Nieuws

Reacties na Cercle-Bergen

"We hebben enkel van onszelf verloren"

Cercle verloor de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie met 1-3 tegen Bergen. Een onverklaarbaar resultaat, zo vonden ook de spelers: “Ik heb hier weinig woorden voor” zei Francis Dickoh. “Onze instelling is onverklaarbaar. Het was de laatste kans om op de vijftiende plaats te eindigen en toch maken we zo’n indruk en spelen we zo’n slechte wedstrijd. Dit is onmogelijk, ik weet niet wat er gebeurd is. Het zat allemaal tussen onze oren. Deze nederlaag is een verlies tegen onszelf.”

Ook Arnar Vidarsson trad onze verdediger in zijn analyse bij: “voor het eerst in al die maanden hebben we onszelf als ploeg mentaal laten gaan. Ik denk niet dat we dat daarvoor al hebben kunnen zeggen. We hebben altijd gestreden voor elk punt, in elke wedstrijd, maar vandaag lukte ons dat niet. We waren niet goed, meer valt daar niet over te zeggen. De ruimtes waren veel te groot, we hadden moeite met duels en er zat weinig tempo in de match. Ik was bovendien totaal niet onder de indruk van het spel van Bergen, dus de enige conclusie is dat er geen conclusie is vandaag. Behalve dan dat we van onszelf verloren hebben. Zo simpel is het.”

Volgende week speelt Cercle de laatste match van de reguliere competitie, uitgerekend tegen Beerschot, onze tegenstander in Play-Off 3. Maar met welk doel vat je een wedstrijd aan waar geen punten meer te winnen of te verliezen vallen?

Dickoh: “We hebben iets recht te zetten en daar moeten we de wedstrijd van volgende week voor gebruiken. We moeten terug vertrouwen krijgen, want wat vandaag gebeurd is kan niet. Toch ben ik ervan overtuigd dat we voldoende kwaliteit hebben, dat hebben we tegen Kortrijk laten zien. Daarom is het echt onverklaarbaar dat we nu zo’n match laten zien voor ons eigen publiek. We moeten het goedmaken.”

Vidarsson: “We spelen nog maximum zes keer tegen Beerschot, met een wedstrijd tegen Kortrijk tussenin. We hebben veel werk te verrichten de komende dagen en weken, de komende wedstrijd wordt psychologisch. Maar kijk, it ain’t over till the fat lady sings. Het enige positieve van vandaag is dat hier geen dikke dame staat.” 

Reacties na Cercle-Bergen
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×