Nieuws

Reacties na Bergen-Cercle

Lukas Van Eenoo en Bram Verbist tevreden over wedstrijd

Net zoals tegen Kreta was het Lukas Van Eenoo die voor het groenzwarte doelpunt zorgde. De jonge middenvelder kreeg de bal op de eigen helft toegespeeld, rukte op en haalde verschroeiend uit met links.

“Het was een goede goal en het leverde ons een punt op. Misschien lieten we wel twee punten liggen, maar ik vind dat we de prestatie van vanavond positief moeten bekijken. Het geleverde spel was goed. Als we in de toekomst nog meer zouden kunnen scoren uit de kansen die we creëren zou dat super zijn.”

“Vandaag wilden we vanuit een goede organisatie spelen. Bergen is immers een goede ploeg. In de tweede helft hebben we nog doorgeduwd en enkele prima kansen gecreëerd, maar de Bergense doelman Werner keepte uitstekend”, blikte het jeugdproduct terug op de wedstrijd.

Trainer Lorenzo Staelens gaf al meermaals aan er nog enkele spelers bij te willen. “Extra concurrentie brengt het beste in een speler naar boven. Maar de ploeg die vandaag speelde heeft ook haar kwaliteiten en toonde zeker in de tweede helft dat het ook in eerste klasse een plaats verdient.”

Ook de nieuwkomers krijgen een pluim van Van Eenoo: “Ze bewezen meteen een meerwaarde te zijn. Bij Thibaut Van Acker en Bart Buysse voelt het aan alsof ze al jaren meespelen bij Cercle. Ze hebben zich heel snel aangepast en liggen meteen goed in de groep. Ook Junior Kabananga liet zijn kwaliteiten zien. Eens hij zijn doelpuntje meegepikt zal hebben kan hij vertrokken zijn en ons veel doelpunten bezorgen.”

Ook doelman Bram Verbist hinkte op twee gedachten na het laatste fluitsignaal: “Enerzijds ben ik erg blij omwille van het behaalde punt, anderzijds voel ik toch ook wat ontgoocheling omdat we enkele goede mogelijkheden bij elkaar voetbalden en er voor ons misschien wel meer in zat dan een gelijkspel. “

De Bergense openingstreffer kwam er op slecht moment, net voor de rust.
“Bij de rust hebben we afgesproken scherper te zijn op de tweede bal, die voorheen steeds bij Bergen belandde. Zo kon de thuisploeg ons geregeld onder druk zetten in de eerste helft. We hebben de boodschap echter goed opgepikt en konden hierdoor nadien bevrijd voetballen met de prima kansen als gevolg. “Toch kon de doelman leven met het uiteindelijke resultaat: “zij hadden kort voor affluiten ook nog een grote kans. Al bij al is een puntje dus wel ok.”

Aanstaande vrijdag ontvangt Cercle titelhouder Anderlecht. Lukas Van Eenoo kijkt alvast uit naar deze wedstrijd: "Deze match kan op geen beter moment komen voor ons. We kunnen bevrijd spelen en hebben niets te verliezen. Alles wat we kunnen halen tegen de landskampioen is pure winst voor ons. Waarom zouden we zelfs niet kunnen stunten?"

Reacties na Bergen-Cercle
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×