Nieuws

Reacties Buysse & Van Acker na derby

"We hebben een klein feestje gebouwd".

Dankzij een klinkende 2-0 overwinning op buur Club mag Cercle mag zich de komende maanden nóg meer dan anders de ploeg van ’t stad noemen.

Na een moeilijk wedstrijdbegin speelde Cercle zich opnieuw in de match en kwam het via een doelpunt van de jonge Buyl op voorsprong. Ook nadat Club herleid werd tot 10 man bleven de snedige groen-zwarte aanvallen voor regelmatig gevaar zorgen. Toen Junior Kabananga de netten een tweede keer deed trillen, lag de derby in een definitieve plooi en kon de groen-zwarte feestavond definitief ingezet worden.

Na de wedstrijd stonden twee Cerclespelers met een Clubverleden de pers te woord. Onder hen Bart Buysse. Onze linksachter belandde in Mechelen onzacht op zijn nek na een stevig duel en was bijgevolg enkele weken buiten strijd. Twintig minuten voor het laatste fluitsignaal maakte hij zijn rentree op het veld. “Als je met een 1-0 voorsprong tegen je ex-ploeg terug kan keren uit blessure, dan doe je automatisch extra je best. Bovendien werden we vooruit gestuwd door een fantastisch publiek.”

Ondanks de numerieke minderheid bood Club  groen-zwart het nodige weerwerk. “Club speelde een goede wedstrijd en creëerde heel wat kansen. Maar bij hen valt de bal momenteel gewoon niet goed. Daar hebben wij vanavond maximaal van geprofiteerd. Wij spelen al enkele weken met veel vertrouwen en deze overwinning is natuurlijk een nieuw fantastisch moment.”

Volgens de verdediger is er een verschil in wedstrijdbeleving tussen beide kampen. “Ik heb de derby nu langs beide kanten meegemaakt en moet zeggen dat het toch meer leeft bij Cercle. Iedereen is bijzonder blij met de overwinning.”

Hoewel er op het veld niks van te merken was, speelt Buysse momenteel nog niet pijnvrij. “Mijn nek is nog niet helemaal in orde, ze voelt nog stijf en stram aan. Ik ga geduld moeten hebben en mag niet verlangen dat de hinder van de ene dag op de andere dag volledig verdwijnt. Toch wou ik alles geven op het veld om de blessure uit mijn gedachten te zetten.”

Na amper 13 speeldagen heeft Cercle al hetzelfde aantal punten behaald als vorig seizoen na de volledige reguliere competitie. “Cercle heeft er enkele versterkingen bijgehaald en het doel is een zorgenvrij seizoen beleven. Komende zondag kunnen we daarvoor een nieuwe belangrijke stap zetten door minstens een punt mee te brengen uit Waasland-Beveren.”

Ook Thibaut Van Acker verliet de kleedkamer even om zijn vreugde met ons te delen. “Niemand had op de drie punten gerekend. Daardoor konden we vrijuit voetballen en kwam de druk bij hen te liggen. We wisten dat ze in een mindere periode zaten, maar waren toch op onze hoede. Dat we na een goede match de drie punten thuis konden houden, is fantastisch! We hebben een klein feestje gebouwd, maar weten dat de focus nu snel op zondag moet komen te liggen.”

Cercle zit in een goede flow en haalde 8 op 12, met een beetje geluk was dat zelfs 12 op 12. Eén van de sterktes is de goede organisatie op het veld. “Het klopt dat tegenstanders moeite hebben om openingen te vinden en ons te ontwrichten. Een voorsprong is in dat opzicht altijd meegenomen, want we kunnen op een uitstekende organisatie terugvallen. Gelukkig kwam er in de eerste twintig minuten geen doelpunt voor onze buren, want toen stond onze organisatie nog niet op punt.”

Van Acker speelde deze derby op een voor hem minder vertrouwde positie. “Door de schorsing van Grégory Mertens schoof ik op naar achteren. Dat was even wennen, maar ik heb er geen probleem mee om dat te doen, zolang ik de ploeg maar kan helpen. Nu, als Greg terugkomt denk ik dat hij zijn plaats snel wel weer zal inpikken.”

Zondag 3/11, overmorgen al, trekt de ploeg van ’t stad naar Waasland-Beveren voor de veertiende speeldag. Hoewel onze mannen vol vertrouwen spelen, hebben de afgelopen matchen de kracht van een sterke twaalfde man bewezen. Het hoeft dus eigenlijk niet gezegd: allen daarheen!   

Lang leve Cercle!
En terecht!

Reacties Buysse & Van Acker na derby
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×