Nieuws

Cercle wint op Moeskroen

Cercle opent eindronde met oververdiende driepunter

De eerste wedstrijd van zes in de eindronde werd gespeeld op Le Cannonier onder een stralende lentezon en in aanwezigheid van erg talrijk opgekomen Cercle-supporters. Lukas Van Eenoo was opnieuw fit en kreeg z'n plaatsje op de bank.

De match begon super voor groen-zwart want na amper een kwartier tikte Carvalho opzij naar Smolders, die aarzelde niet en trapte via de verste paal de 0-1 tegen de netten. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw Smolders die scoorde: de bal bleef in de zestien hangen na een verre inworp van Cornelis, Tim Smolders kon profiteren en gleed de bal over de lijn. 0-2 na 20 minuten wedstrijd, een droomstart dus! Erg veel kansen werden niet meer gecreëerd voor de rust, op twee na. De thuisploeg zag een schot van Bova via de dwarsligger over gaan, Cercle kreeg een doelpunt afgekeurd na een aanvallende fout.

Na de rust controleerde Cercle de wedstrijd en creëerde enkele kansjes via Uchebo en D'Haene. Het was echter een kwartier voor tijd dat de ingevallen Bakenga op voorzet van D'Haene de 0-3 op het scorebord zette. Groen-zwart speelde de wedstrijd rustig uit, Moeskroen kon niet meer voor gevaar zorgen.

Cercle begint dus met een verdiende overwinning aan de eindronde, tot grote vreugde van de spelers die na affluiten een feestje bouwden met de vele meegereisde supporters.

Zondag 12 mei staat de volgende wedstrijd op het programma, maar eerst is er natuurlijk nog de Bekerfinale. Tot donderdag in het Koning Boudewijnstadion!

Cercle wint op Moeskroen
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×