Nieuws

Community-richtlijnen social media

Beste Cerclevrienden en –vriendinnen, 

Via onze website, APP en sociale mediakanalen zoals Facebook, Twitter en Snapchat, houden we jullie dagelijks op de hoogte van het reilen en zeilen van de Vereniging.

Enerzijds zijn deze kanalen er om jullie zo snel mogelijk correcte informatiete verschaffen; anderzijds bieden ze een platform waar jullie terecht kunnen met jullie zorgen of vragen, of waar jullie van gedachten kunnen wisselen met andere supporters.

We beseffen dat we een voetbalvereniging zijn en dat voetbal gelijk staat aan emotie. We hebben er dus alle begrip voor dat de emoties hoog kunnen oplaaien en dat zich dat dan ook weerspiegelt op onze Facebook-pagina. Maar we willen dat het aangenaam blijft voor iedereen en vragen dan ook begrip voor volgende afspraken die we met jullie willen maken. Want ook online willen we graag, samen met jullie, de familiale en sympathieke waarden van Cercle Brugge uitdragen. 

Daarom kort even deze community-richtlijnen op een rijtje: 

Meningen zijn vrij. Als fan van de Vereniging ben je vrij om je mening te geven over Cercle Brugge, of die nu positief of negatief is. We lezen de Facebook-reacties om de vinger aan de pols te houden en willen allesbehalve censureren. Daarnaast proberen we, binnen de mogelijkheden, in dialoog te treden met de achterban. Daar zullen we naar de toekomst toe nog meer werk van maken, want we beseffen dat het belangrijk is om op een directe manier met jullie te communiceren.

MAAR

Respecteer elkaar.  Blijf altijd vriendelijk en beleefd naar anderen toe. Maak niemand belachelijk. Scheldproza, beledigende, racistische, discriminerende en/of grove berichten, persoonlijke aanvallen en zaken die in strijd zijn met het goed fatsoen kunnen niet door de beugel en worden verwijderd. Ook reacties die agressie goedpraten worden gewist. Deze zaken horen niet thuis in onze familiale Vereniging. Bovendien lezen ook heel wat kinderen mee. 

Onderbouw je mening. Lanceer geen loze beweringen of geruchten, maar staaf je uitspraak met argumenten en feiten. Dat verrijkt de discussie. Probeer op een constructieve manier met elkaar in dialoog te treden. 

Provoceer niet. Wees respectvol tegenover de andere gebruikers. Iedereen is anders, iedereen heeft een andere mening, maar we zijn toch allemaal Cercle-supporter? Uiteraard krijgen we ook bezoek van supporters van andere ploegen die jullie willen uitdagen, maar het heeft weinig zin hen de aandacht te geven waar ze om vragen. Laat je niet verleiden door provocerende uitspraken. Wij doen ons best om deze pagina te vrijwaren van dergelijke berichten, maar kunnen niet 24/7 modereren. 

Als een goede huisvader. We lezen jullie reacties om te weten wat er leeft onder de supporters. Maar we zijn het aan onszelf en aan jullie verplicht om te proberen om als goede huisvader ergens een lijn te trekken in de manier waarop zaken geformuleerd worden. Deze Facebook-pagina is een prachtig communicatiemiddel dat veel supporters ertoe in staat stelt voeling te houden met het reilen en zeilen van de Vereniging.

We willen de inspanning die het gekost heeft om dit op te bouwen niet verloren laten gaan doordat bovenstaande regels met de voeten worden getreden. 
 

Nog enkele aandachtspunten
 

Geen reclame. Links naar commerciële initiatieven, uitnodigingen voor wedstrijden, enquêtes, toepassingen en andere zaken die geen link hebben met Groen-Zwart horen hier niet thuis. Ze worden onherroepelijk verwijderd.

Persoonlijke boodschap? Voor een antwoord op specifieke vragen kun je hier of op onze Twitter-account (@cercleofficial) een bericht nalaten. Als we vragen om bepaalde gegevens door te sturen via een privébericht, doen we dat om je een gericht antwoord te kunnen geven.

Suggesties? Voor suggesties overitems die jullie graag op onze sociale mediakanalen zien verschijnen, kan je een mail sturen naar webteam@cerclebrugge.be

Als iemand zich niet aan deze afspraken houdt, kan Cercle Brugge het bericht of de reactie van die persoon verwijderen van het prikbord. Bij herhaaldelijk misbruik wordt de bezoeker volledig geblokkeerd en zal hij of zij geen berichten of reacties meer kunnen plaatsen. We hopen echter dat het zo ver niet zal komen.

Bedankt voor jullie begrip. We wensen jullie veel plezier toe met en op onze mediakanalen! 

Lang Leve Cercle, en terecht! 

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×