Nieuws

Persconferentie

Foeke Booy

Na de wedstrijd op Daknam gisteren gaf onze coach volgende reactie op de persconferentie.

"Wij waren hier naartoe gekomen met de intentie om te winnen, sowieso om niet te verliezen. Alleen…dat heb ik de eerste helft niet gezien. Het is voor ons een wedstrijd met twee gezichten geweest. In de eerste helft was er geen aggressiviteit, persoonlijke duels werden niet gewonnen, apathisch, te weinig balvast voorin,…een beetje hetzelfde als op Lierse.

Daar heb ik in de rust iets van gezegd en ook een aantal jongens op scherp gezet. Ik heb hen gezegd: als het niet linksom is, dan rechtsom, ik geef je nog ietsje tijd maar dan moet ik wel verbetering zien. Ik heb dat enerzijds wel, anderzijds niet gezien. De tweede helft zijn we beter aan de wedstrijd begonnen, dan zie je ook meer het ware gezicht van Cercle en wat wij kunnen.

Alleen, een wedstrijd is 90 minuten, die begint om half drie, niet om half vier. Dus eigenlijk hebben wij het ‘verkloot’ in de eerste helft, want dan moet je er weer achteraan. Ik denk dat het aan de keeper is te danken dat de ruststand sléchts 1-0 was. Dus heb ik aangegeven aan de spelers als ze ’t wilden veranderen dat het direct na de rust het moment was, anders was het voorbij. Dat hebben ze ook gedaan, we hebben daar ook kansen gecreëerd, dat waren er twee. Maar uiteindelijk gaat het erom of je de controle zo lang kan vasthouden en dat lukte niet. De 2-0 was uiteindelijk de nekslag…
Ik moet zeggen dat Lokeren het verdiende om deze wedstrijd te winnen. In de tweede helft speelden wij dan ook wel meer om te winnen… Ach, het is moeilijk, ik ben sportman, ik wil winnen, ik wil veel, dus dat is teleurstellend.


Verder is het natuurlijk zo dat wij samen aan het kijken zijn hoe we ons kunnen versterken. Dat zal met name defensief moeten zijn, maar dan wel binnen de middelen. Nu is het een weekje rust en dan gaan we de laatste fase in, de laatste acht wedstrijden.

Kijk, ik heb het al eerder gezegd, ik wist waaraan ik begon. Ik kreeg daarnet nog de vraag: zie je ’t nog wel zitten? Nou, dat vind ik zo’n domme vraag, sorry hoor. Als je kijkt naar het team dat het zwaar heeft maar wel nog de mentale veerkracht heeft om er te blijven voor gaan, die laat je niet in de steek. Daar ben ik niet voor gekomen, om mensen in de steek te laten! Ik ben nog steeds trots en blij dat ik bij Cercle werk en we zullen er alles aan doen om het te redden, en daar hebben we nog acht wedstrijden voor!"

Zoals de trainer reeds aangaf, geniet iedereen nu van een weekje rust en tijd met familie en vrienden.

Van 3 tot 9 januari gaat de A-kern op winterstage naar Lissabon. Wij houden u uiteraard regelmatig op de hoogte van het reilen en zeilen op de stage. 

Persconferentie
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×