Nieuws

Reacties na Cercle-Standard

Reacties na Cercle-Standard

Op de negende speeldag ontving Cercle in eigen huis de Luikse competitieleider. Standard haalde het met afgetekende 0-5-cijfers en blijft zo met het maximum van de punten op kop. Vooral in de eerste helft waren de elf van Guy Luzon een maatje te groot voor de thuisploeg, en halfweg hadden ze dan ook al drie keer gescoord. Na de pauze kon Cercle verschillende kansen creëren, maar het waren de Rouches die de voorsprong verder uitbouwden.
 
Hans Cornelis was zichtbaar ontgoocheld na de wedstrijd. "Na een 0-5 nederlaag valt er weinig positiefs te melden. Standard is uiteraard een heel sterke ploeg, maar in de eerste helft hebben we het te gemakkelijk weggegeven. Afspraken werden niet nagekomen en dat leidde tot de tegendoelpunten." 
Guy Luzon staat ervoor gekend heel expressief te coachen tijdens de wedstrijd. Lorenzo Staelens daarentegen observeerde vooral tijdens de eerste helft. "Wat heb je er in dergelijke omstandigheden aan een coach te hebben die de hele tijd met zijn armen staat te zwaaien? Dan heb ik liever iemand die de rust bewaart en ons tijdens de pauze op onze fouten wijst en bijstuurt."

Cercle kwam inderdaad offensiever voor de dag in de tweede helft. "De trainer benadrukte ons ervoor te zorgen dat we iets positiefs moesten creëren met het oog op de volgende wedstrijd in Mechelen. In de tweede helft speelden we verschillende kansen bij elkaar en dat kunnen we meenemen", aldus de kapitein.

Toch reageerde Cornelis stellig op een vraag van de pers of de gelijkenissen met vorig seizoen niet zichtbaar worden: "Vorig seizoen zijn we er op elk moment in blijven geloven. Dáárom spelen we vandaag nog steeds in eerste klasse. Bovendien staan er momenteel nog steeds ploegen achter ons in het klassement. We mogen na deze wedstrijd ook niet te negatief zijn over onze kansen, dat lost helemaal niks op."
De verdediger blijft dan ook strijdvaardig: "Op training werken we keihard om oplossingen te zoeken voor de huidige werkpunten, al is dat niet altijd gemakkelijk. We beseffen dat de volgende wedstrijd opnieuw heel belangrijk zal zijn. Maar bij winst kunnen we opnieuw het nodige vertrouwen tanken." 
  
Ook Thibaut Van Acker stond de pers teleurgesteld te woord. "Zoals Standard nu speelt zijn ze een serieuze titelkandidaat. Maar hoe sterk ze ook zijn, het is een harde domper om met dergelijke cijfers te verliezen."
De wedstrijd lag al na een half uur in een definitieve plooi: "Zij grepen ons meteen bij de keel, terwijl ons wedstrijdbegin niet goed was. Na de 0-3 weet je dat de wedstrijd gespeeld is, maar was het onze plicht de hoofden recht te houden en ervoor te blijven gaan. We creëerden onze kansen, maar kunnen veel leren van de efficiëntie van Standard." De middenvelder wil nu de wedstrijdbeelden rustig analyseren en ermee aan de slag gaan. "We moeten iets goedmaken tegen KV Mechelen. Enerzijds voor de supporters, anderzijds voor onszelf. Zo kunnen we met een goed gevoel het vrije weekend ingaan."

Stephen Buyl toonde zich opnieuw tegen Standard, en was betrokken bij heel wat groenzwarte aanvallen. Zijn prestatie bleef niet onopgemerkt. "Stephen is nog jong, maar hij krijgt nu zijn kans en doet het goed. Al mag van hem niet verwacht worden dat hij de ploeg op sleeptouw neemt, deze prestatie moet hem veel vertrouwen geven in het leerproces waar hij nu door gaat", stak Van Acker tenslotte een pluim op de hoed van de jonge flankspeler.
 

Reacties na Cercle-Standard
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×