Nieuws

Reacties na Cercle-OHL

"We creëerden enkele kansen, maar het was onze dag niet"

Zaterdag startte Gaetano Monachello voor het eerst in de basis. De Italiaan luidde met een subtiel tikje de goal van Etock in. “Wanneer de coach me vertelde dat ik zou starten was ik zeer blij. Ik heb me volledig gegeven voor het team maar ik ben ervan overtuigd dat ik nog meer kan betekenen voor de ploeg”. De eerste wedstrijden van het seizoen moest hij echter telkens van op de bank aanvatten maar dat vond de Siciliaan niet erg. “Het is logisch aangezien ik nog geen wedstrijdconditie had. Bij Monaco had ik slechts één oefenwedstrijd in de benen en ik heb wedstrijdritme moeten opdoen bij de reserven.”

De 19-jarige spits heeft het naar zijn zin in België. “Ik ben zeer tevreden over deze vereniging, want alles is hier goed georganiseerd. Cercle zorgde meteen voor een auto en een huis. Het is natuurlijk een groot verschil met Monaco, waar het momenteel alleen maar sterren zijn, maar hier voel ik me goed op mijn gemak.”

Invaller Gaël Etock legde met nog een kwartier te spelen de eindstand vast, met een intikker na een redding van Bailly op een schot van Kabananga. “Natuurlijk gingen we op zoek naar de drie punten, met één punt mag je eigenlijk niet tevreden zijn als je thuis speelt. In de tweede helft probeerden we OHL weg te drukken en creëerden we wel enkele kansen maar het was onze dag niet.”

“Ik was zeer tevreden dat de coach me een kans gaf”, wist de Kameroener. “Ik blijf natuurlijk hard verder werken om een basisplaats af te dwingen”. Wie aandachtig heeft gekeken naar de wedstrijd zag misschien ook dat Etock twee verschillende voetbalschoenen aanhad. “In de Samuel Eto'o-foundation, waar ik zelf ook speelde, is er een kind die me dat vroeg om te doen. Ik beloofde hem dat ik het verschillende paar vijf wedstrijden zou aanhouden.”

Reacties na Cercle-OHL
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×