Nieuws

Reacties na Cercle-KVO

"Met een 5 op 12 hebben we onze start dit seizoen niet gemist"

Op de vierde speeldag behaalde Cercle tegen KV Oostende haar eerste overwinning van het nieuwe seizoen. Met doelpunten van Mertens en Boi maakte groenzwart al in de eerste helft het verschil. De kustploeg probeerde de bakens nog wel te verzetten, maar slaagde er niet in de organisatie van Cercle te ontmantelen. Ruim 8000 toeschouwers, waaronder heel wat vrouwen die naar aanleiding van de Ladies Night naar het stadion afzakten, woonden de regionale derby bij.

Na de wedstrijd stonden beide doelpuntenmakers de pers te woord.

“We mochten niet denken dat het van een leien dakje ging lopen vandaag”, nam Frederik Boi als eerste het woord. “Zeker in het wedstrijdbegin was KVO de evenknie. Maar we scoren op het goede moment en winnen deze match. We hebben zo gedaan wat we vandaag absoluut moesten doen en ik denk dat deze winst verdiend was.” Cercle maakte beide doelpunten in een tijdsspanne van 10 minuten. “In die fase van de wedstrijd waren we heel efficiënt. Je moet het geluk daarbij ook wat aan je zijde hebben. De voorbije wedstrijden creëerden we ook wel kansen, maar die gingen er dan niet in”, aldus Boi.

Na de pauze hield Cercle al bij al gemakkelijk stand. “In de tweede helft nam Oostende aanvallende risico’s. Maar we zijn niet in de problemen gekomen en toonden zo dat we in staat zijn een voorsprong vast te houden. Dat is een heel belangrijke kwaliteit.” De Bruggeling wil na deze overwinning niet te hoog van de toren blazen. “We weten dat we qua spel nog een stuk beter kunnen en we werken er aan. Anderzijds behalen we desondanks ook de nodige punten momenteel.”

Cercle verloor tot dusver enkel tegen Anderlecht en haalde na 4 speeldagen al 5 punten. In de twee uitwedstrijden, beiden tegen rechtstreekse concurrenten, werd het 1-1. Die punten hebben volgens Boi ook hun waarde. “We hebben er misschien niet gewonnen, maar door gelijk te spelen hebben we hen telkens ook 2 punten ontnomen. Zo staan we nu in een positie waar we vooraf op gehoopt hadden.”

Gregory Mertens bewees eens te meer een wapen te zijn op stilstaande fases. De kopbalsterke centrale verdediger liep zich vrij op een hoekschop van Cornelis en knikte de bal onhoudbaar tegen de touwen. “Het was een erg belangrijk doelpunt. Voor het eerst dit seizoen kwamen we op voorsprong. Bovendien scoren we de 2-0 op een goed moment. Hierdoor konden we op een rustigere en afwachtendere manier gaan voetballen. Zeker na de voorsprong hebben we goed gespeeld, met een verzorgde opbouw van achteruit.” Over zijn eigen niveau is Mertens momenteel nog niet helemaal tevreden. “Het gaat niet slecht, maar ik heb mijn niveau van PO III vorig seizoen nog niet te pakken. Maar ik werk eraan.”

Cercle staat momenteel in de middenmoot en daar was de centrale verdediger zichtbaar tevreden over. “We waren ons bewust van het belang van deze wedstrijd: Cercle kon vandaag een goede zaak doen. Onze rechtstreekse concurrenten troffen deze speeldag immers allemaal toppers.” Hiermee geeft de driepunter wat ademruimte aan de spelersgroep. “Deze overwinning zorgt ervoor dat we de komende wedstrijden met een andere gemoedsrust kunnen voorbereiden. Met een 5 op 12 hebben we onze start dit seizoen niet gemist”, besloot Mertens.

Reacties na Cercle-KVO
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×