Nieuws

Reacties na Cercle-Beerschot

Reacties na Cercle-Beerschot

Cercle deed gisteren een goede zaak in de strijd om het behoud in eerste klasse. Dankzij een verdiende overwinning nadert de Vereniging Beerschot tot op drie punten. Na een bewogen week waarin Lorenzo Staelens het roer terug overnam, stond ook Stef Wils terug in de basis. “Spelen is altijd leuker dan op de bank zitten. Het is eens zo mooi als je dan ook nog kan winnen. Dit is een enorme opluchting!” Cercle kwam al na 11 minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van William Carvalho. “We stonden voor en mochten dit niet uit handen geven. We hebben het op een goeie manier aangepakt: ietwat agressief en vooral met veel lef. Het belangrijkste is trouwens dat we de nul houden. Het was natuurlijk comfortabeler geweest mochten we twee doelpunten gescoord hebben, want bij 1-0 blijft het toch nog bibberen en beven tot op het einde. Er moet maar één bal van de tegenstander goed vallen en je bent de drie punten kwijt. Dat zijn werkpunten, we moeten de kansen die we krijgen nog meer proberen afmaken.” Beerschot was aanvallend niet overtuigend en volgens Wils kwam dat door de combinatie van twee factoren: “Het was duidelijk dat zij naar hier kwamen om een puntje te pakken, in de hoop het volgende week thuis af te maken. Daardoor hadden ze een andere ingesteldheid. Maar dat zij moeilijk in hun spel kwamen is ook deels onze verdienste. We stonden en speelden goed.”

Ook Tim Smolders was blij met de manier waarop deze overwinning behaald werd: “Vooraf had iedereen ons al een beetje afgeschreven, maar dan veren we toch terug recht. We hebben weinig weggegeven in deze wedstrijd. We hebben ervoor gekozen om aan te vallen en zijn er een paar keer goed uitgekomen.” Is dit de verdienste van de nieuwe trainer? “Er is steeds beleving geweest bij de ploeg, in tegenstelling tot wat ik hoor en lees. Dat is mede de verdienste van Foeke Booy. Hij verdient dan ook een deel van deze overwinning. Lorenzo Staelens heeft wat andere accenten gelegd, die vanavond goed bleken te werken. Maar goed, we hebben slechts twee trainingen onder hem gehad… Hij probeert iedereen scherp te houden, maar dat is niet anders dan bij Booy. Deze overwinning is het werk van beiden.” De kloof met Beerschot is terug wat kleiner geworden, maar de weg is nog lang. “Hopelijk kunnen we Rudy terug recupereren en is Godee snel genezen. Als we elkaar op training scherp houden, dan komen er nog spannende weken aan. Ik vind dat wij beter zijn dan Beerschot, maar dat moeten we ook elke week laten zien. We krijgen elke match kansen, die moeten er nog meer in. Het feit dat we vandaag de nul houden, zorgt voor vertrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is om één overwinning meer te halen dan hen.”

Alle supporters dus op post om volgende week onze jongens aan te moedigen op ’t Kiel. Het bestuur voorziet een speciale actie om zoveel mogelijk mensen mee te krijgen. Daarover leest u later meer op onze website.

 

Reacties na Cercle-Beerschot
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×