Alessio Staelens en Tim Smolders. In punt stonden Kristof D'Haene, Arne Naudts en Frederik Boi.

Groen-Zwart trok het spel meteen naar zich toe en na 18 minuten was de eerste echte doelkans ook meteen raak.  Cornelis bracht de bal goed voor doel en aan de tweede paal kon D' Haene de bal binnenleggen.   Kort daarna een bijna identieke fase aan de overkant, maar de lokale spits kopte de wenkende kans naast.

Opschudding na 34 minuten.  De thuisploeg glipte door de groenzwarte buitenspelval.  Coppens redde de doelpoging met de hand buiten zijn zestienmeter, in de rebound ging de bal binnen.  Scheidsrechter Geldhof had echter al gefloten.  Rood voor Coppens en slechts een vrije trap voor de bezoekers.  Alessio Staelens mocht zo vroeger dan voorzien naar de kant ten voordele van Bram Verbist.

Daarna liet D'Haene zich twee keer opmerken.  Eerst werd zijn vrije trap nog knap gekeerd door de doelman, even later raakte hij de buitenkant van de paal.  In de slotminuut van de eerste helft liet Wils zich nog in de luren leggen  in het strafschopgebied en veroorzaakte een penalty.  Bram Verbist koos echter de goede kant.

 

 

In de tweede helft een ander tiental tussen de lijnen voor Cercle:  Bram Verbist bleef uiteraard in doel.  Achterin stonden nu Jilke Deconcinck, Gregory Mertens, Jasper Ameye en Thomas Godeeris.  Karel van Roose en Gilles De Waele kregen centraal op het middenveld hun kans, terwijl Lukas van Eenoo en Stephen Buyl de flanken voor hun rekening mochten nemen.  Junior Kabanaga moest de aanval dragen.

Met tien man en veel jonkies op het veld had cercle het niet onder de markt tegen een gemotiveerde thuisploeg dat enkele kansen bijéén voetbalde maar Bram Verbist niet kon verschalken.  Aan de overkant zette Kabananga knap drie man in de wind maar besloot op de doelman. De Gullegemse keeper haalde in de laatste minuut ook nog een snoeihard schot van Kabanagna uit doel.

Eindstand 0-1.

 

Donderdag hebben de jongens een dagje vrij.  Vrijdag staan er 2 trainingen op het programma, zaterdag 1 training en de wedstrijd tegen RAEC Mons.

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×