Nieuws

Genk-Cercle: 1-0

Cercle verliest met kleinste verschil van Genk

Op de vijfde speeldag verloor Cercle met het kleinste verschil van Genk.  De uitslag stond al bij de eerste Genkse kans op het bord. Cercle speelde zich terug in de wedstrijd, maar kon Koteles niet verslaan.

In de Cristal Arena nam Racing Genk een vliegende start. Al na 3 minuten tikte De Ceulaer een listige doorsteekpass van Mboyo door de benen van de debuterende Delle in doel.
Cercle herstelde zich van deze opdoffer en eiste meer en meer het balbezit op. Het groenzwarte gevaar kwam vooral uit afstandsschoten. Smolders, Van Acker en D'haene besloten naast. Koteles moest zich strekken om een uitstekende knal van D'haene uit zijn doel te houden. Toen Hyland het been van Mertens blokkeerde kon de bal op de stip, al kwam er geen protest toen de scheidsrechter niet floot. Genk slaagde er aan de overzijde niet in Delle verder te bedreigen in de eerste 45 minuten.

Ook in de tweede helft bleven de kansen langs beide kanten lange tijd schaars. De Genkenaars speelden wat hoger, zonder de Brugse organisatie te ontmantelen. Na 70 minuten was het wel bijna prijs. Mertens redde echter de groenzwarte meubelen door een quasi gemaakt doelpunt van Buffel van de doellijn te vegen.
Lorenzo Staelens zette alles op alles en gooide met Etock, Uchebo en Monachello 3 verse aanvallende krachten in de strijd. Genk kreeg hierdoor ruimte en maakte daar gretig gebruik van. De Limburgers speelden het in de zone van de waarheid te onzuiver uit. Toen Kara in de toegevoegde tijd bijna zijn eigen doelman klopte kwam Cercle alsnog ei zo na langszij. De vroege treffer van De Ceulaer bleek beslissend, waardoor Cercle met lege handen achterbleef.

Genk-Cercle: 1-0
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×