Nieuws

In de kijker: Groen-Zwart Varsenare

Supportersvereniging in de kijker: Groen-Zwart Varsenare

Cercle draagt zijn waarden als een warme, familiale traditievereniging hoog in het vaandel. Waarden die mee worden uitgedragen door onze supportersverenigingen. Om hen te bedanken voor hun Cercle-liefde en immer positieve engagement, zetten we de verenigingen in de bloemetjes. De komende thuismatchen nodigen we telkens twee van hun leden uit in de business seats en stellen we de verenigingen op de website voor aan het grote publiek. Na twee verenigingen die na 2000 werden opgericht duiken we de geschiedenis in naar één van de oudere supportersverenigingen: Groen-Zwart Varsenare.

In navolging van de familiale sfeer van Cercle werd de supportersvereniging bijna 40 jaar geleden opgericht binnen de familie Roose. Sinds de stichting in 1978zijn de broers Stephaan en Marc Roose de drijvende krachten achter de vereniging: Stephaan als voorzitter en Marc als secretaris. In de eerste jaren bestond Groen-Zwart Varsenare dan ook vooral uit familie en vrienden, maar groeide in haar actief bestaan uit tot een stabiele vereniging met zo'n 250 leden. Vandaag worden de broers Roose bijgestaan door een bestuur met Dirk Timmerman, Miguel Locks, Johan D'Hollander, Guido Meire en Maria Devisch. Opmerkelijk is dat de vereniging in al die jaren zonder supporterslokaal werkte.

De eerste peter van Groen-Zwart Varsenare was de scorende spits en bij supporters geliefde Dirk Beheydt. Ook de huidige peter van de vereniging is een echte publiekslieveling. Mathieu Maertens werd vorig jaar op het jaarlijks souper als de gloednieuwe peter voorgesteld en wordt sinds dit jaar vergezeld door Sam Valcke als co-peter. De supportersvereniging onderhoudt trouwens goede contacten met Cercle-monumenten. Zo tekenen ere-trainer Han Grijzenhout en ere-peter Christophe Lauwers regelmatig present op de succesvolle activiteiten van Groen-Zwart Varsenare.

De belangrijkste activiteit is zonder twijfel het jaarlijkse souper dat de voorbije jaren met meer dan honderd aanwezigen makkelijk zaal 't Oosthof in Snellegem doet vol lopen. De opbrengst van deze feestelijk avond wordt onder meer gebruikt voor een jaarlijkse sponsoring aan Cercle en het Shot-magazine. Daarnaast organiseert de vereniging ook een eigen pronostiek en verstuurt het driemaandelijks een eigen tijdschrift naar de leden.

Groen-Zwart Varsenare is kortom een familiale supportersvereniging die de rijke traditie van Cercle en de jeugdige ambitie van Cercle een warm hart toedraagt.

 

In de kijker: Groen-Zwart Varsenare
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×