Nieuws

Kabananga & DR Congo geplaatst voor AFCON 15

Junior Kabananga heeft zich met DR Congo geplaatst voor de African Cup of Nations 2015. DR Congo werkte de afgelopen week twee wedstrijden af. In Kameroen verloor het met 1-0, maar thuis in Kinshasa herpakte het zich tegen Sierra Leone met een 3-1 overwinning. DR Congo eindigde zo, met 9 punten, op de derde plaats in poule D. Onvoldoende voor een rechtstreekse kwalificatie, gezien Kameroen en Ivoorkust met respectievelijk 14 en 10 punten de eerste twee plaatsen bezetten. 

Het is echter zo dat, naast het gastland en de eerste twee ploegen van de 7 poules, ook de beste derde ploeg zich kwalificeert voor het tornooi. De enige ploeg die DR Congo nog uit de AFCON kon houden was Egypte, maar dan moest het gisteren met minsten twee doelpunten verschil winnen in Tunesië. De Egyptenaren slaagden daar niet in, waardoor DR Congo zich alsnog kon plaatsen voor de African Cup of Nations. 

Of Junior Kabanaga geselecteerd wordt voor de cup, die plaatsvindt in Equatoriaal-Guinea en niet in Marokko zoals eerst gepland, is nu nog niet geweten. Het tornooi vindt plaats van 17 januari tot en met 8 februari 2015. 

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×