Nieuws

Finale AGI Keep It Up Challenge

David Deprest uit Brugge aan Jan Breydelstadion uitgeroepen tot beste balgoochelaar

Brussel, 24 februari 2015 – David Deprest uit Brugge heeft de Keep It Up Challenge van AG Insurance bij Cercle Brugge op zijn naam geschreven, de uitdaging waarin de verzekeringsmaatschappij op zoek gaat naar de voetbalsupporter met de beste jongleerkunsten. Hij raakte de bal maar liefst 131 keer en geen enkele deelnemer wist nog beter te doen. Hij voegt zich zo bij de laatste vier en zal strijden om een plek in de finale en een meet & greet met zijn favoriete speler.

Nog tot 7 maart organiseert AG Insurance de eerste ronde van de Keep It Up Challenge aan het stadion van vier eersteklasseploegen: Cercle Brugge, Charleroi, KV Mechelen en KV Oostende. AG Insurance wil de fans zo uitdagen om zelf hun voetbalkunsten boven te halen. “Geef een voetballiefhebber een bal en hij gaat meteen aan het jongleren”, vertelt Marc Coucke, voorzitter van eersteklasser KV Oostende. “Het is verslavend, vrij eenvoudig en iedereen met een passie voor de sport heeft het wel al eens geprobeerd. Het is een leuk initiatief om dit in een competitief jasje te steken en de fans zo een ludieke kans te bieden om ook eens hun balgevoel te demonstreren.”

131 baltoetsen
Zoals alle deelnemers kreeg de 36-jarige David, die in zijn jeugdjaren voetbalde voor Eendracht Brugge, één minuut de tijd om de bal zoveel mogelijk keer te tikken zonder dat deze de grond raakt. Zijn jongleerkunsten waren goed voor maar liefst 131 baltoesten, een record dat niemand wist te verbeteren! “Ik ga met mijn zoontje al eens naar een match kijken. Toen we aan de tent van de Keep It Up Challenge kwamen, zei hij: ‘Papa, dat kan jij ook!’ Het was een fijne uitdaging. Ik ben misschien niet meer van de jongsten, maar als ik een voetbal zie, kan ik me nog steeds moeilijk bedwingen!”

Meet & greet
Als winnaar wordt David beloond met een prachtige iPod en een plek in de tweede halve finale. Wanneer Cercle Brugge en KV Mechelen het op 15 maart tegen elkaar zullen opnemen in het Jan Breydelstadion, mag hij voor de match zelf het veld op om met de supporter van Malinwa met de beste jongleerkunsten te strijden voor een finaleplaats.

Finaleplaats voor Alexander
De eerste halve finale stond dit weekend al op het programma. Tijdens de rust van de wedstrijd KV Oostende – RSC Charleroi toonde de 12-jarige Alexander Gouwy van Oostende zich de beste jongleur en veroverde zo de eerste finaleplaats. De datum en locatie van de finale worden later nog meegedeeld. Dan zullen de twee finalisten het tegen elkaar opnemen voor de hoofdprijs: een meet & greet met hun favoriete speler.

Voor meer informatie kan u terecht op www.aginsurancechallenge.be of www.facebook.com/AGInsuranceKeepitupChallenge.

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×