Nieuws

Reacties na Gent-Cercle

"De voorbije drie wedstrijden toonden we het Cercle dat we willen zijn". Lees reacties van Van Roose en Wils na Gent-Cercle.

Op de eerste vrijdagavond van de herfstvakantie mocht Cercle aantreden in de gloednieuwe Ghelamco Arena. Gesteund door een vol bezoekersvak speelde groen-zwart 1-1 gelijk op het veld van KAA Gent.
Na een vroeg doelpunt van Uchebo leek Cercle een lange tijd op weg naar de zege, maar een ongelukkige owngoal van Mertens legde diep in de tweede helft de eindcijfers vast.

"We kunnen terugkijken op een goede wedstrijd", sprak Karel Van Roose de pers toe na de match."Organisatorisch zetten we een uitstekend blok neer en ook na het vroege doelpunt kwamen we er aanvallend geregeld goed uit. We kregen een aantal kansen om de wedstrijd te beslissen, maar het doelpunt viel helaas aan de overkant."

Gent had weliswaar veel balbezit, maar uitgespeelde kansen speelde het amper bij elkaar. Een week eerder kon ook Zulte Waregem haar normale spel niet ontwikkelen tegen Cercle. Beide tegenstanders waren niet in staat om de groen-zwarte afweer te ontmantelen. "Ik denk dat we de voorbije drie wedstrijden het Cercle getoond hebben dat we willen zijn. Vanuit onze organisatie haalden we 5 punten op 9 en voor hetzelfde geld wonnen we de drie wedstrijden. Het is aan ons om op deze manier verder te blijven spelen."

De jonge middenvelder speelde hierin een niet te onderschatten rol. Tegen KV Mechelen startte Van Roose dit seizoen pas voor de eerste keer in de basis en sindsdien is Cercle uitstekend bezig. Als verdedigende middenvelder heeft hij een centrale rol in de groen-zwarte organisatie. "Het heeft even geduurd voor ik mijn kans kreeg en dat was niet altijd gemakkelijk: als voetballer wil je immers altijd op het veld staan. Maar ik ben blij dat ik nu mijn steentje kan bijdragen en probeer alle kansen die ik krijg met beide handen te grijpen", besloot de immer bescheiden Van Roose.

Ook Stef Wils baalde na de wedstrijd. "Vanavond zat er meer in. Gent creëerde amper kansen, maar kwam op een voor ons ongelukkige manier toch langszij. Met een 2 op 6 tegen Zulte Waregem en Gent werden we toch te karig beloond voor onze prestaties."

"We wisten dat we kans maakten een goed resultaat bij elkaar te voetballen indien we een goed blok konden neerzetten op het veld." Dankzij het doelpunt van Uchebo startte de wedstrijd ideaal voor de ploeg van Lorenzo Staelens. "De vroege voorsprong was voor ons natuurlijk een gedroomd scenario. Het gaf een boost en zorgde ervoor dat we iets meer ruimte kregen. Want ook offensief hadden we ons plannetje klaar en ik denk dat we hun defensie geregeld pijn hebben gedaan. We kregen een aantal opportuniteiten maar hebben die helaas niet altijd even goed uitgespeeld." 

Toch stak Wils een pluim op de hoed van de groen-zwarte spitsen. "Onze jongens vooraan hebben zich opnieuw keihard ingezet en knapten bovendien heel wat verdedigend werk op. Dan is het niet abnormaal dat ze voor doel soms wat scherpte ontbraken." 

Cercle staat nu voor een drukke week. Donderdag is er de derby waarin er gestreden wordt om de Brugse eer, zondag volgt de verplaatsing naar Waasland-Beveren. "We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. De komende dagen zal de focus volledig op de wedstrijd tegen Club Brugge liggen. De wedstrijd van zondag telt even niet, al willen we dan uiteraard ook een goed resultaat behalen", blikt Wils vooruit. "Club zal donderdag ongetwijfeld het spel naar zich toe willen trekken, maar wij zullen ook onze kansen krijgen. We willen de goede lijn alvast zo lang mogelijk doortrekken en er donderdag voor onszelf en voor de supporters het maximale uit halen."  

Het is opvallend, slechts enkele weken na een mindere periode lijkt er een hernieuwd vertrouwen te zijn bij spelers en supporters. "Het keerpunt kwam er tijdens de wedstrijd tegen Standard. Die was echt abominabel slecht. Sindsdien hebben we met zijn allen een klik gemaakt. We staan opnieuw goed gepositioneerd en maken het de tegenstrever moeilijk. Dan is het een kwestie van de eigen kansen te benutten", aldus de verdediger. "Vanavond werden we bovendien gesteund door een fantastische twaalfde man. We hopen hen donderdag iets terug te kunnen geven voor de manier waarop ze hier achter de ploeg gestaan hebben."

Reacties na Gent-Cercle
BTW BE 0407.845.705 (VZW) - BTW BE 0554.798.824 (CVBA) - Algemene voorwaarden -  webdesign by stardekk ×