Nieuws

Communicatie Proximus League mbt kalender

Communicatie Proximus League mbt kalender

Op 28 april 2015 keurde de Algemene Vergadering van de Pro League de competitiehervorming (het huidige competitieformat) goed. De scheiding tussen amateur- en profclubs moest zuurstof geven aan 24 resterende profclubs.

Deze profclubs worden met het nieuwe competitiesysteem beter omkaderd terwijl er ook een betere verdeling is van de financiële middelen over de verschillende clubs. Daarmee hebben we de professionalisering ingeluid van deze clubs.

Het is echter geen sinecure om een evenwichtige kalender samen te stellen voor alle clubs van de Pro League. De spreiding van de wedstrijdmomenten over het hele weekend werd samen met de profclubs bepaald. De kalendermanager van de Pro League moet rekening houden met verschillende eisen van de (lokale) overheid, de politie, sportieve prestaties in de loop van het seizoen, ... Zo moeten sommige wedstrijden bijvoorbeeld verplicht op vrijdag gespeeld worden, anderen dan weer op zondag. Daarnaast zijn er heel wat andere elementen die de kalender onrechtstreeks beïnvloeden (al dan niet deelname beker, Cercle Brugge en Club Brugge kunnen niet gelijktijdig spelen, enz). De data die overblijven tracht de kalendermanager zo gelijk mogelijk te verdelen over de clubs. 

Proximus is een partner van de Pro league en haar 1B clubs. Zo brengen zij de Proximus League op een zo goed mogelijke manier in beeld en geven ze de clubs een mediaplatform. We zijn ervan overtuigd dat we daarmee de clubs een dienst bewijzen in hun verdere professionalisering en wij trachten een maximaal evenwicht na te streven voor alle teams. 

Uiteraard kan er slechts 1 club op zaterdag thuis spelen en is een evenwicht hierin vinden een bijzonder moeilijke oefening. Een club kan niet al zijn wedstrijden op zaterdag spelen want dat zou betekenen dat die club een aanzienlijk voordeel zal hebben. We trachten er dus voor te zorgen, dat er een evenwicht is voor alle clubs.

De Pro League kan niet vanaf de zijlijn toekijken hoe opruiende acties gevoerd worden door een minderheid van supporters die het nodig acht om het merk van de naming sponsor van de competitie te devalueren. Wij zijn genoodzaakt te reageren op de boodschappen geadresseerd aan het adres van Proximus. Zoals hierboven reeds vermeld, kan men de schuld voor een groter mediabereik van de wedstrijden niet schuiven in de schoenen van de mediapartner. Er werden gezamenlijk met de clubs tijdssloten bepaald, met daarbij 1 wedstrijd op zaterdagavond. Om haar contractuele verplichtingen na te komen, zal de Pro League de 8 vertegenwoordigers van de clubs uitkomende in de Proximus League uitnodigen om een dialoog op te starten met de betrokken groepen. Wij herhalen dat geen enkele club bevoordeeld noch benadeeld wordt bij de opmaak van de kalender.

 

 

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×