Nieuws

Reacties na Cercle-Anderlecht

Cercle moest gisteren zijn meerdere erkennen in de huidige landskampioen. Anderlecht scoorde zowel voor als na de pauze tweemaal. Vooral in de eerste helft voetbalde Cercle goed mee en creëerde het enkele kansen.

“Gaan we rusten bij een 1-1 stand, dan kan daar denk ik weinig over gezegd worden. We creëerden een aantal kansen, maar die moeten er natuurlijk wel eens ingaan”, reageerde linksachter Bart Buysse kort na de wedstrijd. 

In de eerste helft probeerde Anderlecht vooral vanop afstand doelman Verbist te kloppen. “Ik vond dat we een goed verdedigend blok neerzetten. We lieten Anderlecht komen maar ze vonden niet snel een oplossing op onze organisatie. Ze hebben ons dan ook niet echt uitgespeeld”, aldus Buysse. De Beernemnaar besefte echter dat de wedstrijd definitief kantelde toen Suarez zijn duivels ontbond. “Kort voor de pauze scoort Anderlecht via individuele klasse 0-2. Gaan we rusten bij een 0-1-stand, dan weet je dat de wedstrijd nog alle kanten uit kan gaan. Door het doelpunt van Suarez moest er al snel een aansluitingstreffer volgen om nog aanspraak te kunnen maken op meer.”

Na de pauze dikte Anderlecht de score verder aan via Bruno, die tweemaal kon scoren. “0-4 is een zware score natuurlijk. Maar laat ons deze wedstrijd nu goed analyseren zodat we uit de gemaakte fouten kunnen leren. Die lessen nemen we zeker mee in onze voorbereiding naar de uitwedstrijd op Lierse toe”, besloot Buysse.

Kapitein Hans Cornelis kreeg tijdens de wedstrijd een tik van Suarez, en sprak de pers te woord met een bebloede neus. “Anderlecht was vanavond dodelijk efficiënt. Tel daar hun klasse bij op, en je krijgt een 0-2 ruststand. Beide doelpunten kwamen bijna uit het niets, want onze organisatie stond er.”

Na de rust was de wedstrijd al snel helemaal gespeeld. “Als je bij die ruststand nog iets wil halen, weet je dat je scherp uit de kleedkamer moet komen. Bruno scoort echter al snel de 0-3. Dat doelpunt was een stevige opdoffer voor ons.”.

Cercle behaalde één punt uit de eerste twee wedstrijden. “We hadden geen gemakkelijke tegenstanders. In Bergen halen we een punt en verdienen we er misschien wel drie. Thuis weet je dat je tegen de landskampioen altijd iets kan halen, maar anderzijds moet je toch ook incalculeren dat je kan verliezen”, analyseerde de kapitein het seizoensbegin.

“We mogen ons vandaag dan ook niet laten leiden door de zware eindcijfers. We voetballen goed en tonen lef aan de bal, iedereen wil die bal ook krijgen. Vorig jaar was dat soms anders. In de wedstrijden die er nu aankomen tegen Lierse en Oostende rekenen we erop punten te pakken. Daar gaan we ons in ieder geval maximaal voor inzetten”, rondde de rechtsachter het gesprek af.

 

Reacties na Cercle-Anderlecht
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×