Nieuws

Reactie Sebastiaan Brebels na Lommel-Cercle

Brebels:

In extremis behaalde Groen-Zwart de overwinning op het veld van Lommel. In een tumultueuze slotfase bleef de vlag van de lijnrechter beneden toen Mboyo goed gelanceerd werd. Met zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijden bezorgde de spits Cercle 3 gouden punten.

Na een welverdiende douche blikte middenvelder Sebastiaan Brebels terug op de wedstrijd:
“We hebben er op een zwaar veld voor moeten vechten vanavond. Er vielen kansen langs beide kanten en het is een mirakel dat er maar een keer gescoord werd. Het kon alle kanten uit, maar als jouw ploeg in de slotminuut het winnende doelpunt kan maken, doet dat heel veel deugd.”

Cercle had de wedstrijd grotendeels onder controle. Op het einde van de wedstrijd kwam Lommel wel gevaarlijker opzetten.
“In de slotfase moesten we wat achteruit toen Lommel verse aanvallende krachten inbracht. Je weet dat ze, als thuisploeg die de punten hard nodig heeft, op een gegeven moment iets gaan proberen. Anderzijds hebben we er ook enkele keren van kunnen profiteren om snel uit te breken. Kis trapte zo op de paal, en zo viel ook het doelpunt van Mboyo.”

Kreeg Cercle vandaag de punten die het de voorbije wedstrijden niet kreeg?
“Uit de laatste twee wedstrijden haalden we twee gelijke spelen, terwijl dat ook 4 of 6 punten konden geweest zijn als alles mee zou gezeten hebben. Vanavond hebben we misschien inderdaad wel de punten gekregen die we de laatste wedstrijden niet kregen.”

Door het uitvallen van Maertens, Lambot en Bourdin moesten er 3 nieuwe pionnen ingepast worden.
“De jongens die vandaag hun kans kregen hebben het echt goed gedaan. Ze hebben enorm hard gewerkt en je kon niet zien dat het spelers zijn die anders misschien wat minder spelen. Hun prestatie is goed voor de hele ploeg, ze bewezen dat iedereen klaar is om te spelen.”

Sinds vorige week speelt nieuwkomer Christoph Vincent centraal naast Brebels, en de middenvelders lijken elkaar al goed te vinden.
“Christoph is een echte duracell-konijn die er altijd voor gaat. Hij gaat altijd stevig in duel, legt veel meters af en je hebt de zekerheid dat hij er zal staan als er iets gebeurt. Het is heel leuk om met hem samen te spelen.”

Ook voor Brebels is pas in de laatste transferperiode bij Cercle gekomen. Hoe blikt hij terug op zijn eerste weken?
“Ze hadden me gewaarschuwd voor de intensiteit van de competitie en dat is ook zo gebleken. Ook vanavond was het niet anders, alle duels zijn heel stevig. Ik heb intussen 5 wedstrijden gespeeld en het gaat elke week beter. Ik kijk zeker tevreden terug naar de eerste maand bij Cercle.”

Volgende week wacht Union, maar eerst is er een welverdiend weekend voor de spelers.
“Vanaf maandag zullen we op training met de volle focus toewerken naar de wedstrijd tegen Union, maar nu gaan we eerst een dagje genieten van de overwinning.”

Reacties van doelpuntenmaker Mboyo en trainer Riga kan je in onderstaande video bekijken (Frans):

BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×