Nieuws

De U10 speelt Paastornooi in Landsmeer

Het wordt verdienstelijk 17de op 24 teams

Bij het openen van de gordijnen 's morgens was het eerste wat we zagen naar beneden dwarrelende sneeuwvlokken zodat we niet echt enthousiast gingen ontbijten.
Tegen dat we echter een uurtje later aan het stadion van ivv kwamen was er toch al een zonnetje te zien.
We zaten als Cercle 1 in een poule met victoria 1893, AFCAmsterdam, Ado Den Haag, Fortuna Wormerveer en Schalke 04.
Eerste wedstrijd tegen Victoria 1893 begon goed en werd gewonnen met 1-0. Maar liefst vier keer werd de paal of lat getroffen zodat de stand veel hoger kon zijn. Victoria kwam nooit aan ons doel, ook al omdat ze met 7 ipv acht op het veld stonden. Hun trainer was blijkbaar nog niet helemaal wakker.
Tweede wedstrijd tegen afc amsterdam was al heel wat moeilijker. Twee ploegen waren aan en elkaar gewaagd en veel kansen waren er niet . Iedereen had zich al verzoend met een 0-0 maar in de laatste minuut kon afc een foutje bij ons afstraffen en toch de 1-0 voor hen op het bord brengen. Teleurstelling bij de spelers en dit was ook duidelijk te zien aan hun derde wedstrijd tegen ao den haag.Er werd niet goed gespeeld en we verloren praktisch elk duel met als resultaat een logische 2-0 verlies. De vierde match was tegen topfavoriet schalke04 en ze waren inderdaad niet gekomen om zonder trofee naar huis te gaan. Na 30 seconden was het al 1-0 en we verwachtten het slechtste. De jongens herstelden zich echter goed en speelden toch goed mee. We verloren de wedstrijd weliswaar met 4-1 maar we hadden toch wat kansen en waren een van de weinige ploegen die konden scoren tegen hen. Al bi al dus een uitstekende wedstrijd.
De laatste wedstrijd tegen wormerveer was toch nog een vrij belangrijke. Mits winst konden we toch nog derde in de poule worden.
Na de goede match tegen schalke waren de jongens weer opgeladen en we speelden terug een vrij goede match. Vuiton kon een van de kansen benutten en zo de overwinning veilig stellen. Het was nu afwachten wat de andere ploegen gedaan hadden om verder verloop tornooi te kennen. We waren echter met 3 ploegen die op de derde plaats stonden maar aangezien we 1 doelpunt minder gescoord hadden dan de andere belandden we toch op de 5 de plaats. De 17de plaats was dus de hoogst haalbare. De jongens hadden op iets hoger gerekend en waren toch wat teleurgesteld. In de eerste match voor plaats 17tot 20 was daar echter niet veel van te merken en speelden ze buitenveldert met 3-0 naar huis waardoor we voor de 17 de of 18de plaats mochten eindigen tegen essen uit duitsland.
Dit werd een vrij spannende match waar we 1-0 achter kwamen. Een vijftal minuten voor het einde kon vuiton echter na hoekschop toch nog de gelijkmaker scoren. Vlak voor affluiten kregen we nog een grotere kans in de vorm van een strafschop maar Arthur bleef niet kalm genoeg en miste. 3 Strafschoppen voor elke ploeg dus om de winnaar aan te duiden. De eerste 5strafschoppen werden alle vijf gemist maar kasper twijfelde niet en trapte de ploeg naar de 17de plaats. Al bij al een mooi resultaat al zat er iets meer in. De jongens en ook de trainer hadden echter een prachtige dag gehad en gingen toch met een gelukkig gevoel huiswaarts ( voor sommigen toch) terug.
 
Proficiat u10
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×