Nieuws

Jury ontwerpwedstrijd shirts bijeengekomen

Al voor de vierde keer riep Cercle Brugge jong en creatief talent uit de regio op om het spelersshirt voor het volgend seizoen te ontwerpen. Immers, met uitzondering van het huidige shirt, werden de spelerstruitjes voor het eerste team de voorbije jaren telkens ontworpen door leerlingen uit een West-Vlaamse school met een grafische en/of textielopleiding. 

Vanzelfsprekend moet het shirt aan enkele voorwaarden voldoen: de specifieke groene kleur moet nadrukkelijk worden gebruikt evenals het typische Cercle-logo en het stadslogo. Daarnaast moet er natuurlijk voldoende ruimte op de voor- en achterzijde worden voorzien voor sponsors en voor het spelersnummer.

De winnaar of winnares ontvangt geen geld maar geniet eeuwige roem en grote dankbaarheid. Er wordt wel een prijzenpakket én een jaarabonnement voor de winnaar voorzien, dat zal worden overhandigd tijdens een feestelijke receptie met ruime persbelangstelling.

De wedstrijd kon opnieuw op veel belangstelling rekenen. Vijf West-Vlaamse scholen zorgden in totaal voor meer dan 150 ontwerpen. Gisteren kwam de jury bijeen om een eerste selectie te maken. In die jury zaten Tim Smolders, Hans Cornelis, Bart Buysse, Yvan Vandamme (managing director), Corneel Bekaert (verantwoordelijke merchandising), Bernt Evens (commercieel manager), Patrick Rotsaert (teammanager), Tommy Careel (Masita), Patrick Hoet (brillenontwerper), Marec (huiscartoonist), Maithé Franco (communityverantwoordelijke) en Maria Blontrock (beheerraadslid). 

Er zijn nog enkele ontwerpen in de running. De praktische haalbaarheid ervan wordt nu door kledingsponsor Masita bekeken, waarna een definitieve keuze gemaakt zal worden.

Jury ontwerpwedstrijd shirts bijeengekomen
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×