Nieuws

Galamatch eindigt op gelijkspel

Cercle en Al-Shabab spelen 1-1 gelijk op groenzwarte fandag

Jan Breydel was vandaag het decor voor de jaarlijkse groenzwarte fandag. De traditie wil dat er op die fandag een galamatch afgewerkt wordt. Dit jaar was het Saoedi-Arabische Al-Shabab de tegenstander. Het eerste halfuur kabbelde de wedstrijd wat voort. Geen van beide ploegen was echt gevaarlijk. Cercle dook het vaakst op voor doel, maar doelman Waleed werd nooit echt bedreigd. In minuut 30 moest Werner plots aan de bak: een vrijetrap van Hassan Muath Fallatah zweefde iedereen voorbij richting doel. Werner zweefde de bal in hoekschop.

Luttele minuten later kwam Cercle aan de overkant héél dicht bij de openingstreffer, maar Godee trof de doelman en Dussenne met een omhaal de lat. Fallatah waagde zijn kans nog eens met een afstandsschot, Werner kon de bal wegboksen. Cercle groeide in de wedstrijd en kreeg meer kansen. Godee kon tot twee maal toe richting doel schieten, maar een bos benen en de paal verhinderden het scoren. Op slag van rust kopte N'Diaye een verre inworp van Cornelis naast. 

Cercle zette de goede lijn verder in de tweede helft. Smolders kwam na een mooie actie van Godee oog in oog te staan met de doelman, maar zijn afwerking miste overtuiging en de bal werd door doelman Waleed in hoekschop gewerkt. Even later zette Bourdin goed voor, Baceic-Grgic kwam enkele centimeters te kort om binnen te koppen. Een doelpunt hing nu echt wel in de lucht, en in minuut 63 was het dan eindelijk zover. Een verdediger trapte twee keer naast de bal, Kabananga profiteerde en schoot de bal gekruist binnen. 1-0.
    
Vlak na het doelpunt kwamen 4 nieuwe spelers het veld op: Buysse, Buyl, Sukuta-Pasu en Van Acker. Bourdin, Godee, N'Diaye en Kabananga mochten gaan rusten. De invallers lieten zich meteen opmerken: Buyl zette voor, Sukuta-Pasu kon te weinig kracht zetten op zijn kopbal om te doelman te verrassen. Daarna was het aan Valcke en Van Roose om zich te bewijzen. Zij kwamen in de plaats van Smolders en Bacelic-Grgic. Valcke kreeg ook al meteen een kans. Hij kreeg de bal met een gelukje mee en schoot op doel. Doelman Waleed redde. Diezelfde Waleed mocht even later alles uit de kast halen om D'Haene het scoren te beletten. 7 minuten voor affluiten leek de wedstrijd op 1-0 te gaan eindigen, tot Buysse een fout maakte in de zestien en de bal op de stip ging. Torres trapte de gelijkmaker tegen de netten. 1-1 was meteen ook de eindstand van deze galamatch. 

OPSTELLING CERCLE: Werner, Dussenne, Wils, Smolders (75' Van Roose), Cornelis, Bacelic-Grgic (75' Valcke), Bourdin (65' Buysse), N'Diaye (65' Van Acker), Godee (65' Buyl), D'Haene, Kabananga (65' Sukuta-Pasu)

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×